Udemy affärsmodell: Hur det fungerar

Att nå dina mål genom karriär har blivit en utmaning innan Corona-pandemin. Du kan vara ett proffs med många års erfarenhet eller en student som lämnat college och vill komma ut på arbetsmarknaden. Efter epidemin letar företag endast efter de bästa talangerna inom alla domäner. Så du måste skaffa dig nya färdigheter enligt dina branschkrav. Men det finns en utmaning. TID. Vill du gå med i ett institut eller högskola för nya kurser? Så du måste jonglera med ditt arbete (som professionell) eller delta i klasser (som student). Men digitala onlineplattformar som Udemy uppfyller dina behov och erbjuder över en miljon onlinekurser från kända instruktörer till ett blygsamt pris. Som sagt, tänker du på Udemys affärsmodell efter att ha surfat på Udemy-webbplatsen och varit nöjd med kurserna som erbjuds? Hur genererar denna plattform pengar? Då har du kommit rätt. Håll ögonen öppna så kanske du bara får de perfekta detaljerna. Låt oss först veta om Udemy och sedan går vi vidare till ämnet för den här artikeln, eller hur?

Udemy:

En kombination av två ord – Du och Academia, denna plattform har fått globalt erkännande. Anledningen är att det underlättar onlineinlärningsprocessen utan en fysisk institution. Lite visste dess grundare, Eren Bali, att hans idé skulle utlösa en våg av digitala onlineplattformar som skulle förändra själva utbildningslandskapet. Den har för närvarande 1 30 000 kurser online. Med den sista meningen, låt oss spola framåt till Udemys affärsmodell.

Udemy Marketplace affärsmodell

I likhet med Amazon och Flipkart organiserar Udemy också kurser för olika instruktörer på deras onlineplattformar och säljer dem till förtjänta studenter. Udemy är en enkel plattform för instruktörer att visa upp sina kurser och, enligt deras policy, äger inte innehållet. Faktum är att även priserna för varje onlinekurs bestäms av instruktören. Udemy tar dock betalt för administrativa tjänster och olika marknadsföringsalternativ. Låt oss nu fokusera på detta ämne.

Hur genererar Udemy pengar genom sin affärsmodell?

Udemy erbjuder även gratiskurser. Det är dock baserat på betalkurser att denna plattform genererar en intäkt på 2 miljarder varje år. En student kan välja kurser på mer än 80 språk. Dessutom är affärsmodellen uppdelad i två perfekta typer. Den första typen är för privatpersoner och den andra för företag.

Det finns ingen avgift för instruktören att vara värd för sin kurs på plattformen. Men en student kan behöva betala avgifter för att delta i en specifik kurs. Kostnadsstrukturen för en kurs som Udemy tjänar pengar på är genom studentförvärv. Processen är som följer:

  1. En populär instruktör kommer att få de flesta av sina elever genom mun till mun marknadsföring eller positiva recensioner. Instruktören kan även annonsera sina egna kurser och låta studenter prenumerera på kursen via en kupong. I detta läge får han 97 % av kursens totala kostnad. Udemy tar bara ut 3 % administrativa avgifter.

  2. Udemy kan även marknadsföra en kurs via YouTube, Google, Facebook och olika metoder. Om en student väljer att gå en kurs genom en kanal måste instruktören betala 75 % av den totala avgiften. Udemy ger dock instruktören friheten att begränsa antalet gånger en kurs visas i en kanal. Instruktören kan också bestämma vilken typ av kanal där deras kurser kan visas för allmänheten.

  3. Om en kurs väljs via Android- eller iOS-applikationen får plattformen 30 % av det totala värdet.

  4. Låt oss anta att en student går till Udemy-webbplatsen och väljer en kurs utan någon instruktörskupong. Då delas kursavgifterna med 50% mellan instruktören och Udemy.

Känner du till Udemy Business Model designad exklusivt för små och medelstora företag och stora organisationer? Kallas “Udemy for Business”, det ger utbildning för anställda att utveckla sina färdigheter. I denna typ finns det två planer som kallas Team Plan och Business Plan.

  • Team Plan – Serverar företag med en personalstyrka på 5 till 20 anställda. Ja, det finns ett årsabonnemang och minimikravet måste vara fem användare.

  • Företagsplan – Avsedd för företag och organisationer med fler än 20 anställda. Priserna kan variera beroende på utvalda kurser och utbildningens längd.

Udemy har också beviljat en två veckors provperiod för båda planerna. Om företaget inte tycker att utbildningen är tillfredsställande kan den välja andra alternativ.

Slutsats

Udemys intäktsgenereringsmodell är oklanderlig och extremt attraktiv inte bara för instruktören utan även för eleverna. Den främsta anledningen till att Udemy är framgångsrik är att ge värde, komfort, kostnadsbesparingar, varumärkeskännedom och enkel tillgänglighet inte bara för studenten utan även för instruktörerna. Dessutom erbjuder plattformen ett brett utbud av gratis tekniska resurser för instruktörer att vara värd för sina kurser och ge utbildning till studenter.

Sammantaget har Eren Bali uppfyllt sin dröm om att tillhandahålla onlinekurser till behövande genom sin digitala lärplattform. Dess modell har gjort det möjligt för mer än en miljon yrkesverksamma och studenter att skaffa sig nya färdigheter genom kurser på Udemy-plattformen. Enligt de senaste nyheterna på sajten förväntas lönestrukturen för instruktörer förändras. Ja, fler förändringar kommer att hända i framtiden, men tills dess, låt oss hälsa Eren Bali och hans plattform för att ha orsakat en revolution i utbildningsbranschen.

Leave a Comment