Vad företagspsykologi och Feng Shui har gemensamt

Jag vet, en märklig titel och en ännu märkligare kombination av ämnen. Ha ut med mig en sekund, jag har handlat sedan 2001. På min handelsresa har jag lärt mig en fantastisk sak, som jag kallar den enhetliga teorin om handelsframgång. Det här är att absolut allt hänger ihop.

Låt mig förklara:

Handlare och människor i allmänhet är så vana vid att tänka i lådor att vi förbiser den största och enklaste lagen i vår existens som påverkar hur vi skapar vår (handels)framgång. Jag pratar om hur medvetandet fungerar.

Medvetandet genomsyrar allt, det är den universella lagen.

Denna lag innebär i princip att allt du tittar på och upplever i din handelsvärld upplevs först genom ditt medvetande, innan du blir medveten om de individuella boxar ditt sinne har skapat som ett filtersystem så att du kan förstå alla olika upplevelser.

Här är problemet: ditt sinne bearbetar de flesta av dina upplevelser undermedvetet.

Tendensen att se saker som separata skapar en förvrängd syn på världen. Det får dig också att göra fel, eftersom du agerar utifrån illusionen av separation som om den vore verklig.

Boxtänkande hindrar dig från att se vad Feng Shui och handel har gemensamt.

Har du någonsin tänkt på att medvetandet bokstavligen ser allt innan du sätter ett värde på erfarenhet?

Till exempel: Du värdesätter en väl etablerad förhandling som värd din uppmärksamhet, precis som du värderar en vacker strand som en motivation att utveckla bättre förhandlingsvanor. Men du vet att stranden inte är din verklighet idag, eftersom ditt kontor är mörkt och det regnar eller snöar ute. Detta är din verklighet som du ser den.

Förstår du vart jag är på väg med det här?

Naturligtvis har du sett bilderna på butiksinnehavare som sitter på stranden eller kör en Ferrari. Tanken bakom dessa bilder, vanligtvis mäklarannonser, är att locka dig att handla med dem, inte för att de är de bästa mäklarna, utan för att deras otränade sinne är giriga. Han vill ha Ferrari och strandlivsstilen NU.

Nästan för enkelt, eller hur?

Om du är en erfaren handlare eller en erfaren investerare, vet du hur de “små” önskningarna som ligger djupt i den känslomässiga delen av din hjärna påverkar ditt beteende.

Föreställ dig hur ditt handelssinne skulle slappna av om du, varje gång du gick in i ditt handelsrum, såg ett vackert bord och ett fint konstverk. Ditt medvetna handelssinne gör att det bara behöver ett vackert diagram.

Hur fel har du:

Närhelst ditt handelssinne ser något som är vackert utlöser det en må-bra-faktor som gör att du vill prestera bättre. Hjärnan “ser” inte konstföremålet, utan vad den associerar med det konstföremålet: som rikedom, framgång eller säkerhet, de främsta drivkrafterna som håller oss igång, även när vi går igenom en svår situation.

Kom ihåg: din hjärna tänker inte i termer av nu och imorgon. Din hjärna ser bara nu varje ögonblick.

När du går in på ditt kontor, ta en titt runt, men med ditt MEDVETANDE sinne på. Lägg märke till vilka subliminala meddelanden ditt kontor skickar till din affärshjärna. Jag tror att du kommer att bli förvånad.

Leave a Comment