Varför det aldrig kommer att bli en annan Bitcoin

Tja, det har varit galna 10 år för Bitcoin. Faktum är att det har gått över 10 år sedan Bitcoin skapades av Satoshi Nakamoto. Vem han, hon eller de än var, de hade en djupgående effekt på världen. Utan tvekan förutsåg de detta och det var därför de valde att tona bort från rampljuset.

Så, över ett decennium senare, lever Bitcoin fortfarande och är starkare än någonsin. Tusentals andra kryptovalutor har dykt upp sedan de försökte imitera kryptokungen. Alla har misslyckats och kommer att fortsätta att misslyckas. Bitcoin är unikt. Något som inte går att replikera. Om du inte vet varför så låt mig förklara.

Om du inte vet vad Bitcoin är, ska jag bara ge dig några korta nyckelpunkter:

  • Bitcoin är en online kryptovaluta

  • Den har ett maxbud på 21 miljoner

  • Kan inte smidas

  • Inte alla mynt är i omlopp ännu

  • Den är helt decentraliserad och ingen kontrollerar den.

  • kan inte censureras

  • Det är peer to peer-pengar

  • Vem som helst kan använda

  • Bitcoin har ett fast utbud som minskar vart fjärde år

Vad gör Bitcoin annorlunda?

Så vad skiljer Bitcoin från alla tusentals andra valutor som har uppfunnits sedan dess?

När Bitcoin uppfanns började det sakta spridas bland en liten grupp människor. Den växte organiskt. När folk började se fördelarna med Bitcoin och hur priset skulle stiga på grund av dess fasta utbud, började det växa snabbare.

Bitcoin blockchain är nu spridd över hundratusentals datorer runt om i världen. Det har spridit sig utanför någon regerings kontroll. Dess skapare försvann och nu fungerar den självständigt.

Utvecklare kan uppdatera och förbättra Bitcoin-nätverket, men detta måste göras i enlighet med min konsensus om hela Bitcoin-nätverket. Ingen person kan kontrollera Bitcoin. Det är detta som gör Bitcoin unik och omöjlig att replikera.

Det finns tusentals andra kryptovalutor tillgängliga nu, men som ett exempel på vad som gör Bitcoin annorlunda kommer jag att använda Ethereum som exempel. Det är ett av de största Alt-mynten just nu och har funnits sedan det uppfanns 2015 av Vitalik Buterin.

Vitalik kontrollerar Ethereum-blockkedjan och har i princip sista ordet om all utveckling som sker på Ethereum.

Censur och statlig inblandning

För det här exemplet, låt oss föreställa oss att Iran skickar miljarder dollar till Nordkorea för att finansiera sitt nya kärnvapenprogram. Det här är ingen bra situation, men det borde visa hur säkrare dina pengar är i Bitcoin!

Hur som helst… första exemplet. Iran använder vanliga banktjänster och överför dessa pengar till Nordkorea i USD. Den amerikanska regeringen säger att vänta lite, vi måste frysa dessa transaktioner och konfiskera pengarna… Enkelt. De gör det direkt och problemet är borta.

Andra exemplet. Samma sak händer igen, men den här gången använder Iran blockkedjan Ethereum för att skicka pengarna till Nordkorea. Den amerikanska regeringen ser vad som händer. Ett telefonsamtal görs.

“Sätt Vitalik Buterin här NU”

Den amerikanska regeringen “pressar” Vitalik och de får honom att vända blockkedjan och avbryta transaktioner från Iran. (Ethereum-blockkedjan har varit omvänd tidigare när en hacker stal en betydande mängd pengar.)

Problemet löst. Tyvärr skulle Ethererums trovärdighet förstöras tillsammans med priset.

Ethereum är bara ett exempel, men det är sant för alla andra kryptovalutor.

Bitcoin kan inte stoppas

Sedan händer samma sak igen. Den här gången använder Iran Bitcoin som betalningsmetod. Den amerikanska regeringen ser detta och har ingen makt att stoppa det.

Det finns ingen att ringa. Det finns ingen att trycka på. Bitcoin är bortom klander.

Varannan kryptovaluta som existerar skapades av någon eller något företag och detta kommer alltid att vara poängen med misslyckande. De är fortfarande centraliserade.

Ett annat exempel skulle vara om Vitaliks familj togs som gisslan. Bitcoin är bortom allt det och det är därför det är den säkraste investeringen på planeten.

Lär dig att använda Bitcoin

Alla borde äga lite Bitcoin. Inte utan det är dock farligt. Om du är ny på Bitcoin bör du lära dig så mycket du kan innan du investerar några pengar. Att äga Bitcoin kommer med mycket ansvar. Lär dig hur du använder Bitcoin säkert.

Leave a Comment