Vad är Bitcoin?

Bitcoins har blivit en mycket välkänd och populär form av valuta med tiden. Men vad är Bitcoin egentligen? Följande artikel kommer att täcka ins och outs av denna valuta som kom från ingenstans och spred sig som en löpeld. Vad skiljer det från vanliga mynt?

Bitcoin är en digital valuta, den skrivs inte ut och kommer aldrig att bli det. De hålls elektroniskt och ingen har kontroll över dem heller. De produceras av människor och företag, vilket skapar den första formen av pengar som kallas kryptovaluta. Medan normala valutor ses i den verkliga världen, körs Bitcoin på miljarder datorer runt om i världen. Från Bitcoin i USA till Bitcoin i Indien har det blivit en global valuta. Den största skillnaden den har från andra valutor är dock att den är decentraliserad. Det betyder att inget specifikt företag eller bank har det.

Vem skapade den?

Satoshi Nakamoto, en mjukvaruutvecklare, föreslog och skapade Bitcoin. Han såg detta som en chans att få en ny valuta på den fria marknaden från centralmyndigheten.

Vem trycker den?

Som nämnts tidigare är det enkla svaret ingen. Bitcoin är inte en tryckt valuta, den är digital. Du kan till och med handla online med Bitcoins. Så du kan inte producera obegränsat med Bitcoins? Absolut inte, Bitcoin designades för att aldrig “bryta” mer än 21 miljoner Bitcoins i världen samtidigt. Även om de kan delas upp i mindre mängder. En hundra miljondel av Bitcoin kallas “Satoshi”, för att hedra dess skapare.

Vad bygger Bitcoin på?

För utseende och konventionellt bruk är Bitcoin baserad på guld och silver. Sanningen är dock att Bitcoin verkligen bygger på ren matematik. Det har heller inget att dölja eftersom det är öppen källkod. Så vem som helst kan granska den för att se om den fungerar som de hävdar.

Vad kännetecknar Bitcoin?

1. Som tidigare nämnts är den decentraliserad. Det ägs inte av något specifikt företag eller bank. All mjukvara som bryter Bitcoins bildar ett nätverk och fungerar tillsammans. Teorin var, och det fungerade, att om ett nät går ner så flödar pengarna fortfarande.

2. Det är lätt att ställa in. Du kan skapa ett Bitcoin-konto på några sekunder, till skillnad från de stora bankerna.

3. Det är anonymt, åtminstone den del där dina Bitcoin-adresser inte är kopplade till någon form av personlig information.

4. Det är helt transparent, alla transaktioner med Bitcoins visas på en stor graf, känd som blockchain, men ingen vet att det är du, eftersom inget namn är kopplat till den.

5. Transaktionsavgifterna är små, och jämfört med bankavgifter är de sällsynta och små avgifterna som tas ut av Bitcoin nästan ingenting. Det är snabbt, väldigt snabbt. Vart du än skickar pengar också kommer de vanligtvis fram inom några minuter efter bearbetning. g. Det är inte förkastligt, vilket innebär att när du väl skickar dina Bitcoins är de borta för alltid.

Bitcoin har förändrat världen mycket och hur vi ser på pengar. Många undrar om det är möjligt att leva på Bitcoins. Vissa försökte till och med göra det. Trots det är Bitcoin en del av vår ekonomi nu, en unik typ av valuta, och den kommer inte att försvinna när som helst snart.

Leave a Comment