Topp 5 fördelar med hårda pengar lån

Lån med hårda pengar avser finansiering som tillhandahålls av icke-institutionella långivare. Det finns många hårda långivare som erbjuder snabb finansiering till attraktiva räntor.

Som låntagare kommer du att behöva göra en grundlig kontroll av långivarens rykte och verksamhet, men när du gör din research kommer du att upptäcka att kontantlångivare kan ge en stor fördel i din strävan att finansiera ditt fastighetsinvesteringsprojekt.

Fördelarna med lån med fasta pengar

  • Snabbare godkännanden: Utan tvekan är en av de stora fördelarna med ett kontantlån det faktum att investerare kan säkra förhandsgodkännande på en dag eller två, förutsatt att de har lämnat in den handfull dokument som långivaren begärt. Hårda pengar långivare fokuserar i första hand på om tillgången i sig har ett bra marknadsvärde och om låntagarens egna kapital är minst 20 %. Finansiering kan ske på mindre än en vecka jämfört med vanliga lån som kan ta en månad eller till och med längre. När du frågar om kontantlångivare är en viktig fråga att ställa hur snabbt de kan finansiera.

  • Flexibla betalningar: Med en privat långivare har du större frihet att skapa en anpassad betalningsplan. Med en stor finansiell institution har du inte den friheten. Istället måste du acceptera de betalningsvillkor som banken fastställt. Men med en privat långivare kan du diskutera och komma fram till en ömsesidigt acceptabel återbetalningsplan som du känner är rätt för dig.

  • Färre krav: När du ansöker om ett lån från en vanlig finansiell institution förväntas du uppfylla många strikta krav som inkomsthistorik, erfarenhet etc. Det är ingen hemlighet att bankgodkännanden kan bli en komplicerad process. Chansen är stor att du inte kommer att besväras med så många krav av en hård långivare. Så länge du har en värdefull tillgång med minst 20 % aktieandel är chansen god att du kommer att kvalificera dig för lånet.

  • Noll förskottsbetalning: Om du får ett lån från en etablerad bank kan du bli föremål för förskottsbetalning om du betalar av lånet före förfallodagen. De flesta fasta och omvända fordringsägare tar inte ut förskottsbetalningar; så om du hittar extra pengar och bestämmer dig för att betala av ditt lån före förfallodagen kan du göra det med förtroende utan att behöva oroa dig för att bli straffad för det.

  • Kredithistorik är ingen stor fråga: När det gäller stora låneinstitut kan din kredithistorik ha stor inverkan på om du får ett lån eller inte. Hos privata långivare läggs mindre vikt vid en dålig kredithistorik. Det beror på att en privat långivare baserar lånegodkännandet på fastighetsvärde, låntagarens eget kapital osv. Så länge du uppfyller dessa kriterier har du goda chanser att få finansiering.

En extra bonus med att få ett lån från en kontantlångivare är att när fler fastigheter renoveras i samhället, ökar fastighetsvärdena och kvaliteten på kvarteret förbättras.

Leave a Comment