Vad är Bitcoin och varför är kryptovaluta så populärt?

Bitcoin har varit modeordet inom det finansiella området. Faktum är att Bitcoin har exploderat på scenen de senaste åren och många människor och många stora företag hoppar nu på Bitcoin eller kryptovaluta och vill ha en del av handlingen.

Människor är helt nya inom kryptovaluta och ställer ständigt denna fråga; “Vad är Bitcoin egentligen?”

Tja, till att börja med är bitcoin faktiskt en digital valuta som ligger utanför kontrollen av någon federal regering, den används över hela världen och kan användas för att köpa saker som mat, dryck, fastigheter, bilar och andra saker.

Varför är Bitcoin så viktigt?

Bitcoin är inte mottagligt för saker som statlig kontroll och fluktuationer i utländska valutor. Bitcoin stöds av den totala tron ​​hos (dig) individen och är strikt peer-to-peer.

Det betyder att alla som genomför transaktioner med Bitcoin, det första de inser är att det är mycket billigare att använda än att försöka skicka pengar från bank till bank eller använda någon annan tjänst som kräver att du skickar och tar emot pengar internationellt.

Om jag till exempel ville skicka pengar till exempelvis Kina eller Japan, skulle jag behöva betala en avgift från en bank, och det skulle ta timmar eller till och med dagar för den avgiften att komma dit.

Om jag använder Bitcoin kan jag enkelt göra det från min plånbok, min mobiltelefon eller en dator direkt, utan någon av dessa avgifter. Om jag ville skicka till exempel guld och silver skulle jag behöva många vakter, det skulle ta mycket tid och mycket pengar att flytta guldtackor från en punkt till en annan. Bitcoin kan göra det igen med ett fingersvep.

Varför vill folk använda Bitcoin?

Den främsta anledningen är att Bitcoin är svaret på dessa destabiliserade regeringar och situationer där pengar inte längre är lika värdefulla som de brukade vara. Pengarna vi har nu; fiat-pengarna i våra plånböcker är värdelösa och om ett år kommer de att vara värda ännu mindre.

Vi har till och med sett stora företag visat intresse för blockchain-teknik. För några veckor sedan skickades en undersökning ut till en handfull Amazon-kunder om huruvida de skulle vara intresserade av att använda en kryptovaluta om Amazon skapade en. Resultaten visade att många var mycket intresserade. Starbucks har till och med föreslagit att man använder en blockchain-mobilapp. Walmart har till och med ansökt om patent på ett “smart paket” som kommer att använda blockchain-teknik för att spåra och autentisera paket.

Under hela vår livstid har vi sett många förändringar ske i hur vi handlar, hur vi ser på film, hur vi lyssnar på musik, läser böcker, köper bilar, letar efter hus, nu hur vi spenderar pengar och banktransaktioner. Kryptovaluta är här för att stanna. Om du inte redan har gjort det är det dags att studera kryptovaluta grundligt och lära dig hur du får ut det mesta av denna trend som kommer att fortsätta att frodas över tid.

Leave a Comment