Topp 10 redovisningstips för småföretag

Dessa bokföringstips för småföretag hjälper dig att uppdatera dina böcker och hålla dem så på kortare tid. De hjälper dig att behålla finansiell kontroll och hantera ditt rörelsekapital mer effektivt och säkert.

  1. Innan du överväger att registrera några transaktioner i dina böcker, organisera ditt pappersarbete i dina filer enligt dessa redovisningsgrunder. Du sparar tid och tid är pengar.
  2. Räkna ut hur mycket du tjänar i din verksamhet per timme. Om svaret är mer än det kommer att kosta att anlita en professionell revisor, anlita en. Annars gör du transaktionsbearbetningen själv. Be en skatterevisor göra din bokslutsdeklaration så att du inte behöver hänga med i regeringens skapande av godtyckliga regler och gå miste om skatteavdrag.
  3. När du har dina papper i ordning, fundera över hur du ska registrera dina transaktioner. Detta kan vara i en traditionell handskriven bok eller, mer troligt, med hjälp av programvara. Förstå kraven på bokföringsprogramvara innan du köper något för att undvika missnöje.
  4. Om du inte har mycket pengar att investera i finansiell programvara kan du överväga att använda bokföringsprogram med öppen källkod. Detta kan erhållas till liten eller ingen kostnad. Klicka på länken ovan för att lära dig fördelarna och nackdelarna med att använda öppen källkod.
  5. När du har bestämt dig för hur du ska registrera dina transaktioner, följ dessa grundläggande redovisningstips för att säkerställa att du registrerar dina transaktioner så effektivt som möjligt.
  6. Se till att alla pengar redovisas genom att utföra en bankavstämning. Se till att transaktionerna som registreras på dina kontoutdrag registreras i dina böcker och att ditt kontoutdrag stämmer överens med dina böcker. Se till att du vet beloppet för eventuella outlösta och outvisade checkar (checkar) som kommer att ta hänsyn till eventuella faktiska skillnader mellan kontoutdraget och kontot i din reskontra.
  7. Likaså, se till att alla kontanter till hands redovisas genom att räkna kontanterna i din låda och komma överens med din kassabok.
  8. Gör rutinmässiga räkningar på de varor du har i lager och se till att det som finns antecknat i dina böcker stämmer överens med den mängd du har på hyllan. Detta är ett område där strikt kontroll ger utdelning, eftersom oförklarade skillnader ofta uppstår på grund av försäljnings-‘prover’, förstörelse, kvalitetsbrister, returer, etc. och påverkar vanligtvis vinstlinjen direkt.
  9. För ett register över anläggningstillgångar. Även om det inte är en huvudbok i dina böcker som sådan, är ett anläggningstillgångsregister viktigt för att hålla reda på viktig affärsutrustning. Det betyder kostnad, plats, avskrivning, inköpsdatum och återstående livslängd. Värdet på dessa tillgångar registreras i din balansräkning. Det kan vara förvånande hur, när du växer upp, sakerna du trodde att du hade är borta! Särskilt liten högvärdig teknik.
  10. Följ dessa redovisningstips för småföretag, men glöm inte att använda informationen som finns i dina böcker klokt. Rörelsekapitalhantering är hur du hanterar dina dagliga, veckovisa och månatliga kontanter, gäldenärer, leverantörsbetalningar och lager-/lagerkontroll för att hålla dig i affärer och verkligen göra skillnad för den nedersta raden (vinstraden) i ditt företag.

Leave a Comment