tips för företagshänvisningar

Företaget som växer utan reklam

Har du någonsin lagt märke till företaget som aldrig annonserar utan fortsätter att växa? Vissa företag åstadkommer så mycket utan att spendera en krona på reklam. Men hur gör de det? Vad är haken?

LinkedIn-hänvisningar

Svaret på att få ditt företag att växa utan en stor reklambudget är hänvisningar. Vissa företag bygger upp sin kundbas fullständigt genom referenser. Vi har sammanställt en lista över några av de mest användbara knepen för att få ditt företag att växa genom hänvisningar, och vi börjar med LinkedIn eftersom det är den mest framgångsrika platsen på internet för att växa en hänvisningsbas.

LinkedIn: Professionell remisskraft

Drivkraften för professionellt nätverkande är LinkedIn. Det finns ingen tidningsannons som kan ersätta kraften i anslutningar som skapats via LinkedIn. Profiler på många sociala nätverkssajter är användbara, men LinkedIn erbjuder framgång i halvtid genom att fungera som en plattform för att upprätthålla och bygga affärsrelationer. Genom att skapa en robust LinkedIn-profil skapar du autenticitet. Genom att fylla i din LinkedIn-profil ger du en trovärdig resurs om din karriär. Det hjälper dig att ta kontroll över din onlineidentitet, även på Google. Du kan styra de bästa resultaten som folk ser på Google när de söker efter ditt namn. I de flesta fall kommer din LinkedIn-profil att visas överst i dessa sökresultat. Så bara av den anledningen bör du ha en 100 % komplett LinkedIn-profil.

Se hur…

En 100 % komplett LinkedIn-profil inkluderar:

  1. en sammanfattning och kompetensuppsättning
  2. ett foto
  3. utbildningens historia
  4. tre nya positioner
  5. tre rekommendationer från dina kontakter

För att komma igång klickar du på “Redigera profil” på LinkedIn.

Bli mer refererad.

Låter enkelt nog, men alla gör det inte. Och kom ihåg att ingen vill hänvisa sina kunder till ett företag som inte svarar. Det ser dåligt ut. Så arbeta med kundupplevelsen och transaktionen ditt företag erbjuder. Var alltid extremt lyhörd för dina kunder, även om du inte har svaret eller lösningen, svara kunden med “Vi är på gång” eller “Vi undersöker det här problemet och kommer att hålla dig uppdaterad om våra framsteg mot en resolution”. Ett snabbt svar på en kunds fråga ger ett djärvt uttalande att ditt företag är angelägna om att behaga. Kunder uppskattar detta och berättar för sina vänner eller familj om den trevliga upplevelse de hade med ditt företag.

Gör det till en förväntning.

Skapa förväntningar på att var och en av dina kunder är en referenskälla. Börja prata om detta i lead-konverteringsprocessen när du säljer till potentiella kunder. Introducera idén att “Om 90 dagar”, till exempel, “Du kommer att vara så glad att vi kommer att be dig nominera tre personer som behöver samma positiva resultat som vårt företag.” Det är ett bra marknadsföringsbudskap att “Du kommer att bli glad”.

Gör det till en praxis att delta i LinkedIn-grupper och diskussioner.

När du går med i en LinkedIn-grupp, se till att ange att du vill ta emot e-postmeddelanden från gruppen. Så kolla dessa e-postmeddelanden dagligen, och om någon av de aktuella diskussionerna är relevant för din kompetens, kontakta dig. Håll dina kommentarer korta och professionella. När du skriver dina kommentarer, gör det till en vana att regelbundet tänka i termer av att få fler remisser. Sätt upp mål för dig själv varje vecka och spåra antalet remisser du får.

Var specifik när du ber om en referens.

Var specifik när du ber om en referens. Och kom alltid ihåg att fråga efter referenser. Skäms inte för det. Ett bra exempel är “Vår bästa remiss är en småföretagare som…” och be dina kunder om tre hänvisningar “…så att vi kan göra dem nöjda kunder.”

Var konsekvent när du ber om remisser.

Gör varje kundmöte en möjlighet att samla in remisser, men var inte för påträngande eller uppenbar.

Erbjud provisioner eller remissavgifter.

Har du någonsin sett företag som har en sida på sin webbplats, i en mycket synlig position, som säger “Referera en vän och tjäna $100”? Jo det fungerar! Utbilda kunder om din tjänst och hur du kan hjälpa andra företag. Och glöm inte att nämna att när du hänvisar kunder till ditt företag får de en remissavgift. Det är en vinst för båda parter. Belöna dina hänvisningskällor. Håll dem informerade om framstegen och tillfredsställelsen hos personen de hänvisade dig till.

Nöjda kunder är de bästa referenserna.

Idealiska remisser kommer från nöjda kunder. Så ta för vana att överleverera och din referensbas kommer att växa.

Följ upp efter en försäljning.

Följ upp direkt efter att du träffat en ny remiss. Be den här remissen på kaffe personligen eller skriv ett personligt brev för att starta förhållandet.

De flesta säljare slutar i slutet av försäljningsprocessen. De går igenom samma cykel av prospektering, presentation, stängning och uppföljning. Denna försäljningsstrategi har fungerat tidigare, men för att bygga ditt företag måste du bygga relationer och bli känd som en expert inom ditt område. Du måste vara känd som en värdefull person. Om dina kunder värdesätter den kunskap och erfarenhet du erbjuder dem, desto lättare blir det för dig att upprätthålla en relation efter att försäljningen är klar.

Att vara tillgänglig

Genom att göra dig tillgänglig vet du aldrig när någon är redo att skicka remisser till dig. Kom ihåg att en remiss är ett möte. Det är ett partnerskap och om du håller dina kunder nöjda kommer din referensbas att växa. Det kostar tio gånger mer att få en ny kund än att få kunder från befintliga kunder. Så dra nytta av tillgången hos din kundbas och utveckla din verksamhet.

Glöm inte ett tackkort.

Tacka alltid någon som skickar en remiss till dig. Ett “tack”-meddelande som tas emot i tid räcker långt. Om någon skickar en remiss till dig på måndag, se till att de har “tack”-lappen på sitt skrivbord senast på fredag. Vänta inte för länge, annars förlorar tackbrevet sin effektivitet.

Leave a Comment