Topp 10 onlineföretagsguruer (några du kanske inte har hört talas om)

Som en erfaren men självlärd entreprenör och nätentreprenör, efter att ha lärt mig skriva i skolan och inte så mycket annat, vände jag mig till böcker och mentorer när jag till slut bestämde mig för att jag hade fått nog av att vara fattig och misslyckad!

Efter att ha läst hundratals böcker och webbplatser och prenumererat på ännu fler nyhetsbrev, har få människor under de senaste 10-12 åren konsekvent levererat värde.

Ibland var det bara ett ord, en fras, fråga eller kommentar som gjorde skillnad, men vilken skillnad. Varje steg framåt var ett verkligt steg framåt, och vi vet alla att resan till framgång är en serie steg, vart och ett bygger på det sista.

Jag ville dela med mig av de 10 bästa “gurus för digital marknadsföring” som har inspirerat mig på min affärsresa online hittills, och jag har försökt prata om dem i kronologisk ordning – hur jag hittade dem (eller i Guy Levines fall, hur de hittade mig!)

1. Robert G Allen – Jag blev först medveten om potentialen för att tjäna pengar online runt 1998/1999, ungefär fem år efter att jag köpte mitt första domännamn. För länge sedan var jag medveten om marknadsföringspotentialen för alla verkliga onlineföretag, men jag var totalt okunnig om att sälja informationsprodukter, tjäna pengar på affiliate-marknadsföring och bygga en e-postlista för att göra erbjudanden. Jag, som många entreprenörer före mig, var så besatt av att bygga ett företag i den verkliga världen att potentialen bara gick förbi mig! Som tur var skulle jag snart träffa Guy Levine och Chris Barrow och av misstag gjorde några saker rätt…under tiden fick min systers man hennes Robert Allens “Multiple Streams of Internet Income” i julklapp, som jag stal, slukade och som ledde mig att läsa andra fantastiska Robert G Allen-böcker som “No Money Down For The 90’s” nu uppdaterad för 2000-talet, den briljanta och innovativa “One Minute Millionaire” och även andra fantastiska internetböcker som…

2. Joe Vitale – kanske mest känd för sina utmärkta personliga utvecklingsböcker och med en roll i filmen The Secret, Joe Vitale är också en mycket kunnig internetmarknadsförare – han har funnits och tjänat pengar online sedan mitten till slutet av 90-talet (vilket i historien om Internet är verkligen mycket erfaret). E-postmarknadsföring är ett av de enklaste sätten att börja tjäna pengar online, och i själva verket är det fortfarande så jag tjänar det mesta av mina pengar, oavsett om det är marknadsföring av mina egna produkter eller tjänster till min e-postlista. eller att rekommendera noggrant utvalda föremål från vänner och kollegor. E-postmarknadsföring (förenklat) innebär att man leder trafik till en sida där någon ger dig sitt namn och sin e-post i utbyte mot någon form av gåva, och bygger därmed upp din e-postlista. Du behöver då hålla kontakten med folk så att de vänjer sig vid att höra av dig och du bygger en bra relation med dina prenumeranter. Joe förklarar hur man gör detta mycket bra i sin bok “The E-Code” över några kapitel och om du vill börja någonstans enkelt rekommenderar jag att du läser den. Kolla då in Martin Avis från Kickstart Monthly eftersom han är en mästare på att använda ett nyhetsbrev med vanlig text för att tjäna pengar online!

3. Jaclyn Easton – Hans bok “Striking It Rich.com” som jag läste ungefär samtidigt. Jag försökte starta ett internetföretag baserat på att hitta osignerade artister i musikbranschen (där min man och jag jobbar) med chefer som letar efter artister att läsa. Jaclyns bok handlade om 23 föga kända sajter som tjänar över 1 miljon dollar per år, och i princip många av affärsmodellerna var medlemssidor. Detta inspirerade mig så mycket att det slutade med att jag presenterade min affärsplan i samma sekund som dot-com-bubblan sprack, på Londons chica Atlantic Bar & Grill, för ett gäng riskkapitalister under ett brandlarm. Vilken brandlarmklocka som slumpmässigt startade och stannade, så jag skrek alternativt in i tomrummet, eller helt ohörbar!

4. Thomas Leonard – grundare av Coaching-rörelsen, och Coach U, som var mitt online college, och sedan Coachville. Thomas skrev den första coachingboken “The Portable Coach” som jag fortfarande rekommenderar starkt och han använde mejl, e-postlistor, forsknings- och utvecklingsgrupper, autosvar och allt vi använder idag. Jag har använt ShoppingCart som han rekommenderade sedan 1999 för att vara värd för min dubbelopt-in-e-postlista, hantera mitt produktlager, automatiskt följa upp potentiella kunder och kunder, leverera digitala informationsprodukter, erbjuda rabatterade och rabatterade kuponger, A/B-testrubriker och priser via AdTrackers… Thomas var väldigt inspirerande och före sin tid, men han dog oväntat och tragiskt, efter att ha övervunnit många av sina personliga demoner, 2003.

5. Guy Levine – När jag gick till min första coachningskongress i Las Vegas för att se Thomas i live action, fick jag mig att träffa Chris Barrow (min nya affärscoach) och Guy Levine, hans vän och internetmarknadsföringskonsult. Guy blåste bort mig – han var bara 19 – men en av de smartaste människorna jag har träffat. Han visste mycket mer än jag om internetmarknadsföring och han delade med sig av sina idéer och tekniker väldigt generöst. Guy har byggt ett framgångsrikt SEO/AdWords/PR-företag baserat i Manchester, har två barn med frun Martine och har köpt två helikoptrar där han flyger till presentationer. Han är också en bra talare! Om han inte var så rolig så måste du hata honom!

6. Brett McFall – efter att ha träffat Guy, blev Steve Watson, Paul & Philly Fuggle och jag inbjudna att gå med och stödja honom när han talade vid det första World Internet Summit någonsin som hölls i Storbritannien på Wembley. Medvärd där var Alan Forrest Smith som, även om han inte var en av mina digitala marknadsföringsguruer på den här listan, också var otroligt inflytelserik i mitt liv. Jag bestämde mig, medan jag var i publiken vid det första evenemanget, att tala på scenen nästa år. Och det gjorde jag, tack vare Alan, jag sa faktiskt till dem två gånger, den enda brittiska kvinnan som blev ombedd att göra det. Jag blev bra vän med Brett McFall, en av medgrundarna till WIS som det nu är allmänt känt, och han är en väldigt inspirerande kille. Han är en väldigt snäll och genuin man som har hjälpt mig mycket med mina taluppdrag och med att marknadsföra mitt företag, särskilt på scen. Han kom till Brighton precis innan ett av våra Money Gym-evenemang som han var med som värd för och medan vi spelade in videor där spelade vi in ​​en riktigt rolig video där det regnade på honom och även hamna lite i skuggan av en mås som aldrig misslyckas. Jag skrattar och minns en fantastisk dag.

7. Frank Kern – Jag lyssnade på en av Bretts ljudintervjuer ungefär samtidigt och jag var särskilt imponerad av några killar som hade ett enkelt men dynamitsystem som heter “The UnderAchiever Method”. Dessa killar visade sig vara Frank Kern och Ed Dale och de kom på ett coolt litet system som gick ut på att leda trafik till en sida där du ställde en fråga “Vad vill du veta om…… X? där X är din nisch vald. Svaren sammanställdes och sammanställdes så att du kunde se vad de flesta ville veta och vilka de mest populära fraserna med ett ord, två ord och tre ord folk använde. Så du gick och skapade produkten (vanligtvis en e-bok , kanske skriven av en spökskrivare som täckte de mest populära frågorna) och sedan sålde du tillbaka den till din nya e-postlista. De flesta gav den ursprungliga produkten som ett incitament att svara på frågorna och det gav också vittnesmål så det var bra. Sedan ny trafik såldes produkten tillsammans med riktiga vittnesmål och med hjälp av nischspråk. Mycket smarta grejer. Jag tror att de sålde sin infoproduktsida mini publishing empire nisch för en brittisk utgivare för en mycket stor summa pengar, till slut.

Det var första gången jag verkligen insåg värdet av en expert, nischmarknad, lyhörd köpare-e-postlista. Både Frank och Ed har blivit otroligt framgångsrika i sina separata verksamheter, i Franks fall inte utan några bakslag! Han är starkt involverad i många stora produktlanseringar för snabbmeddelanden. Franks onlinestil är lakonisk, avslappnad och väldigt, väldigt övertygande. Nu kritiseras Frank för att kanske vara för övertygande men jag bara älskar hans stil och att se hans liveinspelningar är bara lustigt – så rock ‘n’ roll – jag vill verkligen se honom live en dag. Ed Dale grundade den mycket framgångsrika “30 Day Challenge” som mentor nya internetmarknadsförare genom ett gratisprogram (Ed tjänar pengar på de affiliate-produkter han rekommenderar i detta gratisprogram).

8. Rich Schefren – Runt 2006 exploderade en ny internetmarknadsföringsguru på scenen, förutom att han var en verklig affärsguru som precis bröt sig in i internetmarknadsföringsvärlden, efter att ha sålt sitt sista företag. Efter att ha tränat många av de stora som Jim Edwards, Mike Filsaime och många andra släppte han sin banbrytande rapport “The Internet Marketing Manifesto” snabbt följt av rapporterna “Lost Chapter” och “Final Chapter”. Rich blåste bort mig för att han lärde ut ett gäng solida affärstekniker som jag ALDRIG stött på tidigare på ett lättförståeligt och lättsmält sätt, och fånga uppmärksamheten och beundran från internetmarknadsföringsgemenskapen med ADD-problem på samma gång. Jag fortsatte att delta i deras mentorprogram “Business Growth System” och “Guided Profits System” – som för övrigt är fantastiska – och mitt företag började växa snabbt som ett resultat. Gör dig själv en tjänst och ladda ner rapporterna – de handlar inte bara om snabbmeddelanden, de handlar om entreprenörskap – du kommer inte att ångra det.

9. Gary Vaynerchuk – vad säger du om Gary? Jag älskar det. Jag hörde det först på en ljudintervju som Rich Schefren gjorde för sina mentorstudenter och Gary hade precis börjat stiga till World Wine Domination! Hej, det är ett bra slagord! Du kan hitta Gary på WineLibrary.tv och över hela YouTube och Ustream – han är MÄSTAREN av onlinevideo. Entusiastisk, passionerad, rakt talande, okonventionell, Gary tror på HÅRT ARBETE, du kan bara “Krossa det!” i titeln på din första bok, om du bryr dig om vad du gör, om du bryr dig om dina läsare, lyssnare, prenumeranter och kunder, och om du visar att du bryr dig hela tiden. Enligt Gary hade mindre företag ALDRIG större chans att dominera konkurrenterna.

10. Yaro Starak – Jag minns inte var jag hittade Yaro och hans Entrepreneurs Journey-blogg, men jag visste direkt att han var den riktiga affären. Jag gick sedan tillbaka och läste praktiskt taget varje inlägg på hans blogg från dag ett eftersom jag var fascinerad av hur han växte från ett barn som sålde tjänster för avhandlingsredigering till studenter till att bli en av de mest respekterade bloggarna i världen. Han har en intressant bakgrund och är väldigt öppen med det och sina olika utmaningar – både professionella och personliga – och jag älskar det med honom. Det är inte bara hur man får trafik, det är hur man blir en bättre entreprenör. Yaro har många fantastiska gratisrapporter – en som heter Blog Profits Blueprint och han är också väldigt stark på medlemssidor, båda rapporterna du verkligen borde läsa om du vill lära dig mer om att blogga för ditt företag. Han rekommenderar också fantastiska människor som Gideon Shalwick, som har den snällaste, mest förtjusande videonärvaro jag någonsin har stött på. Jag rekommenderar starkt Yaro och Gideon.

Där är de – de 10 bästa internetaffärs- och marknadsföringsgurus de senaste 12 åren. För mig i alla fall. Jag hoppas att du gillade artikeln och att du tar en titt på några av rapporterna och böckerna och sätter dem i handling!

Leave a Comment