Vilka är fördelarna och nackdelarna med handel med valutaoptioner?

Fler och fler handlare väljer att handla valutaoptioner. Detta beror på att de kan väga för- och nackdelar och upptäcka att det förra väger mycket tyngre än det senare. Valutaoptioner är ett avtal eller kontrakt mellan optionsköparen och säljaren som ger köparen rätt, utan någon underliggande skyldighet, att köpa eller sälja en option. Det är köparen som dikterar lösenpriset och utgångsdatumet. Om utgångsdatumet anländer kan köparen välja att utnyttja sin option och köpa valutan, eller så kan de välja att bara låta optionen löpa ut värdelös. Allt han behöver betala är priset.

Med tanke på denna definition har handel med valutaoptioner faktiskt många fördelar jämfört med några av de finansiella instrument som används på olika börser. Några av de nämnda fördelarna är den begränsade risken i denna transaktion, den obegränsade intjäningspotentialen, det låga initiala kontantkravet, flexibilitetsfunktionen som tillhandahålls för handlaren, möjligheten att använda alternativet som en säkring över andra positioner för att begränsa risken och tillhandahållande från många alternativ till SPOT-alternativ.

Precis som det finns fördelar finns det också vissa nackdelar med handel med valutaoptioner. Den tilldelade premien kan variera beroende på optionsdatum och lösenpriset, vilket gör att även ersättnings- och riskkvoten varierar. När en handlare väl köper ett SPOT-alternativ kan han inte ändra sig för att sälja det. Att förutsäga scenariot för en bra tid och datum för alternativet kanske inte är en lätt uppgift. Slutligen anses detta ibland gå emot oddsen. Annat än det kan inget dåligt sägas om handel med valutaoptioner.

Leave a Comment