Topp 5 Blockchain-implementeringar i Kina

När och när Bitcoin blev populärt såg Blockchain också öka sin popularitet. Det var dock från ett annat perspektiv. Forskare har nu hittat nya användningsområden för Blockchain-teknik som inte bara kan vara spelförändrande för ett företag, utan också kan påverka landets ekonomi. Blockchain finner tillämpning inom olika områden, från politik till finansiella transaktioner; företag undersöker nu nya användningsområden för denna teknik.

En viktig punkt att notera här är att, trots dess mångfacetterade applikationer och användningar, är många nationer inte för denna teknik och ett av de framstående namnen som dyker upp är Kina. Kina hade till en början förbjudit kryptovaluta, men nu finns det nyheter om att man arbetar med att skapa sin kryptovaluta och även främja nystartade företag som arbetar för utvecklingen av Blockchain-teknik.

I den här bloggen kommer jag att belysa hur Kina marknadsför Blockchain och vilka viktiga steg landet har tagit. Men innan du går in i detta ämne är det viktigt att förstå vad som gör att Kina så aggressivt driver Blockchain-utvecklingen i landet.

Vad gör Blockchain oundvikligt för Kina?

Det handlar inte bara om Kina, utan vi måste förstå att teknisk utveckling är nyckelingrediensen för ett utmärkt framgångsrecept. Blockhan är en distribuerad digital ledger-teknologi och är även känd som DLT eller Distributed Ledger Technology. Det främjar peer-to-peer-transaktioner utan inblandning från tredje part. Dess kännetecken är decentralisering. Dessa viktiga Blockchain-funktioner gör tekniken oundviklig för tillväxten av alla företag och affärstillväxt påverkar direkt landets BNP. Kina är en stor påverkan av världsekonomin. När du strävar efter att utveckla Blockchain kommer du inte bara att få en konkurrensfördel på världsmarknaden, utan samtidigt främja bättre jobbmöjligheter för tillväxt.

Under de kommande tre åren kommer Blockchain att få acceptans inom flera branscher. Några av de mest framträdande inkluderar leveranskedja, kontoverifiering, energi, hälsovård, precisionsmarknadsföring och finansiella transaktioner i Kina.

Topp 5 implementeringar av Blockchain-teknik:

1. Finansiella transaktioner- Tja, detta är den mest grundläggande och konventionella användningen av Blockchain och fler och fler nationer försöker utforska detta alternativ. Kina är inte annorlunda. Bank of China, China Construction Bank och många andra finansinstitutioner i Kina har börjat göra Blockchain som en del av sin infrastruktur för olika ändamål som e-handel. Dessutom har Kinas nationella revisionskontor också föreslagit att denna teknik ska användas för granskning av stora data.

2. Utveckling av kryptovalutor – Vi vet alla att Kinas förbud mot Bitcoin och andra kryptovalutor ledde till att digitala valutor föll. Men faktum är att Kina arbetar mot utvecklingen av sin digitala valuta. Kinas centralbank, People Bank of China (PBOC), samarbetade med ett team av forskare 2014 och har redan genomfört tester av prototyp Blockchain digital valuta att använda i sin ekonomi. Företag som QTUM, eChain och NEO väcker nationell uppmärksamhet i regeringen. Regeringen stöder aktivt uppkomsten av Blockchain

3. Immateriell egendom – Detta är ännu en aspekt av att immateriella rättigheter är ett stort orosområde för många nationer. För närvarande är tillståndet och funktionen för denna sektor konventionell och uppvisar flaskhalsar. Blockchain-implementering kan hjälpa till att förändra denna industri.

Genom att använda denna teknik onlineinnehåll såsom romaner, kan musikaliska kompositioner vara upphovsrättsskyddade när de skapas. Efter utvecklingen av denna plattform kan innehållsägaren direkt ladda upp all information direkt till plattformen, och de kommer att finnas i reskontran i kronologisk ordning. Plattformen ger ägaren rätt att ge tillgång till omtryckta citat av sitt arbete.

Företag som Beijing Banquanjia Tech och Yuanben Blockchain arbetar med att skapa lösningar i denna riktning.

4. Adoption av stora namn – Amazon, Walmart, IM, Infosys är några av de stora namnen som arbetar för att utforska användningen av denna teknik. Det kinesiska företaget Alibaba undersöker användningen av Blockchain. Alibabas Ant Financial Service Group, en del av Alibaba-gruppen, har samarbetat med Globe Telecom, en filippinsk telekommunikationsjätte, för att tillhandahålla internationella betalningstjänster i realtid. Denna tjänst kommer att vara användbar för både små och medelstora företag och privatpersoner. Med hjälp av denna teknik kan användaren skicka och ta emot pengarna snabbt och enkelt.

5. Sjukvård – Det kanske låter lite okonventionellt, men Blockchain-tekniken kan vara revolutionerande även inom sjukvårdssektorn. Den senaste informationen i denna zon kom när Ali Health eller Alibaba Health Information Technology Ltd. kommer att samarbeta med den kinesiska stadsstyrelsen för att upprätta en koppling mellan den nuvarande läkaren. Syftet bakom detta är att ta med all information från Blockchain-plattformen och på så sätt göra all information lättillgänglig.

Slutsats-

Kärnan i saken är att Blockchain är en mångfacetterad teknologi som erbjuder en mängd fördelar. Vi kan dock inte bortse från det faktum att det är en ganska ny teknik och behöver mycket improvisation. En annan viktig punkt som vi bör ta hänsyn till är att Kina aktivt främjar cryptocurrency och blockchain-start. Målet bakom detta är att skapa en strömlinjeformad affärsprocess som kommer att hjälpa Kina att få en konkurrensfördel på marknaden.

Leave a Comment