Topp 10 sätt att spara pengar på din skilsmässa

1. Välj din skilsmässaadvokat noggrant

Det bästa sättet att få feedback på en advokat är att få en remiss. Fråga dina vänner och kollegor om deras åsikter om lokala advokater. Om du inte har en remiss erbjuder många familjerättsadvokater kostnadsfria konsultationer. Träffa din potentiella advokat och avgör om de passar dig.

2. Låt dig inte luras av timpriset

Skilsmässoadvokater med lägre timpriser kan fakturera fler timmar och kosta mer än en erfaren advokat med högre timpris. Leta efter erfarenhet och effektivitet istället för att bara utvärdera.

3. Var organiserad

Om du tar med en resväska full med dokument till din advokat kommer det att ta många dyra timmar för dem att gå igenom allt. Ta bara med de viktigaste dokumenten som din advokat behöver granska.

4. Var effektiv i din kommunikation

Ju mer kortfattad du är i dina telefon-, e-post- och advokat-klientmöten, desto mer pengar sparar du.

5. Låt inte dina känslor överväldiga ditt affärssinne

Det är fullt förståeligt att personliga saker har speciell betydelse. Du kanske vill överväga om alla personliga saker är värda att slåss om. Om det finns ett soffbord som lätt skulle sälja för under 100 $ på Craigslist, kanske du inte vill spendera 1 000 $ på att pruta över det.

6. Följ din skilsmässa advokats råd

Advokater ger råd till sina klienter baserat på lång erfarenhet och underlåtenhet att följa deras råd kan resultera i onödiga motioner och ytterligare rättstvister. Till exempel, om det finns ett besöksförbud att inte sälja några hushållsartiklar, skulle det inte vara en bra idé att sälja dem på eBay.

7. Ge fullständig information

Underlåtenhet att tillhandahålla fullständig information kan resultera i kostsamma upptäcktsförsök. Till exempel, om din fru vet att du har tre bankkonton och du bara tillhandahåller ett, kan det finnas ytterligare åtgärder som kan öka dina skilsmässakostnader. Om du inte lämnar fullständig information kan det äventyra din trovärdighet hos domaren.

8. Följ domstolsbeslut

Om det finns ett domstolsbeslut, ta det på största allvar. Om du överväger en åtgärd som kan strida mot ett domstolsbeslut, vidta inte åtgärden innan du har rådfrågat din advokat.

9. Anlita rätt experter genom din skilsmässaadvokat

Det finns specialister som kan anlitas för utvärderingsändamål. Specialister kan omfatta utredare, rättsmedicinska revisorer och psykologer. Om du har en verklig anledning att tro att din man döljer sin affärsinkomst, kan det vara värt den extra kostnaden för att anlita en rättsmedicinsk revisor. Prata med din advokat för att avgöra om detta är vettigt för dig.

10. Tänk på dina tillgångar ur ett långsiktigt perspektiv

Om familjens hem är uppe för förhandling i din skilsmässa, överväg dess nuvarande värde (priset på den senaste bostaden som såldes i ditt grannskap minus vad du är skyldig) och avgör om det är värt att kämpa för. Om ditt hem har gått ner i värde och du vet att du vill bo i det i många år framöver, kan det vara ett bra tillfälle att köpa din makes bostad eftersom värdet sannolikt kommer att öka med tiden på grund av rådande marknadsförhållanden. Om aktieoptioner eller pensionskonton delas, tänk på deras nuvarande värde kontra deras eventuella framtida värde.

Leave a Comment