Truck Wash Business och incitament för högre vinster och effektivitet övervägs

En av de mest konsekventa tillväxtsektorerna i vår ekonomi efter den ekonomiska krisen 2008 var yttransporter för att flytta varor och tjänster. Kanske är det därför Warren Buffet köpte ett järnvägsbolag eller varför FED EX gör det bättre med sin landfraktsdivision än sin flygfraktsdivision nuförtiden. Även om saker och ting förändras över tiden, har lastbilsindustrin konsekvent anställt nya förare varje månad, den enda blomstrande sektorn under den ekonomiska återhämtningen. Så kanske ett bra företag kan vara en som är involverad i den här branschen? Låt oss prata om lastbilstvättbranschen.

Ja, lastbilstvättbranschen är en anständig affärsmodell om den görs rätt. Jag har varit involverad i mobila flotttvättar på plats och lastbilstvättar på fasta platser under min karriär. Tricket är att vara effektiv med arbetet och processen för sist jag kontrollerade, tvättar eller kör inte lastbilar fortfarande själva, och tills Google kom på det med självkörande lastbilar och helautomatiska lastbilstvättsystem för att nämna några. andra över Internet, ja, vi har fortfarande en bra affärsstrategi här.

Om du vill att dina tvättteam, anställda och chefer ska driva ditt företag effektivt måste du överväga lön för prestation, bonusar och incitamentspengar. Ja, jag vet, Friedrich Winslow Taylor gjorde det mycket tydligt för över 100 år sedan. Nu, hur mycket ska du betala din hyrda hjälp? Tja, först finns det lagar om minimilöner, eller hur? Så detta borde vara en bra utgångspunkt för en grundbetalning till tvättarna och sedan betala dem en intäktsbonus på det minsta antal lastbilar som behöver tvättas baserat på det genomsnittliga priset som tas ut för att nå break-even-balansen.

För att göra detta, visa dem dina faktiska kostnader för att nå ut. Bonusprocenterna baseras på varje arbetad timme och dividerat med varje arbetares totala timmar – så olika personer får olika bonuscheckar baserat på arbetade timmar. Berätta sedan för arbetarna att det enda sättet att öka volymen är att förbättra kvaliteten, hastigheten (få ut dykare snabbt), reps och remisser. På så sätt är de överdrivet trevliga mot ALLA FÖRARE och ber dem att säga åt alla att komma in i deras lastbilstvätt.

När du beskär de lata “stoppade” arbetarna kommer ditt team bara att ha de bästa hårt arbetande människorna och detta kommer att genomsyra vad som förväntas av alla nyanställda för att ersätta hundarna.

Hur är det med ledningsbonusar på lastbilstvättar?

Okej, så varför inte berätta för chefen att han får en grundlön, lön plus en volymökningsbonus jämfört med samma månads volym förra året, plus ett effektivitetstal baserat på arbetskostnad per enhet . Låt honom veta att det enda sättet att göra detta är att få de bästa medarbetarna att arbeta längre timmar, och de som suger att ta en promenad och gå ut och göra nya affärer, sälja konton, ringa till andra företag för att ta med sina lastbilar, han kommer att vara mer aggressiv.

Du måste tänka på konsekvenserna av allt detta och vilka formler du kan använda för att bestämma procentsatser. Kom ihåg att dina mål är effektivare verksamhet, kostnadsbesparingar, högre vinster och mer försäljning och volym – eller hur? Okej, det är uppdraget och det är målet – så använd anställdas incitament för högre vinster och större effektivitet. Vänligen överväg allt detta och tänk på det.

Leave a Comment