Tre anledningar till att pengar var den sämsta uppfinningen genom tiderna

Vem uppfann pengar? Fråga hur många som helst och de kommer inte att kunna berätta vem som faktiskt uppfann pengar eller var idén kom ifrån. Historien har gett oss några dåliga idéer, men pengarna måste vara värst och här är mina tre främsta anledningar till varför.

  1. Något som uppfunnits av människan borde inte ha makt över henne.

    Om jag tänker mycket på det och försöker föreställa mig en tid utan pengar, innan den uppfanns och användes i vardagen, tenderar jag att föreställa mig att världen var en helt annan plats. Folk hade förmodligen ett bytessamhälle där varor och tjänster byttes ut och det var så man överlevde. Om jag hade en specifik färdighet, säg att jaga, och du var hungrig, skulle du kanske komma till mig för mat. Tanken skulle vara att om man kunde göra upp en eld och jag kunde ge maten så kunde vi byta ut våra kunskaper eller förmågor och alla skulle få det som var bra för dem. Jag antar, för argumentets skull, att om någon absolut inte hade några färdigheter så kunde den personen fortfarande äta. Jag kan inte föreställa mig att jag skulle låna en hjälplös själ något kött, om jag bara kunde få betalt på något sätt. Innan den hjälplösa själen kunde blinka kunde han vara skyldig mig fem middagar och sedan skulle jag behöva skicka inkassoombuden för att driva in hans skulder. Pengar ger kontroll, både positiv och negativ kontroll. Även om det är konstgjort och i huvudsak bara ett papper eller en blandning av billiga metaller, har pengar makt och är makt. Jag kan föreställa mig Mr. Hjälplös själ förklarar för sin fru att han inte kan betala jägaren och inte vet vad han ska göra. Så Mr. Hunter bestämmer sig för att förslava familjen Helpless Soul tills skulden är betald. Det är obegripligt för mig att så många människor i mitt land och världen svälter varje dag. De som har pengar har makten att förneka behoven hos dem som inte har det. Vart tog humanitärerna vägen? Jag har sett en affärsman sparka ut en hemlös och svältande man och sedan, en halvtimme senare, ta itu med en klagande kund när han skrek att hans mat inte var tillräckligt varm. Pengar har bara den makt vi ger dem. Om vi ​​väljer att se det som bara ett medel för att uppnå ett mål, eller bara ett dumt papper som vi har blivit tillsagda att hålla oss till under en livstid, då kan vi fokusera på det som verkligen betyder något. Jag förespråkar inte försummelse av skulder eller eliminering av ansvar. Det här är världen vi lever i, och normer måste följas… tills lagar ändras igen för att passa vad politiker vill ha på en viss dag.

  2. Pengar flyttar fokus från ömsesidig hjälp till det godtyckliga “värdet” av bara saker.

    Varför ska jag göra något för att hjälpa någon om de inte kan betala för det? Om hela mitt fokus i livet är att få materiella saker, då borde jag motiveras endast av pengar, eller att få pengar, att göra vad som helst. Vad är egentligen värt det? Marknadsföringsföretag har definierat värde för mig sedan jag var liten, och det ingjuts i mig under GI Joes reklampauser. Vad är värdet av alla saker du vill ha jämfört med något som verkligen betyder något? Föreställ dig vad det är värt att spendera ytterligare en timme med en älskad innan de dör och är borta för alltid. Värdet av att lära dina barn att det finns mer i livet än pengar och att få saker. Värdet av att ge en hemlös mat och hjälpa honom att få minst en natts sömn där magen inte håller honom vaken. Värdet av att nå ut och hjälpa någon i den här världen är värt mer än den största diamanten, det tyngsta guldet och den renaste oljan. Nu är jag den största hycklaren i detta ämne, för jag älskar saker! Det har programmerats in i mig så länge att det är svårt att skaka lusten att få saker. Föreställ dig ett liv där människor hjälpte varandra för att det är rätt sak att göra, inte bara för vad de kan få tillbaka. Argumentet är, ja, saker och ting kan inte bara vara gratis. Du måste betala något för att få något. Hur skulle världen fungera om alla gav bort allt gratis och alla hade allt de behövde och inte längre behövde vara slavar av kreditkortsföretag eller ett jobb de inte gillade? Hur skulle vi överleva? Mitt svar på dessa frågor är känt! Jag skulle vara fri att lära mig ett yrke som skulle gynna andra, och jag skulle kunna använda den färdigheten för att försörja min familj och hjälpa andra. Jag har alltid velat hjälpa till genom att donera eller ge hela mitt liv, men jag hade aldrig råd. Jag skänkte lite tid här och där, och inte så mycket som jag skulle eller skulle ha velat, men det var åtminstone något. Men eftersom jag gillar saker, och dessa saker kostar mig pengar, måste jag fortsätta med mitt arbete och upprepa samma cykel som min pappa brukade göra.

  3. Pengar får dig att ifrågasätta om folk verkligen bryr sig om dig eller bara dina pengar.

    Jag försöker föreställa mig slutet på mitt liv omgiven av dem som gjorde min resa med mig, som älskar och bryr sig om mig på grund av den berikning jag har gett dem med min vänskap och hängivenhet. Under mina senare år njuter jag av mina dagar med min fru och pratar med mina vuxna barn och mina barnbarn. Jag vill njuta av varje minut av mitt liv här och där. Jag vill känna, älska och njuta av allt som finns att erbjuda. Jag har sett familjer slitna sönder, slåss om pengarna som lämnats kvar efter en älskads död. En del av dessa agg finns kvar för resten av livet. De förlorar ett förhållande såväl som en älskad, och det enda de kan tänka på är hur mycket pengar de kommer att få. Mest troligt, Mr. Okej, som vi kommer att kalla det, du kommer inte ens att sakna den förlorade älskade. Hur många briljanta individer fick aldrig chansen att lyckas i brist på medel, och hur många eliter som fick ett frikort eftersom deras pappersbunt är större än din. Bryr de som står dig närmast om dig eller dina pengar? Flickvän älskar dig bara på grund av vad du kan köpa henne? Lyssnar dina barn bara på dig för att få något de vill ha? Ta bort pengarna och skulle de överge dig? Vilken bra idé, dessa pengar.

Mitt svar på allt detta är att jag inte har något svar. Min tvååriga dotter frågade mig om pengar och hon älskar att lägga pengar i sin spargris. Det fick mig att börja fundera över alla anledningar till varför jag oroar mig för pengar, kämpar med pengar och läser böcker om pengar. Inget som ett barns ärlighet får dig att sitta upp och tänka.

Leave a Comment