Vilka kryptovalutor är bra att investera i?

I år har Bitcoins värde skjutit i höjden och stigit från ett uns guld. Det finns också nya kryptovalutor på marknaden, vilket är ännu mer överraskande då det tar upp värdet på kryptovalutor till över hundra miljarder. Å andra sidan är utsikterna för kryptovaluta på lång sikt lite blandade. Det finns dispyter om bristande framsteg bland dess huvudutvecklare, vilket gör det mindre attraktivt som en långsiktig investering och som ett betalningssystem.

bitcoin

Fortfarande mest populär, Bitcoin är kryptovalutan som startade allt. Det är för närvarande det högsta börsvärdet på cirka 41 miljarder dollar och har funnits de senaste 8 åren. Runt om i världen har Bitcoin använts flitigt och än så länge är det inte lätt att utnyttja svagheten i metoden som den fungerar på. Både som ett betalningssystem och som ett lagrat värde tillåter Bitcoin användare att enkelt ta emot och skicka bitcoins. Blockchain-konceptet är grunden som Bitcoin bygger på. Det är nödvändigt att förstå begreppet blockchain för att få en känsla av vad kryptovalutor är.

Enkelt uttryckt är blockchain en databasdistribution som lagrar alla nätverkstransaktioner som ett datablock som kallas ett “block”. Varje användare har kopior av blockkedjan, så när Alice skickar 1 bitcoin till Mark vet alla i nätverket om det.

Litecoin

Ett alternativ till Bitcoin, Litecoin försöker lösa många av problemen som håller Bitcoin tillbaka. Det är inte lika motståndskraftigt som Ethereum, med dess värde främst härrörande från en solid användaradoption. Det är värt att notera att Charlie Lee, tidigare från Googler, leder Litecoin. Han övar också på transparens med vad han gör med Litecoin och är ganska aktiv på Twitter.

Litecoin var andra fiol till Bitcoin under en tid, men saker och ting började förändras i början av 2017. Först antogs Litecoin av Coinbase tillsammans med Ethereum och Bitcoin. Sedan fixade Litecoin Bitcoins problem genom att använda Segregated Witness-teknologi. Detta gav dig möjligheten att minska transaktionsavgifterna och göra mer. Vändpunkten var dock när Charlie Lee bestämde sig för att lägga sitt enda fokus på Litecoin och till och med lämnade Coinbase, där han var chef för Engineering, bara för Litecoin. På grund av detta har priset på Litecoin stigit de senaste månaderna, den starkaste faktorn är det faktum att det kan vara ett riktigt alternativ till Bitcoin.

Ethereum

Vitalik Buterin, superstjärna programmerare, skapade Ethereum, som kan göra allt Bitcoin är kapabel till. Dess huvudsakliga syfte är dock att vara en plattform för att bygga decentraliserade applikationer. Blockkedjor är där skillnaderna mellan de två finns. I grund och botten registrerar Bitcoin blockchain en typ av kontrakt, som indikerar om pengar har flyttats från en digital adress till en annan adress. Det finns dock en betydande expansion med Ethereum eftersom det har ett mer avancerat skriptspråk och ett mer komplext och bredare tillämpningsområde.

Projekt började växa ovanpå Ethereum när utvecklare började inse dess bästa egenskaper. Genom token-gruppförsäljning samlade några till och med in miljontals dollar och detta är fortfarande en pågående trend än i dag. Det faktum att du kan bygga fantastiska saker på Ethereum-plattformen gör det nästan som själva internet. Detta fick priset att skjuta i höjden, så om du köpte Ethereum för hundra dollar tidigare i år skulle det inte värderas till nästan 3 000 $.

pengar

Monero syftar till att lösa problemet med anonyma transaktioner. Även om denna valuta ses som en penningtvättsmetod, tänker Monero ändra på det. I grund och botten är skillnaden mellan Monero och Bitcoin att Bitcoin har en transparent blockchain med alla transaktioner offentliga och registrerade. Med Bitcoin kan vem som helst se hur och vart pengar har flyttats. Det finns dock en något ofullständig anonymitet i Bitcoin. Däremot har Monero en ogenomskinlig snarare än transparent transaktionsmetod. Ingen är en stor troende på denna metod, men eftersom vissa människor älskar privatliv oavsett syfte, är Monero här för att stanna.

zcash

Inte olikt Monero har Zcash också som mål att lösa problemen som Bitcoin har. Skillnaden är att istället för att vara helt transparent är Monero endast delvis offentlig i sin blockchain-stil. Zcash syftar också till att lösa problemet med anonyma transaktioner. Det är trots allt inte alla som älskar att visa hur mycket pengar de faktiskt har spenderat på Star Wars-memorabilia. Så summan av kardemumman är att den här typen av kryptovaluta verkligen har en publik och efterfrågan, även om det är svårt att sätta fingret på vilken integritetsfokuserad kryptovaluta som i slutändan kommer ut på toppen av högen.

bankman

Bancor, även känd som en “smart token”, är den nya generationens kryptovalutastandard som kan hålla mer än en token i reserv. I grund och botten försöker Bancor att underlätta handel, hantering och skapande av tokens genom att öka deras likviditetsnivå och tillåta dem att ha ett automatiserat marknadspris. Bancor har för närvarande en front-end-produkt som inkluderar en plånbok och skapandet av en smart token. Det finns också communityfunktioner som statistik, profiler och diskussioner. I ett nötskal, Bancor-protokollet möjliggör inbäddad prisupptäckt såväl som en likviditetsmekanism för smarta kontraktstokens genom en innovativ reservmekanism. Genom det smarta kontraktet kan du omedelbart likvidera eller köpa någon av Bancors reservtoken. Med Bancor kan du enkelt skapa nya kryptovalutor. Vem vill nu inte det?

EOS

En annan Ethereum-konkurrent, EOS lovar att lösa Ethereums skalningsproblem genom att tillhandahålla en mer robust uppsättning verktyg för att köra och bygga applikationer på plattformen.

tezos

Ett alternativ till Ethereum, Tezos kan uppgraderas med samförstånd utan större ansträngning. Denna nya blockkedja är decentraliserad i den meningen att den är självstyrande genom etableringen av en sann digital gemenskap. Det underlättar den matematiska tekniken som kallas formell verifiering och har säkerhetshöjande funktioner i det mest ekonomiskt viktade och känsliga smarta kontraktet. Definitivt en stor investering under de kommande månaderna.

Dom

Det är otroligt svårt att förutse vilken Bitcoin på listan som kommer att bli nästa superstjärna. Användaradoption har dock alltid varit en viktig framgångsfaktor när det kommer till kryptovalutor. Både Ethereum och Bitcoin har det, och även om det finns mycket stöd från tidiga användare av varje kryptovaluta på listan, har vissa ännu inte bevisat sin uthållighet. Det är dock dessa att investera i och titta på under de kommande månaderna.

Leave a Comment