Vad är en kryptovaluta?

En kryptovaluta eller kryptovaluta (saxisk kryptovaluta) är en virtuell valuta som tjänar till att utbyta varor och tjänster genom ett elektroniskt transaktionssystem utan att behöva gå via någon mellanhand. Den första kryptovalutan som handlades var Bitcoin 2009, och sedan dess har många andra dykt upp, med andra egenskaper som Litecoin, Ripple, Dogecoin med flera.

Vad är fördelen?

När man jämför en kryptovaluta med biljettpengar är skillnaden att:

Är decentraliserade: kontrolleras inte av banken, regeringen eller någon finansiell institution

Är anonyma: din integritet bevaras när du gör transaktioner

De är internationella: allas opera med dem

De är säkra: dina mynt är dina och ingen annans, lagrade i en personlig plånbok med icke-överförbara koder som bara du känner till

Inga mellanhänder: transaktioner utförs från person till person

Snabba transaktioner: för att skicka pengar till ett annat land tar de ut ränta och tar ofta dagar att bekräfta; med kryptovalutor på bara några minuter.

Oåterkalleliga transaktioner.

Bitcoins och vilken annan virtuell valuta som helst kan växlas mot vilken världsvaluta som helst

De kan inte förfalskas eftersom de är krypterade med ett sofistikerat kryptografiskt system.

Till skillnad från valutor är värdet på kryptovalutor föremål för den äldsta tumregeln på marknaden: utbud och efterfrågan. “För närvarande har det ett värde på mer än 1000 dollar och, precis som aktier, kan detta värde gå upp eller ner beroende på utbud och efterfrågan.

Vad är ursprunget till bitcoin?

Bitcoin, är den första kryptovalutan som skapades av Satoshi Nakamoto 2009. Han bestämde sig för att lansera en ny valuta

Dess egenhet är att du bara kan utföra operationer inom nätverket av nätverk.

Bitcoin hänvisar till både valutan och protokollet och det röda P2P det beror på.

Så vad är Bitcoin?

Bitcoin är en virtuell och immateriell valuta. Det vill säga att du inte kan röra någon av dess former som med mynt eller sedlar, utan du kan använda den som betalningsmedel på samma sätt som dessa.

I vissa länder kan du tjäna pengar med en e-betalkortssida som växlar pengar med kryptovalutor som XAPO. I Argentina har vi till exempel mer än 200 bitcointerminaler.

Det som utan tvekan skiljer Bitcoin från traditionella valutor och andra virtuella betalningsmetoder som Amazon Coins, Action Coins, är decentralisering. Bitcoin kontrolleras inte av någon regering, institution eller finansiell enhet, vare sig statlig eller privat, såsom euron, kontrollerad av centralbanken eller dollarn av USA:s Federal Reserve.

I Bitcoin kontrollerar användare det verkliga indirekt genom sina transaktioner genom börser P2 P (Point to Point eller Point to Point). Denna struktur och bristande kontroll gör det omöjligt för någon myndighet att manipulera dess värde eller orsaka inflation genom att producera mer kvantitet. Dess produktion och värde baseras på lagen om utbud och efterfrågan. En annan intressant detalj i Bitcoin har en gräns på 21 miljoner mynt, som kommer att nås 2030.

Hur mycket är en Bitcoin värd?

Som vi påpekade är värdet på Bitcoin baserat på utbud och efterfrågan och beräknas med hjälp av en algoritm som mäter mängden Bitcoin-transaktioner och transaktioner i realtid. För närvarande är priset på Bitcoin 9 300 USD (per den 11 mars 2018), även om detta värde inte är mycket mindre stabilt och Bitcoin rankas som den mest instabila valutan på valutamarknaden.

Leave a Comment