Topp 10 tips för att starta ditt hiphop-produktionsföretag

uppsatta mål

Sätt först upp några mål… dela upp dem i kort och lång sikt. Ställ dig själv några frågor, förstå din motivation. Varför är du med i spelet? Vad vill du uppnå? Var ser du dig själv om 1-2-5-10 år? Ställ dig alla dessa frågor och var optimistisk men också realistisk.

Affärsmodell

En affärsmodell är grunden för din verksamhet. Om du tror att dina träffar kommer att skilja dig från resten är det bra, men du måste utveckla din strategi för att skynda dig. Ska du införliva ditt företag eller driva enskild firma? Vill du ha ett skivkontrakt eller vill du driva ditt eget skivbolag? Fortsätt fråga dig själv varför det alltid finns utrymme för förbättringar

Marknadsplan

Utveckla en marknadsföringsplan för hur du annonserar dina beats och ditt varumärke. Tänk utanför boxen här och var kreativ. Läs min artikel om Marketing Your Instrumentals för några andra idéer.

Budget

Sätt en budget och håll dig till den. Tänk på utgifter som studiomjukvara/utrustning, köp av nya prover och slingor, köp av en hemsida etc. Det finns många förskottskostnader, men du bör kunna göra detta utan att spendera hundratals dollar.

studio setup

Det är här du lägger allt ditt arbete. Sök efter de bästa produkterna som är tillgängliga för dig, börja i det små och växa. Det finns mycket information tillgänglig på nätet. Kolla in vår Recension om att tjäna miljoner dollar på en låg budget eller Midi M-Audio för några produktidéer.

Strukturerat schema

Tid är pengar och hårt arbete lönar sig… låter det bekant? Det här är två av de äldsta talesätten…men de är så sanna. Arbeta hårt, men arbeta smart, var disciplinerad och konsekvent. För att vara en väl avrundad producent måste du schemalägga tid för att lära dig nya tekniker, bläddra i ljudpaket och samplingar och ta dig tid att marknadsföra ditt företag.

branschförbindelser

Gör dig tillgänglig online och offline… se till att om folk vill kontakta dig så kan de. Var proaktiv och nå ut till lokala märken och skicka in din demo.

bygga ett lag

Ingen kan göra allt ensam. Vid något tillfälle kommer du att behöva en expert, oavsett om det är en webbdesigner, en rappare för dina beats, en sångare eller din son som har en miljon samplingar. Bygg ditt team eftersom de kommer att hjälpa dig att lyckas.

Demonstration

Självklart behöver du en demo. Se till att du inte bara har din bästa musik, utan också ett brett utbud av dina färdigheter. Nuförtiden kan producenter göra beats överallt från östkusthits till smutsiga sydstatsljud och R&B-låtar. Se till att du fullföljer dina färdigheter.

Leave a Comment