Vad varje marknadsförings- och försäljningschef bör veta om generering av potentiella kunder

Leadgenerering är processen att återuppliva din målmarknads intresse för en specifik tjänst eller produkt för att dra in dem i din försäljningstratt. Eftersom generering av leads hjälper till att underblåsa de tidiga stadierna av din försäljningscykel, är en idiotsäker marknadsföringsplan avgörande för att trigga framgångsrik försäljning. Förutom att registrera dig för företagskataloger som ger konsumenter fullständiga företagsprofiler och kontaktinformation, måste dina marknads- och försäljningschefer också ha god kunskap om distributörer och deras viktigaste beslutsfattare. Här är några saker du bör veta om en framgångsrik leadgenereringskampanj.

Var medveten om dina köpare

Marknads- och försäljningschefer måste vara fullt medvetna om hur deras köpare tänker och reagerar. De måste veta om de säljer B2C eller B2B. Grundlig kunskap om dina årliga intäkter krävs, tillsammans med information om längden på din försäljningscykel. Skapa en profil som passar din målgrupp för att matcha kvalificerade leads.

Utvärdera dina marknadsföringsleads

När du väl känner till din köparprofil, definiera kriterierna för att avgöra om en potentiell kund passar bra. Det finns inget behov av att utvärdera dina data manuellt. Det finns flera analys- och marknadsföringsautomationsverktyg tillgängliga som kan göra jobbet åt dig. Ställ bara in dina ranking- och poängregler för att veta om dina potentiella kunder går igenom rätt marknadsföringstratt online.

Fokusera på leads som konverterar

För alla företag bör marknads- och försäljningschefer reflektera över mer handlingsinriktade leads, vilket leder användarna till prisinformation och köparguider. Leads som helt enkelt virvlar runt på din webbplats visar att användare börjar märka, men det är sällan bra för att öka din vinst. Skapa och investera i leads som gör att de kan vidta åtgärder, till exempel genom att registrera dig för produktdemos och se produktinformation. Dina försäljnings- och marknadschefer måste främja varma leads som sporrar användare att vidta åtgärder, snarare än att bara tillhandahålla information.

Extrahera användbar data från dina leads

Om du inte kan få ut rätt information från dina leads gör du bara halva jobbet. En avgörande del av genereringen av potentiella kunder är att identifiera personliga e-postmeddelanden eller relevant information om de som kommer till dig genom dina marknadsföringskampanjer online. Det är därför lead management skapar viktiga formulär och målsidor för att samla denna viktiga information.

Se till att dina marknadsförings- och säljteam arbetar unisont för att samla in den mest kritiska informationen för din kampanj. Detta kan vara allt från användares jobbtitlar till deras plats. När du kvalificerar och tilldelar leads måste du bestämma vilken typ av data som spelar en viktig roll för en given lead. Tänk dock alltid på att ju längre din form är, desto lägre är chansen för konverteringar.

Mata dina leads

Lead nurturing är processen att utveckla relationer med leads genom strategier som droppkampanjer (e-postmeddelanden som läcker innehåll till leads över tid). Det bör vara en viktig del av din leadgenereringscykel. För att göra dina e-postmeddelanden effektiva och relevanta, använd starkt och korrekt innehåll som hjälper dig att bygga och underhålla relationer. Utarbeta en solid innehållsstrategi innan du rullar ut någon av dina marknadsföringskampanjer som främjar potentiella kunder.

Under hela säljprocessen kommer du att stöta på potentiella kunder som inte är redo att köpa och kanske inte är redo under flera månader framöver. Ge inte upp dem. Sätt dem på ledarskapande spår för att hålla ditt företags tjänster och produkter i fokus.

Övervaka och följ

Som nämnts ovan, spåra din generering av potentiella kunder och övervaka resultaten för att ständigt spåra och bestämma dina försök att hantera potentiella kunder. Marketing automation låter dig spåra dina framsteg på droppkampanjer för att mäta konverteringar eller avslutade affärer. Dina sälj- och marknadsföringsteam bör utvärdera mätvärdena för att ge god insikt för att rangordna poäng för förbättring.

Behöver du några förslag för att hjälpa dig med din leadgenereringscykel?

Leave a Comment