Vad är en ICO och hur fungerar den?

ICO har visat sig vara ett revolutionerat sätt för många företag och projekt att samla in pengar. ICO kan sägas som en blandning av konventionella metoder och avancerade tekniker. Det viktigaste att tänka på här är att investerare som investerar i ICO kommer att vara 100% riskfria på grund av den teknik som används.

Hittills har de flesta ICO-medel samlats in via Bitcoins (BTC) eller Ether (ETH). När du utför ICO producerar projektet en Bitcoin- eller Ethereum-adress för att ta emot pengar och visar den sedan på respektive webbsida. Proceduren är densamma som att öppna ett bankkonto och sedan visa det på en viss webbsida så att folk kan skicka pengar.

Initial Coin Offering (ICO) är i grunden ett olagligt sätt att samla in crowdfunding genom olika kryptovalutor (fiat-valutor i vissa fall) och drivs av kryptovalutaorganisationer för att samla in de nödvändiga kapitalfonderna för att driva projektet. I en ICO säljs en specifik del av nyutgiven kryptovaluta till investerare i utbyte mot alla lagliga betalningsmedel eller någon annan kryptovaluta. Det kan sägas som symbolisk försäljning eller publikförsäljning som innebär att man tar investeringsbeloppet från investerarna och förser dem med vissa resurser i samband med projektet som ska lanseras.

IPO, d.v.s. Initial Public Offering är en process på något sätt relaterad till ICO, där investerare får aktier som ägs av företaget. Medan de är i ICO köper investerare mynt från företaget som kan öka i värde om verksamheten utökas.

Den första tokenförsäljningen, dvs en ICO, hölls av Mastercoin i juli 2013. Ethereum samlade in pengar genom en ICO 2014. ICO har antagit en helt ny definition de senaste åren. Från och med maj 2017 fanns ca. 20, och även en nyligen modig webbläsare ICO genererade cirka 35 miljoner dollar på bara 30 sekunder. I slutet av augusti 2017 hade totalt 89 ICO-myntförsäljningar till ett värde av 1,1 miljarder USD slutförts i januari 2017.

Investerare skickar Bitcoin, Ethereum eller någon annan kryptovaluta till den angivna adressen och i gengäld får de nya tokens som kan gynna dem mycket om projektet drabbas.

  • ICO utförs i princip för kryptovalutabaserade projekt som bygger på decentraliserad teknik. Så naturligt skulle sådana projekt bara locka de investerare som har ett stort intresse för begreppet kryptovaluta och är vänliga med den teknik som används.
  • Dokumentet som tillhör en investerare förblir i själva verket i form av en webbsida, vitbok eller webbinlägg. Vissa av dessa dokument visar exakta detaljer om projektet, andra förfalskar bokstavligen dess egenskaper för att lura intresserade parter. Därför, innan du litar på något vitt papper eller elektroniskt dokument, är det bättre att gå igenom en kvalitetskontroll.

Leave a Comment