Wild West Crypto Show fortsätter

Här är en fråga som dyker upp ofta: hur väljer jag vilken kryptovaluta jag ska investera i – är inte alla likadana?

Det råder ingen tvekan om att Bitcoin har erövrat majoriteten av kryptovalutamarknaden (CC), och det beror till stor del på dess FAME. Detta fenomen är ungefär som det som händer i nationell politik runt om i världen, där en kandidat får majoriteten av rösterna baserat på FAME snarare än några bevisade färdigheter eller kvalifikationer för att styra en nation. Bitcoin är pionjären inom detta marknadsområde och fortsätter att fånga nästan alla marknadsrubriker. Denna FAME betyder inte att den är perfekt för jobbet, och det är välkänt att Bitcoin har begränsningar och problem som måste lösas, men det råder oenighet i Bitcoin-världen om hur man bäst löser problemen. I takt med att frågorna eskalerar finns det en kontinuerlig möjlighet för utvecklare att starta nya mynt som adresserar specifika situationer och på så sätt särskilja sig från de cirka 1300 andra mynten på detta marknadsutrymme. Låt oss titta på två Bitcoin-rivaler och utforska hur de skiljer sig från Bitcoin och varandra:

Ethereum (ETH) – Ethereummynt är känt som ETHER. Den största skillnaden mot Bitcoin är att Ethereum använder “smarta kontrakt”, som är kontounderhållsobjekt på Ethereum blockchain. Smarta kontrakt definieras av deras skapare och kan interagera med andra kontrakt, fatta beslut, lagra data och skicka ETHER till andra. Utförandet och tjänsterna de erbjuder tillhandahålls av Ethereum-nätverket, vilket är bortom vad Bitcoin eller något annat blockchain-nätverk kan göra. Smarta kontrakt kan fungera som din autonoma agent och följa dina instruktioner och regler för att spendera pengar och initiera andra transaktioner på Ethereum-nätverket.

Ripple (XRP) – Den här valutan och Ripple-nätverket har också unika egenskaper som gör den till mycket mer än bara en digital valuta som Bitcoin. Ripple har utvecklat Ripple Transaction Protocol (RTXP), ett kraftfullt finansiellt verktyg som gör det möjligt för börser på Ripple-nätverket att överföra pengar snabbt och effektivt. Grundtanken är att placera pengarna i “gateways” där endast de som kan lösenordet kan låsa upp medlen. För finansiella institutioner öppnar detta för enorma möjligheter, eftersom det förenklar internationella betalningar, minskar kostnaderna och erbjuder transparens och säkerhet. Allt detta görs med den kreativa och smarta användningen av blockchain-teknik.

Mainstreammedia täcker denna marknad med senaste nyheterna nästan varje dag, men det finns lite djup i deras berättelser… mest bara dramatiska rubriker.

Vilda västern-showen fortsätter…

Valet av de 5 krypto/blockchain-aktierna steg i genomsnitt med 109 % sedan 17/11/12. De vilda svängningarna fortsätter med dagliga snurr. I går hade vi Sydkorea och Kina det senaste för att försöka få ner kryptovalutaboomen.

På torsdagen skickade Sydkoreas justitieminister Park Sang-ki de globala bitcoinpriserna tillfälligt att rasa och virtuella valutamarknader i kaos när han sa att tillsynsmyndigheter förberedde lagstiftning för att förbjuda handel med kryptovalutor. Senare samma dag kom det sydkoreanska ministeriet för strategi och finans, en av de främsta medlemsbyråerna i den sydkoreanska regeringens arbetsgrupp för kryptovalutareglering, och sa att dess avdelning håller inte med med justitiedepartementets förhastade uttalande om ett eventuellt förbud mot handel med kryptovalutor.

Medan den sydkoreanska regeringen säger att handel med kryptovalutor inte är något annat än hasardspel, och de är oroade över att industrin lämnar många medborgare i fattighuset, är deras verkliga oro förlusten av skatteintäkter. Detta är samma oro som varje regering har.

Kina har blivit en av världens största källor till brytning av kryptovalutor, men nu går det rykten om att regeringen tittar på att reglera den el som används av gruvdatorer. Mer än 80 % av elektriciteten för att bryta Bitcoin idag kommer från Kina. Genom att stänga gruvarbetare skulle regeringen göra det svårare för Bitcoin-användare att verifiera transaktioner. Gruvverksamheten kommer att flytta någon annanstans, men Kina är särskilt attraktivt på grund av mycket låga el- och markkostnader. Om Kina följer upp detta hot kommer det att bli en tillfällig förlust av gruvkapacitet, vilket skulle resultera i att Bitcoin-användare ser längre timers och högre kostnader för att verifiera transaktioner.

Denna vilda resa kommer att fortsätta, och precis som internetboomen kommer vi att se några stora vinnare och så småningom några stora förlorare. Liksom internet- eller uranboomen är det också de som kommer in tidigt som kommer att blomstra, medan massinvesterarna alltid dyker upp i slutet och köper på toppen.

Håll ögonen öppna!

Leave a Comment