Topp 5 blockkedjeprojekt i telekombranschen

  1. DENT (DENT):

DENT är en blockchain-baserad plattform som arbetar för att skapa en global marknadsplats som låter alla köpa och sälja mobila datapaket. DENT:s uppdrag är att tokenisera, frigöra och demokratisera mobildata och bandbredd. Företaget har utvecklat en marknadsplats och en mobilapplikation som låter dig köpa och sälja mobila datapaket med hjälp av blockchain-teknik.

Plattformen körs på en Ethereum-baserad blockchain och skapar ett transparent och enkelt dataprissättningsscenario.

Hur det fungerar?

Driften av DENT-plattformen är ganska enkel. Alla registrerade användare på DENT-nätverket behöver bara byta ut sina befintliga mobildatapaket mot ett som är mer lämpligt och ekonomiskt för dem. Denna plattform kommer att tillåta slutanvändare att enkelt interagera med telekomindustrin och därmed leda till större transparens och utnyttjande av mobildata.

Partnerskap

DENT-nätverket arbetar framgångsrikt runt om i världen genom sina partnerskap med olika telekommunikationssektorer.

I USA har företaget partnerskap med AT&T och Verizon, i Mexiko med Telcel, Nextel och Movistar, i Brasilien med Oi och Vivo, i Bangladesh med Airtel, Robi, Grameenphone och Banglalink, i Sydafrika med Vodacom, MTN och CellC, i Marocko med Orange, Moroc Telecom och Inwi, i Spanien med Vodafone, Orange och Yoigo, i Singapore med M1, Starhub och Singtel, i Sri Lanka med Airtel, Etisalat, Mobitel, Hutchison och Dialog, med Claro i Puerto Rico och Claro Costa, Tigo i Guatemala och Du i Förenade Arabemiraten.

Vägkarta

DENT-nätverket, som lanserades 2017, har lyckats bli det bästa blockchain-baserade telekommunikationsprojektet med 3,5 miljoner användare över hela världen. Under Q3 och Q4 2018 siktar företaget på att utöka sina partnerskap med fler länder och operatörer och bli noterat på fler kryptovalutabörser.

Under 2019 fokuserar företaget på en världsomspännande lansering av röstsamtal och SMS-tjänster, videosamtal, detaljhandelsdatabelöningar och att nå 15 miljoner användare i 70 länder i slutet av andra kvartalet 2019.

Tokenvärdeinformation

Totalt utbud: 100 000 000 000 DENT

Nuvarande utbud: 17 241 387 101 DENT

Marknadsvärde: 44 036 974 USD

ICO-pris: 0,000639 USD

Nuvarande pris: 0,0025 USD

  1. QLINK (QLC):

Nu känd som QLC Chain, Qlink är den första offentliga blockkedjan för decentraliserat nätverk. QLC Chain föreställer sig ett system där användare kan köpa anslutning från sina kamrater. Det vill säga att hyra åtkomst till någons Wi-Fi, sälja oanvänd data till andra användare och ta emot cellsignal från en basstation i någons hem.

I en bredare mening arbetar projektet med att bygga en nätverk-som-en-tjänst-infrastruktur som skulle implementera smarta kontrakt för att underlätta dapps och andra nätverksfunktioner och funktioner.

QLC Chain-nätverket försöker lösa problemen med överutbud av nätverkskapacitet, underutbud av nätverksaccess, centraliserad verksamhet, etc. decentralisera telekommunikations- och konnektivitetsmarknaden.

Hur det fungerar?

Med QLC Chain-plattformen kommer vem som helst från var som helst i världen att kunna driva en liten basstation från sitt hem, vilket ger mobiltjänst till det omgivande området. Varje gång en användare ansluter till en annan användares basstation kommer en liten andel av deras betalning att ges till basstationsoperatören.

Plattformen rymmer även annonsörer som kan betala för att få sitt innehåll inkluderat i Qlink-nätverket.

Partnerskap

QLC Chain-teamet har samarbetat med över 40 telekomoperatörer runt om i världen för att tillhandahålla decentraliserade mobila datatjänster till upp till 6 miljoner kunder. Nätverket samarbetar också med NEO eftersom det är byggt på NEO blockchain. Andra nätverkspartners inkluderar Binance, Ontology, Block Array, Centro och intop.

Vägkarta

Chain QLC lanserades i december 2017 och syftade till att utveckla ett standardprotokoll för Wi-Fi-delning och en E2P SMS-applikation. I slutet av andra kvartalet 2018 utvecklades och distribuerades dataåtkomst och innehållsdistribution för det offentliga fängelset.

I slutet av Q4 2018 kommer nätverket att lansera QLC Public Chain på huvudnätet och integreras med IPFS.

Tokenvärdeinformation

Totalt utbud: 600 000 000 QLC

Cirkulerande tillförsel: 240 000 000 QLC

Marknadsvärde: 12 239 064 USD

ICO-pris: $0,352

Nuvarande pris: 0,050 USD

  1. TELCOIN (TEL):

Telcoin är den första kryptovalutan som arbetar för att förbättra interaktionen mellan mobil telekommunikation och blockchain-teknik. Den är byggd på Ethereum blockchain och kan användas för att göra betalningar var som helst så länge som ditt mobilnummer är känt.

Telcoin är en kryptovaluta som kommer att distribueras exklusivt av GSMAs mobilnätsoperatörer.

Hur det fungerar?

Telcoin kommer att distribueras till mobilnätsoperatörer som sedan kommer att sälja det till sina kunder. Detta kommer att underlätta effektiva överföringar, tillgång till kryptovalutor och kryptovaluta-backade kortbetalningar.

Plattformens funktion börjar med slutanvändare som, med sin kryptoplånbok helt integrerad med Telcoin API, kommer att ha tillgång till multi-sig plånböcker med tre privata nycklar. Telcoin kommer att hålla ett register över användarnas mobiltelefonnummer, deras offentliga nyckel och en krypterad privat nyckel.

Telcoin erbjuder ett billigare och snabbare sätt att skicka och ta emot pengar och även personer som inte har ett bankkonto kan enkelt använda Telcoin.

Partnerskap och färdplan

Telcoin-nätverket lanserades 2017 och fungerade fram till första kvartalet 2018, och identifierade dess potentiella partners runt om i världen. Under andra kvartalet genomförde företaget sitt partnerskap med telekomoperatörer i Europa, Sydafrika och Japan. Under samma kvartal började man också ansöka om eventuella nödvändiga tillstånd i Indien, Pakistan, Storbritannien, Indonesien och andra nyckelmarknader.

Under fjärde kvartalet 2018 kommer Telcoin-företaget att lanseras i Japan, följt av leveranser i Europa, Östasien, Afrika och Sydostasien under första kvartalet 2019.

Tokenvärdeinformation

Totalt utbud: 100 000 000 000 TEL

Nuvarande utbud: 32 034 497 783 TEL

Marknadsvärde: 20 304 392 USD

ICO-pris: 0,0071 USD

Nuvarande pris: 0,00063 USD

  1. BUBBLETONE (UMT):

BubbleTone är ett blockchain-baserat telekommunikationsprojekt som arbetar för att eliminera roaming. Plattformen kopplar samman mobilnätsoperatörer och slutanvändare över hela världen på en blockchain-baserad marknadsplats. Projektet ger resande användare friheten att bli legitima lokala kunder hos alla utländska landoperatörer i vilket land de än reser till, utan att behöva byta ut sina SIM-kort.

Med BubbleTone kommer användare att ha möjlighet att ringa och använda databaserade tjänster över hela världen till lokala priser och direktanslutningar till lokala operatörer. När det gäller operatörer erbjuder denna plattform en möjlighet att bli global utan att behöva gå in i någon komplex nätverksintegration.

Hur det fungerar?

BubbbleTone syftar till att eliminera problemet med internationell roaming, vilket skapar onödiga kostnader för teleoperatörer och användare. Med BubbleTone blockchain kan resenärer enkelt bli verifierade lokala kunder i landet de reser till utan att behöva byta ut sitt SIM-kort.

Plattformen har också sin mobilapp som främst är dess marknadsplats som kopplar samman abonnenter och lokala nätoperatörer globalt.

Nätverket drivs av UMT (Universal Mobile Token), som kommer att användas i smarta kontrakt för att genomföra transaktioner. Denna token kan också användas för att ladda användarens saldo för att betala för de telekommunikationstjänster han väljer.

Partnerskap

BubbleTone samarbetar för närvarande med Crypto Vallley, REVESystems, CountryCom, Multi Digital Services, ShoCard och IDEMIA. Dessutom har företaget samarbetat med telekomleverantörer i över 80 länder för att ge användarna en smidig reseupplevelse.

Vägkarta

Den första versionen av nätverkssmarta kontrakten var klara under första kvartalet 2018. Det andra kvartalet sågs webb-API:et för onboarding av mobiloperatörer och tjänsteleverantörer i mer än 80 länder. I slutet av Q3 2018 siktar bolaget på att få godkännande från International Telecommunications Union, följt av att utöka listan över mobiloperatörer och tjänsteleverantörer de samarbetar med till Q4 201. Under Q1 2019 kommer bolaget att teckna avtal med alla operatörer och lansera den första globala SIM-chipprototypen som ska bäddas in i mobila enheter.

  1. BLOCKSIMS (SIM):

BLOCKSIMS är en decentraliserad betalningsgateway som arbetar för att lösa problemen förknippade med traditionell telekommunikation genom blockkedjeteknik. Plattformen syftar till att helt eliminera avgiften som tas ut av data- och rösttjänstleverantörer och erbjuder användarna belöningar och räkningar som genereras genom digital reklam.

Plattformen arbetar för att möjliggöra sömlös distribution av information genom utveckling av nya intäktskanaler och därmed eliminera behovet av mellanhänder i telekomprocessen.

BLOCKSIM-plattformen använder Ethereum-blockkedjan för att ge en nivå av transparens samtidigt som användarna uppmuntras att adoptera och använda plattformen.

Hur det fungerar?

BLOCKSIM samarbetar med ledande telekommunikationsindustrier runt om i världen och gör internationella SIM-kort tillgängliga via sin SIM-token. Detta kommer att ge BLOCKSIM-användare obegränsade röst- och datatjänster över hela världen och användare kommer att få incitament för upp till $100 USD.

Varje SIM-tokeninnehavare kommer att ha ett BLOCK SIM som kommer att vara giltigt för livet, inklusive gratis obegränsad data- och rösttjänster.

Partnerskap och färdplan

BLOCK SIM- och SIM-tokens konceptualiserades i april 2017 följt av FoU som avslutades med lanseringen av BLOCKSIM ICO i mars 2018. ICO:n avslutades i april 2018 och i oktober kommer världen att se introduktionen av BLOCK SIM med en mobilapp för Android och iOS. Företaget siktar på att ha minst 15 % av världens telekomanvändare BLOCKERA SIM-kort till år 2020.

Leave a Comment