Vilka är de 5 bästa kryptovalutorna förutom Bitcoin?

Bitcoin har lett kryptovärlden så länge och så dominerande att termerna krypto och Bitcoin ofta används omväxlande. Men sanningen är att digital valuta inte bara består av Bitcoin. Det finns otaliga andra kryptovalutor som är en del av kryptovärlden. Syftet med det här inlägget är att utbilda våra läsare om andra kryptovalutor än Bitcoin för att ge dem ett brett utbud av alternativ att välja mellan om de tänker göra investeringar i kryptovalutor.

Så låt oss börja med förnamnet i vår lista, det vill säga:

Litecoin:

Litecoin, som lanserades 2011, kallas ofta för “Bitcoins silver för guld”. Charlie Lee – MIT-examen och tidigare Google-ingenjör – är grundaren av Litecoin.

Litecoin är i likhet med Bitcoin ett decentraliserat betalningsnätverk med öppen källkod som fungerar utan central myndighet.

Litecoin liknar Bitcoin på många sätt och får ofta människor att tänka, “Varför inte gå med Bitcoin? Båda är lika!”. Här är en hake: Litecoins blockgenerering är mycket snabbare än Bitcoins! och detta är huvudorsaken till att handlare runt om i världen blir mer öppna för att acceptera Litecoin.

Ethereum:

Ännu en decentraliserad mjukvaruplattform med öppen källkod. Myntet lanserades 2015 och gör att smarta kontrakt och distribuerade applikationer kan byggas och köras utan stillestånd.

Applikationer på Ethereum-plattformen kräver en specifik kryptografisk token – Ether. Enligt ledande Ethereum-utvecklare kan token användas för att handla, säkra och decentralisera nästan vad som helst.

Ethereum drabbades av en attack 2016 som delade upp valutan i två delar: Ethereum och Ethereum Classic.

I kapplöpningen av de bästa kryptovalutorna är Ethereum den näst mest populära och ligger precis bakom Bitcoin.

zcash:

Zcash lanserades i slutet av 2016. Myntet definierar sig själv som: “om Bitcoin är som http till pengar, är Zcash https”.

Zcash lovar att tillhandahålla transparens, säkerhet och integritet i transaktioner. Myntet erbjuder också “säkert” transaktionsalternativ så att användare kan överföra data i form av krypterad kod.

Funktion:

Dash är ursprungligen en hemlig version av Bitcoin. Det är också känt som “Darkcoin” på grund av dess hemlighetsfulla natur.

Dash är populärt för att erbjuda utökad anonymitet som tillåter sina användare att göra transaktioner ospårbara.

Myntet dök upp för första gången på den digitala marknadsskärmen år 2014. Sedan dess har det upplevt en enorm efterföljare på mycket kort tid.

Curling:

Med ett börsvärde på över 1 miljard dollar är Ripple efternamnet på vår lista. Myntet lanserades 2012 och erbjuder omedelbara, säkra och billiga betalningar.

Ripples konsensusbok kräver inte gruvdrift, en funktion som skiljer den från Bitcoin och andra vanliga kryptovalutor.

Bristen på mining minskar datorkraften, vilket i slutändan minimerar latens och gör transaktioner snabbare.

Sammanfatta:

Medan Bitcoin fortsätter att leda kryptovalutapaketet ökar rivalerna farten. Mynt som Ethereum och Ripple har gått om Bitcoin i företagslösningar och växer i popularitet varje dag. Efter trenden är de andra kryptovalutorna här för att stanna och kommer snart att ge Bitcoin en tuff tid att behålla sin status.

Leave a Comment