Tips för att starta en egen extern företagsblogg

Att starta en blogg för ditt företag erbjuder många fördelar för alla typer av företag. En blogg för ditt företag kan hjälpa till att skapa ett bättre rykte för ditt varumärke samt främja medvetenhet om ditt företag. Ett extern bloggkan dock uppnå detta och mycket mer. Den här typen av bloggar hjälper till att öka antalet besökare på din webbplats genom värdefull innehållsmarknadsföring och bättre sökmotoroptimering (SEO).

Innan vi blir alltför entusiastiska över fördelarna med offsite-bloggning, låt oss titta på grunderna för vad som verkligen utgör en “offsite business blog”.

Externa affärsbloggar: definierade

En extern blogg är en webbplats för innehållspublicering som är en separat domän från ett företags faktiska webbplats. Där en intern blogg är en del av en webbplatss domän (“http://www.dittföretag.com/dinblogg”), är externa bloggar sin egen enhet (“http://www.dinblogg.com”).

Affärsbloggar riktar sig vanligtvis mot en specifik nisch eller ett ämne som på något sätt relaterar till verksamheten. Dessutom är vissa externa företagsbloggar utformade för att inkludera liknande varumärkeselement i verksamheten. Det finns många sätt att starta en extern blogg för ditt företag, men det som verkligen är viktigt för nästan alla typer av bloggar är att ha ett mycket distinkt fokus som fångar intressen hos en mycket specifik målgrupp.

Fokusera på ditt bloggämne

De flesta breda bloggar som täcker många olika ämnen lyckas inte behålla en konsekvent publik och lojala följare. Detta betyder vikten av verkligen skapa en nisch för din blogg och verkligen begränsa det övergripande temat för blogginnehållet.

Till exempel, om advokatbyrån utvecklar en blogg för sin juridiska praxis, bör ämnet fokuseras på ett specifikt rättsområde. I ett juridiskt sammanhang kan detta koncept tas till en extrem, eftersom en företagsadvokatbyrå kan skapa en blogg som enbart ägnar sig åt konkurs- eller borgenärsrättstvister.

Nyckeln är att förstå typen av din målgrupp och vilken typ av innehåll de tycker är värdefullt att läsa. Innan du startar någon typ av blogg, ta dig tid att ta till dig vem och vad innehållet kommer att betona. Verkar målgruppen tillräckligt stor? Är det möjligt att producera värdefullt innehåll som skapar intresse? Har idén bakom bloggen ett hållbart värde?

Ett allmänt tips att komma ihåg innan du börjar är skapa alltid en blogg med ett syfte och lägg bara upp innehåll som ger värde.

Utveckla mål för din blogg

Alla bloggar, interna och externa, ska ha ett syfte. Ett av de vanligaste målen med affärsbloggar är att locka till sig relevanta läsare (med övertygande innehåll) och leda dessa läsare till företagets webbplats. Denna praxis är känd som innehållsmarknadsföring och den hjälper till att skapa trovärdighet och förtroende för ett företag så att läsarna kommer att reagera mer positivt när de betraktar företaget som en lösning på deras behov.

Ett annat vanligt mål för externa företagsbloggar handlar om sökmotoroptimering. Framgången för en SEO-kampanj beror ofta på webbplatsens popularitet och trovärdighet. Det är här en extern företagsblogg kan hjälpa till.

I SEO är länkar som pekar till en webbplats som popularitetsröster. En väl optimerad webbplats med kvalitetslänkar som pekar till dina webbsidor kommer i allmänhet att uppfattas som populär av sökmotorer och därför förtjänar en högre ranking. Att bygga länkar från en extern blogg är en av de enklaste och mycket effektiva teknikerna för att skapa “länkpopularitet” för SEO och få högre ranking i sökmotorresultat.

En blogg för ett företag kan också fungera som ett gediget verktyg för att skapa varumärke och öka medvetenheten på marknaden. Denna idé sammanfaller med content marketing; men skillnaden är att ha mindre uppmaning till handling och mer interaktion. Till skillnad från marknadsföringsfokuserade bloggar som försöker informera och få läsarna till handling, kan varumärkesbloggar vara roliga tillflyktsorter för internetanvändare, samtidigt som de ger kreativt och insiktsfullt innehåll.

Blogg på, dude

När du utvecklar en blogg för ditt företag, var inte rädd för att utforska lite kreativitet och roligt. Om du verkligen brinner för ditt yrke kommer du att älska att driva din blogg och dela idéer och information med dina läsare. Kom bara ihåg att bygga din blogg med syfte (och mål) och hålla ditt innehåll fräscht, värdefullt och nischfokuserat.

Leave a Comment