Vad är internetmarknadsföring och olika modeller?

I min förra artikel delade jag om mig själv och hur jag kom igång med internetmarknadsföring. Idag kommer jag att förklara vad internetmarknadsföring är och olika modeller relaterade till det, även om allt detta kan göras med bara din PC, bärbara dator, iPhone och Wi-Fi internetanslutning.

Vid första anblicken handlar det för de flesta om att sälja saker och tjäna pengar på nätet. Men när jag frågade dem mer om vad de visste mer, gav de flesta mig en tom blick och hade ingen aning om hur jag skulle svara vidare.

För i mitt land Singapore – särskilt trots att det utvecklats med högt bostadsägande och infrastruktur, är många människor – i synnerhet babyboomers och äldre generationer – väldigt nya inom tekniken och föredrar att vara i sin komfortzon för att lära sig genom tryckta böcker, klassrum och nätverkshändelser sedan de två senaste har gett dem en mer personlig touch jämfört med att lära sig online på egen hand, trots den enorma mängd information de kan hitta och lära sig från Google och på Youtube.

Vad jag kan säga är att även om internetmarknadsföring ger dig fullständig flexibilitet, har den också olika underliggande modeller precis som traditionella företag som kan drivas från kaféer, fabriker, kontor och butiker. Under vilken jag kommer att lyfta fram, förklara och lyfta fram för- och nackdelar.

1. Affiliate-marknadsföring

Den här är överlägset den mest grundläggande och vad jag tycker att alla borde börja med om de är nya och ivriga att tjäna sin första dollar online som jag var för 10 år sedan.

Per definition marknadsför du andras produkter för att dela på provisionerna.

De kan vara digitala produkter eller informationsprodukter som i e-lärandeprogram som består av e-böcker, videor och programvara på medlemssidor, såväl som fysiska konsumentvaror som människor som du och jag köper varje dag i butiker och varuhus. -handel.

De kan också vara tjänster som autosvar eller certifierad e-postmarknadsföring och tjänsteleverantör, domänregistrering och webbhotellpaket.

När det gäller var och hur du marknadsför och får betalt kan du ansöka till onlinemarknadsplatser och nätverk som Amazon, ClickBank, Market Health, JVZoo, Warrior Plus och många fler som du kan hitta genom noggranna sökningar på Google och YouTube.

2. Skapande av infoprodukter

Det är här du skapar din egen infoprodukt eller e-lärande kurser.

Som i e-böcker, videor, mjukvara och andra resurser kan du sammanställa på medlemssidor innan du säljer som ditt eget program och till och med coachar.

Det fina med detta är inte bara att du har fullt ägande i förändringen och marknadsföringen, utan du kan också rekrytera andra att marknadsföra åt dig som affiliates.

För detta rekommenderar jag Optimize Press och WordPress som de bästa plattformarna tillsammans, även om du också kan skapa HTML-sidor med hjälp av ett gratis Kompozer-verktyg.

3. E-handel och Dropshipping

Förutom information kan du även marknadsföra fysiska produkter.

Allt som du kan köpa i butiker och butiker går även att handla på webben.

Kläder, datorer, elektronik, möbler, apparater, leksaker och videospel bara för att nämna de mest populära valen.

4. Lokal företagsrådgivning

Om du är bra på 2 eller alla 3 som nämns ovan kan du erbjuda dina tjänster till små och medelstora företag som behöver professionella webbsidor, sociala mediekanaler och reklam för maximal exponering, leads och försäljning.

Om deras chefer såg och insåg värdet av det du tillhandahåller, skulle de inte ha något emot att betala mer så länge du fortsätter att hjälpa dem att generera fler kunder, försäljning och intäkter.

5. Mobilappdesign

Förutom webbsidor, sociala mediekanaler och reklam spelar även mobilappar en viktig roll i dagens ekonomi.

För numera föredrar de flesta att surfa på webbplatser via sina iPhones och även istället för att bara söka på webbplatser på Google, kan de ladda ner och gå direkt till apparna för att komma åt vilken information de behöver och vill ha.

Om du kan briljera med detta också, kan du också tillhandahålla det som en del av ditt marknadsföringspaket för företag, restauranger och butiker.

6. Publicering av elektroniska böcker

Anta att du inte gillar att prata med människor ansikte mot ansikte, kan du överväga det tillsammans med affiliate-marknadsföring och skapande av infoprodukter istället för att kontakta lokala chefer.

Allt du behöver är ett Microsoft Word eller Open Office och skriv det du kan mycket och kan hjälpa andra innan du publicerar det i PDF via e-bokskataloger eller Amazon Kindle Store.

7. Egenföretagare jobb

Du kan erbjuda dig att bli anställd av internetmarknadsförare för saker de inte vill göra och hellre vill lägga ut på entreprenad.

Hur man skriver artiklar, designar grafik och producerar videor.

Men om du inte är inom mjukvaru- och applikationsutveckling kommer din fasta lön att vara låg från start.

8. Försäljning av domäner och hemsidor

Detta är den överlägset mest lönsamma av de 8 modellerna jag har lyft fram.

Allt du behöver är att sälja nyckelordsrika eller fantastiska domäner och lönsamma webbplatser till färdiga köpare på sajter som Flippa och Empire Flippers.

Vilken modell du än väljer kan du köra var som helst, när som helst, så länge du har en dator och en internetuppkoppling. Det är den verkliga skönheten med internetmarknadsföring!

Leave a Comment