Tjäna pengar på att skriva fanfiction online genom att blogga

Älskar du att skriva fanfiction (eller fanfics) som en hobby? Det finns många människor där ute som redan skriver fanfiction om sin favoritanime, TV-program eller till och med filmserie. Men jag slår vad om att många av dem inte tjänar några pengar på det. Varför? För de vet förmodligen inte hur eller har inte ens tänkt på att tjäna pengar på att skriva fanfiction.

För dem som inte har någon aning om vad fanfiction är eller aldrig har hört termen fanfics förut – är det i grunden skapandet av fiktivt innehåll baserat på en redan existerande storyline. Till exempel tar du karaktärer från din favoritanime eller franchise och skriver din egen berättelse inom samma universum och låter din kreativitet flöda.

Du kan tjäna pengar på att skriva fanfiction om du skriver på en blogg som tjänar pengar. Dessa kallas ofta för “pengarsajter” där du leder trafik och människor och de klickar eller till och med köper saker. Tänk på det – om du gillar att skriva fanfiction, varför inte tjäna pengar på det?

Det är ett väldigt enkelt koncept. Precis som tidskrifter, tv-program och andra medier tjänar pengar. Mycket av detta sker genom annonsintäkter. Folk läser eller tittar på materialet och sedan visas reklam. Vad händer om du tog det här konceptet till en blogg?

Föreställ dig att du bara skriver om din favoritserie och lägger upp den på din blogg och bara driver folk till din webbplats? Det kan vara så enkelt och lätt om du vet vad du gör.

Att starta en blogg är inte alls svårt. Speciellt när du redan har erfarenhet av att skriva fanfiction eller skriva i allmänhet. Det är nästan på samma sätt som journalister tjänar mycket pengar. Du kan enkelt starta en WordPress-blogg, välja ett tema, installera några plugins och börja skriva. Allt du egentligen behöver göra är att få fler att läsa dina berättelser.

Det finns andra människor som tjänar mycket pengar på resebloggar, modebloggar eller till och med matbloggar och allt de gör är att skriva om sina passioner. Så varför inte göra detsamma genom att skriva fanfiction på en blogg? Du gör det ändå, så varför inte tjäna lite pengar på det?

Kom ihåg att du inte behöver någon teknisk kunskap eller erfarenhet av webbdesign för att starta en fanfiction-blogg. Fortsätt skriva så mycket du vill. Var kreativ och dela dina berättelser med världen!

Leave a Comment