Vad är prisåtgärdshandel?

Begreppet “prisåtgärd” har blivit ett modeord i handelsvärlden den senaste tiden, och minst en gång i veckan får jag frågan exakt vad begreppet betyder. För att vara ärlig, handlar prisåtgärder verkligen alla dessa saker och mer! När allt kommer omkring, hur många hedgefondförvaltare eller andra bra penningförvaltande handlare tror du verkligen fattar handelsbeslut baserat på MACD, RSI, Stochastic, CCI eller någon annan indikator baserat på inget annat än eftersläpande priser? Jag kan försäkra dig om att svaret är närmare noll än ett, eftersom de flesta av dessa marknadshandlare är de smartaste i branschen och vet hur man handlar prisåtgärder utan tvekan.

I sin enklaste form är prishandlingshandel inget annat än att fatta handelsbeslut enbart baserat på priser eftersom de skrivs ut på ett diagram. Det kallas ofta för att “handla kort” eftersom allt krångel och krångel med att lägga till indikatorer inte längre behövs och dina diagram är rena och lätta att se. När allt kommer omkring är de flesta indikatorer faktiskt härledda från tidigare eller eftersläpande priser, så dessa indikatorer tillhandahåller faktiskt data baserat på tidigare eller daterade priser. Varför skulle någon tro att detta faktiskt var ett smart sätt att handla på marknaderna? När du lär dig att läsa ett diagram baserat enbart på vad som står på det, börjar du förstå att det finns vissa regler eller egenskaper som priserna faktiskt följer. Nej, de är inte skrivna i sten som fysikens lagar, men dessa regler och egenskaper stämmer tillräckligt ofta för att ge dig ett försprång när du går in och lämnar dina affärer, och det är vad som krävs för att tjäna pengar när du handlar: en fördel!

Handelsprisåtgärder är inte lätt, men det är inte så svårt att lära sig heller. Det kommer att kännas konstigt till en början, speciellt om du har spenderat mycket tid på att gå in i affärer med hjälp av indikatorer. Förstå att om du tar dig tid och verkligen lär dig att läsa ett diagram, kommer du att ha en fördel över 90% av alla detaljhandlare, och det kommer troligen att placera dig bland de 10% av handlarna som faktiskt överlever och tjänar som marknadshandlare. Förstå att prisåtgärdshandel fungerar på alla marknader som kan kartläggas, inklusive aktier, terminer, obligationer, valuta, ädelmetaller, etc. att utveckla. Så länge som marknader och kartläggningsprogram finns, kommer denna strategi att ge handlare en distinkt handelsfördel.

Det finns mycket information tillgänglig på många webbplatser som erbjuder en prisåtgärdsstrategi, så se till att du hittar en instruktör som lär ut ren prishandling och inte någon variation som inte är en sann prisåtgärdskurs. Bara veta och förstå att prisåtgärdshandel kan och kommer att förändra din handel till det bättre!

Leave a Comment