Vanliga misstag och missuppfattningar när du skriver visitkortstitlar

Vad finns i en titel? Mycket, speciellt om det är placerat på ett visitkort. Visitkortstitlar är en av de viktigaste höjdpunkterna i detta identitetskort.

Se hur mycket information som står där. Det är ditt namn, företag eller organisation, telefonnummer, mobiltelefonnummer, kontorsadress, e-postadress och din titel, naturligtvis. Med tanke på det mycket begränsade utrymmet för visitkort, vanligtvis upplagda på 2″ x 3,5″, behöver du bara ange den viktigaste informationen om dig själv. Och de är inte bara till för att låta folk veta dina kontaktuppgifter. Det är också ett kraftfullt verktyg för att skapa ett bra intryck, speciellt om du har en snygg titel som passar till ett snyggt visitkort.

Observera att du verkligen inte kan inkludera något annat än ovanstående data. Det betyder att du, till skillnad från broschyrer, vykort, flygblad och andra reklamverktyg, inte kan säga för mycket om vem du är, vad du gör och vad du erbjuder. Med visitkort har mottagarna mycket att utläsa av informationen som finns på kortet, särskilt visitkortstitlarna och logotyperna.

Uttag

Att ha ett kontor i ett exklusivt och välkänt affärsdistrikt sätter spår. Att vara på ett företag som tillhör Fortune 500-listan är ännu mer imponerande, men att ha en högt ansedd titel/befattning, oavsett om det gäller dina utbildningsprestationer, som att ta en doktorsexamen i filosofi, eller på grund av din välförtjänta uppgång genom företagets rang som vice VD säger verkligen mycket om vem du är och vad du kan. Så är det inte viktigt att du skriver det rätt?

Av misstag och missförstånd

En person som är utbildad i medicin är läkare och får suffixet MD, men du måste skriva ‘Dr. John Doe, MD’? Vissa människor gör det. Här är några av de vanligaste rubrikskrivande misstagen du bör undvika:

1. Inkludera inte din examen och titel. Välj en.

För läkare, skriv “John Doe, MD” eller “Dr. John Doe’. Om du har avslutat din doktorsexamen, skriv ‘Dr. John Doe’ eller ‘John Doe, PhD’. Advokater, å andra sidan, kan skriva ‘Atty. John Doe’ eller “John Doe, Esq.”

Detsamma gäller om du har olika titlar som CPA och Esq. Skriv inte ‘Atty. John Doe, CPA’.

2. Sätt inte “Mr.” eller “Mrs.” före ditt namn på visitkorten.

Skriv inte Mr. John Doe’ på ditt visitkort. ‘Herr. John Doe, MD’ är särskilt ett stort nej-nej. Det gäller även andra skrifter. Använd inte ‘Mr.’ om du vill ha med din titel eller diplom i ditt namn.

3. Alla förkortningar och akronymer kräver inte punkter.

PhD borde egentligen skrivas som Ph.D. men på senare tid har den förra blivit accepterad och allmänt använd. Detsamma gäller DM. Några av de andra lämpliga förkortningarna och akronymerna inkluderar: D.Ed. (Doctor of Education), DMD (Doctor of Dental Medicine), RD (Dietist), RN (Sjuksköterska), VD (Executive Director) och COO (Operating Director).

Så kom ihåg att innan du ger dig ut på att skriva ut din nästa uppsättning kort online, se till att ditt visitkorts namn är rättstavat. Det måste vara en tillgång, inte en avstängning.

Leave a Comment