TREND Crypto – Andra upplagan

I den första utgåvan av CRYPTO TREND presenterade vi Cryptocurrency (CC) och svarade på flera frågor om detta nya marknadsutrymme. Det finns mycket NYTT på den här marknaden varje dag. Här är några höjdpunkter som ger oss en glimt av hur nytt och spännande det här marknadsområdet är:

Världens största terminsbörs kommer att skapa ett terminskontrakt för Bitcoin

Terry Duffy, president för Chicago Mercantile Exchange (CME) sa: “Jag tror att du någon gång under den andra veckan i december kommer att se vår [bitcoin futures] noteringskontrakt. Idag kan du inte sälja bitcoin short, så det finns bara en väg framåt. Antingen köper du den eller säljer den till någon annan. Så man skapar en dubbelsidig marknad, jag tror att det alltid är mycket mer effektivt”.

CME har för avsikt att lansera Bitcoin-terminer i slutet av året, i väntan på regulatorisk översyn. Om det lyckas kommer detta att ge investerare en gångbar väg att gå “lång” eller “kort” på Bitcoin. Vissa säljare av börshandlade fonder har också ansökt om bitcoin-ETF:er som spårar bitcoin-terminer.

Dessa utvecklingar har potential att tillåta människor att investera i kryptovalutautrymmet utan att äga CC eller använda tjänsterna från en CC-börs. Bitcoin-terminer kan göra den digitala tillgången mer användbar, vilket gör det möjligt för användare och mellanhänder att säkra sina valutarisker. Detta kan öka antagandet av kryptovaluta av handlare som vill acceptera bitcoin-betalningar men är försiktiga med dess flyktiga värde. Institutionella investerare är också vana att handla med reglerade terminer, som inte påverkas av problem med penningtvätt.

CME-rörelsen tyder också på att bitcoin har blivit för stor för att ignorera, eftersom börsen har verkat dumpa kryptovalutaterminer på senare tid. Bitcoin är i stort sett allt prat om börser och handelsföretag, som har lidit under blomstrande men exceptionellt lugna marknader. Om terminer på en börs tog fart, skulle det vara nästan omöjligt för någon annan börs som CME att komma ikapp, eftersom skala och likviditet är viktiga på derivatmarknaderna.

“Du kan inte ignorera det faktum att det här blir mer och mer av en historia som inte kommer att försvinna,” sa Duffy i en intervju med CNBC. Det finns “mainstream-företag” som vill ha tillgång till bitcoin och det finns “en enorm uppdämd efterfrågan” från kunder, sa han. Duffy tror också att att ta in institutionella handlare på marknaden kan göra bitcoin mindre volatil.

Japansk by att använda kryptovaluta för att samla in kapital för kommunal revitalisering

Den japanska byn Nishiawakura undersöker idén om att hålla ett Initial Coin Offering (ICO) för att samla in kapital för kommunal revitalisering. Detta är ett mycket nytt tillvägagångssätt, och de kan be om statligt stöd eller söka privata investeringar. Flera ICO:er har haft allvarliga problem, och många investerare är skeptiska till att varje ny token kommer att ha värde, speciellt om ICO är ett annat skämt eller bluff. Bitcoin var verkligen inget skämt.

FÖRSTA MYNT ERBJUDANDE – ( ICO )

Vi nämnde inte ICO i det första numret av Crypto Trend, så låt oss nämna det nu. Till skillnad från ett Initial Public Offering (IPO), där ett företag har en faktisk produkt eller tjänst till försäljning och vill att du ska köpa aktier i deras företag, kan en ICO genomföras av alla som vill starta ett nytt Blockchain-projekt med avsikten att skapa en ny token på din kedja. ICO:er är oreglerade och flera har varit direkta förfalskningar. En legitim ICO kan dock samla in mycket pengar för att finansiera ett nytt Blockchain-projekt och nätverk. Det är typiskt för en ICO att generera ett högt tokenpris nära början och sedan komma tillbaka till verkligheten strax efter. Eftersom en ICO är relativt enkel att underhålla om man kan tekniken och har lite pengar har det varit många och idag har vi runt 800 tokens i spel. Dessa tokens har alla ett namn, de är alla kryptovalutor, och förutom de mycket välkända tokens som Bitcoin, Ethereum och Litecoin, kallas de alt-mynt. För tillfället rekommenderar Crypto Trend inte att delta i en ICO, eftersom riskerna är extremt höga.

Som vi sa i nummer 1 är denna marknad den “vilda västern” för tillfället och vi råder dig till försiktighet. Vissa investerare och tidiga användare har gjort stora vinster på detta marknadsområde; dock finns det många som har förlorat mycket, eller allt. Regeringar överväger regleringar eftersom de vill veta om alla transaktioner för att beskatta dem alla. Alla har stora skulder och behöver pengar.

Hittills har kryptovalutamarknaden undvikit många konventionella statliga och bankers finansiella problem och fallgropar, och blockchain-tekniken har potential att lösa många fler problem.

En stor egenskap hos Bitcoin är att skaparna har valt ett ändligt antal mynt som kan genereras – 21 miljoner – vilket säkerställer att denna kryptovaluta aldrig blir uppblåst. Regeringar kan trycka så mycket pengar (fiat-pengar) de vill och blåsa ihjäl sin valuta.

De nästa artiklarna kommer att fördjupa sig i specifika rekommendationer, men gör inga misstag, att investera tidigt i denna sektor kommer bara att vara för ditt mest spekulativa kapital, pengar du kan förlora.

CRYPTO TREND kommer att vara din guide om och när du är redo att investera på denna marknad.

Håll ögonen öppna!

Leave a Comment