Tips för hantering av säljstyrkor – Identifiera de tre typerna av säljare

Säljstyrkahantering handlar om att organisera, planera och känna igen styrkorna och svagheterna hos enskilda medlemmar i din säljkår. Precis som det finns olika inlärningsstilar och personlighetstyper finns det tre typer av säljare som de flesta säljare identifierar sig med. Den här artikeln ger information om dessa fyra typer för att hjälpa dig att upptäcka vilka typer av säljare som för närvarande utgör din säljkår. När du läser vidare kommer du sannolikt också att få information om vilken typ av säljare och försäljningschef du är.

Den första och vanligaste typen av säljare är känd som en lagspelare. Lagspelare är vanligtvis högpresterande och fungerar bra med andra. Dessa typer av säljare är också benägna till konservatism och kan vara mer ovilliga än andra att prova nya säljmetoder och tekniker om de känner att dessa tillvägagångssätt inte kommer att bli framgångsrika eller om deras säljteamkamrater inte gillar dem.

Den näst vanligaste typen av säljare är allmänt känd som exekutörstypen. Vid första anblicken verkar dessa typer som idealiska säljare eftersom de, som deras namn antyder, konsekvent sluter affärer och lockar nya kunder. Den enda nackdelen för artister är att de inte hanterar misslyckanden bra och kan kräva konstant motivation och uppmuntran. Men när de är rätt motiverade är dessa typer av människor ovärderliga tillgångar för alla säljteam.

Den tredje vanligaste typen av säljare är en som alltid verkar vara upplyftande och uppmuntrande, även ibland på bekostnad av sin egen karriär. Vårdare finns överallt, även i affärsvärlden. Dessa människor är stora lagtillgångar på grund av deras önskan att motivera, men de måste uppmuntras att kliva ur sina komfortzoner och ta risker då och då.

De flesta säljare faller inom någon av dessa tre kategorier, men självklart är kombinationer och variationer alltid möjliga. Effektiv hantering av säljstyrkor kräver att alla företagsägare/säljchefer identifierar och känner igen de individuella styrkorna och svagheterna hos sina säljare, och det bästa sättet att göra detta är att uppmärksamma hur de förhåller sig till varandra, till kundpotential, tillsammans med dig, och dina arbetsuppgifter. Genom att uppmuntra deras styrkor och hjälpa dem att förbättra sina svagheter kommer du att vara på god väg att skapa en mer effektiv säljkår.

Leave a Comment