Vad är kryptovaluta? Här är vad du bör veta

Kryptovaluta är en typ av digital valuta som du kan använda för att köpa varor och tjänster. För säkra transaktioner förlitar sig kryptovalutor på en extremt komplex onlinereskontra. Miljontals människor från hela världen har investerat i dessa oreglerade valutor för att tjäna pengar. Av alla dessa populära kryptovalutor toppar Bitcoin listan. I den här artikeln ska vi fördjupa oss i kryptovalutor. Läs vidare för att lära dig mer.

1. Vad är kryptovaluta?

I grund och botten kan du betala med kryptovaluta för att köpa varor eller tjänster på internet. Idag har flera företag lanserat sin egen kryptovaluta. Kända som tokens, kan de bytas mot varor och tjänster. Du kan tänka på dem som kasinomarker eller arkadmarker. Du kan använda din riktiga valuta för att köpa kryptovaluta för att göra dessa transaktioner.

För transaktionsverifiering använder kryptovalutor ett toppmodernt system som kallas blockchain. Denna decentraliserade teknik drivs av flera datorer programmerade för att hantera och registrera transaktioner. Säkerhet är det bästa med denna teknik.

2. Vad är värdet av kryptovaluta?

Idag finns det över 10 000 typer av kryptovalutor där ute. Och de handlas över hela världen, enligt CoinMarketCap-rapporter. Från och med nu är värdet på alla befintliga kryptovalutor över 1,3 biljoner USD.

Överst på listan står Bitcoin. Värdet på alla Bitcoins är 599,6 miljarder dollar, ge eller ta.

3. Varför är de så populära?

Kryptovalutor har en enorm attraktionskraft av ett antal anledningar. Nedan listar vi några av de vanligaste:

Vissa tror att kryptovaluta är framtidens valuta. Därför investerar många av dem sina surt förvärvade pengar i hopp om att kryptovalutan ska stiga i värde efter några år.

Vissa människor tror att denna valuta kommer att vara fri från centralbanksregler eftersom dessa institutioner minskar värdet på pengar genom inflation.

Vissa supportrar föredrar tekniken som driver kryptovalutor, vilket är blockkedjan. I grund och botten är det ett decentraliserat registrerings- och bearbetningssystem, som kan erbjuda en högre säkerhetsnivå än konventionella betalningssystem.

Vissa spekulanter väljer kryptovaluta bara för att den ökar i värde.

4. Är det en bra investering?

Enligt de flesta experter kommer värdet på kryptovalutor att fortsätta att stiga över tid. Vissa experter menar dock att detta bara är spekulationer. Precis som riktig valuta har denna typ av valuta inget kassaflöde. Därför, om du vill göra en vinst, måste någon betala en större summa pengar för att köpa myntet.

Till skillnad från ett välskött företag som ökar i värde över tid, har kryptovaluta inga tillgångar. Men om en kryptovaluta förblir stabil under en lång tid, kommer det säkert att hjälpa dig att tjäna mycket vinster.

Kort sagt var detta en grundläggande introduktion till kryptovaluta. Jag hoppas att den här artikeln hjälper dig att bli bekant med denna nya typ av valuta.

Leave a Comment