Tips för att starta ett barnomsorgsföretag

Hemmadagis kan vara en givande karriär. Du kan vara ett positivt inflytande i små barns liv, och föräldrar i ditt samhälle kan vara säkra på att deras barn kommer att vara i goda, omtänksamma och kompetenta händer när du inte är med dem.

Om du har en genuin och djup kärlek till barn – och mycket tålamod, vänlighet och förståelse – kan ett daghem vara perfekt för dig.

Här är några av de många fördelarna med denna typ av verksamhet:

Ökad efterfrågan. Efterfrågan på barnomsorg förväntas öka i takt med att mammor och pappor fortsätter att arbeta utanför hemmet.

Känslomässigt givande. De första åren är en avgörande tid i ett barns liv. Som vårdgivare kan du ha ett stort inflytande på livet för alla barn i din vård.

Stanna hemma med dina egna barn. Denna typ av karriär, mer än många andra, gör att du kan njuta av tiden hemma med dina egna barn samtidigt som du tar hand om andra.

Starta ett hemdagisföretag

Även om det har många fördelar är det osannolikt att ett hemdagis kommer att generera stora ekonomiska vinster. När du går in i den här verksamheten är det därför viktigt att du förstår varför du startar den här verksamheten. Och såklart måste kärleken till barn vara i första hand.

Alla föräldrar eller vårdgivare kommer att berätta för dig att det kan vara otroligt krävande att vara omgiven av barn hela dagen. Du bör se till att du har en solid affärsplan på plats innan du ger dig ut på den här typen av karriär, och det börjar med mycket forskning.

Här är några av frågorna du behöver tänka på:

Kommer ditt samhälle att stödja hemdagis? Med andra ord, behöver ditt område en annan dagis?

Du kommer att kunna debitera tillräckligt mycket i ditt område för att göra denna satsning lönsam (eller åtminstone hålla sig flytande ekonomiskt). Vad är “standardpriset” per barn i ditt område för barnomsorg?

Vad letar föräldrar i ditt samhälle efter på ett daghem? Intervjua föräldrar i ditt närområde och ta reda på vilka funktioner de skulle vilja ha. Vilka typer av unika resurser kan du tillhandahålla som vårdgivare?

Vilken typ av förändringar måste du göra i ditt hem och din trädgård för att detta ska fungera? Vilken typ av effekt kommer det här företaget att ha på ditt vardagliga familjeliv?

Vilka är dina statliga och lokala bestämmelser? Du kommer att behöva krav på förhållandet mellan vårdgivare och barn, inomhus- och utomhusutrymme per barn, kost och licensiering.

Vilken typ av ekonomiska utgifter skulle krävas? Som med alla företag måste du börja med en solid affärsplan som specifikt tar upp intäkter och utgifter.

Vad är din barnomsorgsfilosofi? Hur kommer du att hantera disciplinfrågor? Du måste ha en gedigen, skriven manual med policyer och förfaranden på plats innan du startar verksamheten.

Vilken tid kommer ni att ha öppet? Vad ska du göra när barnen hämtas sent?

Vilka måltider kommer du att servera? Vilken typ av snacks kommer du att servera – och när?

Vad kommer din dagliga rutin att vara? Vilken typ av förskola läroplan kommer du att erbjuda? Börja nu tänka på möjliga studieenheter, studiebesök och särskilda gäster.

Är du HLR-certifierad? Oavsett om det är ett statligt krav bör du se till att du har HLR-certifiering och kunskap om första hjälpen så att du är beredd att hantera allt som kan inträffa under dagen med barnen.

Vilken typ av försäkring behöver du? Ta reda på om ansvarsförsäkring, samt ändringar av hemförsäkring (för olyckor som kan inträffa på din fastighet).

Hur kommer du att marknadsföra ditt företag? I allmänhet kräver denna verksamhet inte mycket marknadsföring. Detta beror delvis på den stora efterfrågan på barnomsorg av hög kvalitet. Och för hemdagis är dina grannar och bekanta sannolikt dina främsta potentiella kunder, så det räcker ofta med mun till mun. Ändå är det en bra idé att skapa en professionell broschyr som beskriver din dagisfilosofi, läroplan, schema och avgifter.

På vilka andra sätt kan du strukturera din verksamhet? Innan du startar ett hemdagisföretag, tänk på alla andra möjligheter inom dagisbranschen. I min stad finns det till exempel en mycket framgångsrik barnvaktstjänst där vårdgivare reser till turisters hem eller hotellrum. Senast jag kollade tog tjänsten ut över $20 i timmen med minst 3 timmar. Eller överväg barnomsorg som du kan erbjuda under de timmar då barnomsorg är svårare att hitta (till exempel kvällar och helger). Om du hittar en mycket specifik nisch och fyller den kan du vanligtvis ta ut mer per timme.

Om allt detta verkar överväldigande kan du investera i ett affärspaket med det väsentliga: formulär, policyer och procedurer, exempel på affärsplaner samt formulär som du säkert behöver men kanske inte kommer att tänka på direkt.

Det finns inget som att äga sitt eget företag. Njut av din egen forskning och skapelseprocess!

Leave a Comment