Tips för att spara pengar

Det är lättare att hålla fast vid de pengar du har än att tjäna mer på dem. När individer eller familjer upptäcker att deras bankkonton är korta, är det första svaret ofta att leta efter sätt att tjäna mer pengar. Det bästa alternativet är dock att spara pengarna som kommer in och klokt spendera det som behöver komma ut för grundläggande utgifter.

Här är några idéer för att spara pengar:

villaägarförsäkring

Hemförsäkring är en viktig del av ansvarsfullt bostadsägande. Det skyddar dig mot förluster från brand, stormar, stöld och andra händelser som specifikt beskrivs i någon policy. Som med alla utgifter är det klokt att köpa det bästa värdet för det lägsta priset.

För att förstå täckningen så att en konsument kan jämföra liknande artiklar, är det bra att förstå den terminologi som används när man skriver hemförsäkringar. Det finns fem grundläggande komponenter i hemförsäkringen; Personlig egendom, bostad, sjukförsäkring, ansvar, förlust av användning.

· Personlig egendom betalar för hushållsartiklar som möbler, apparater och kläder som skadats, förstörts eller stulits från ditt hem.

· Bostadsförsäkringen täcker själva strukturerna. Detta omfattar vanligtvis bostaden och eventuella andra byggnader såsom ett fristående garage eller förrådsbyggnader på fastigheten.

· Sjukförsäkringen betalar de medicinska räkningarna för skadade personer på din fastighet. Eftersom hunden anses vara ägarens egendom omfattas även husägaren i fall hunden biter någon, även om bettet sker någon annanstans.

· Ansvaret kvittas när du ställs till ansvar för kroppsskada eller skada på annans egendom. Till exempel, om ett dött träd på din trädgård faller på en grannes hus och du anses vara oaktsam eftersom du inte tog bort trädet, täcker din försäkring det.

· Förlust av användning betalar vanligtvis upp till 20 % av försäkringsvärdet för en bostad medan ditt hem görs obeboeligt under reparationer.

Se till att när du kontaktar försäkringsbolag är du tydlig med vad de gör och inte täcker och vilka belopp de täcker. Fråga om självrisker och eventuella särskilda bestämmelser, såsom uteslutning av typer av skador som är endemiska för ett visst område, såsom jordbävningar i California Bay Area eller hagel- och vindskador på Gulf Coast.

Innan du köper täckning, bestämma den högsta självrisk du har råd med. Självrisken är det belopp du måste betala innan försäkringsgivaren går in och betalar resten. Undersök företagets ekonomiska resultat, som är en indikator på dess förmåga att betala sina fordringar, och dess skadefrekvens, som indikerar dess villighet att betala sina berättigade fordringar i tid. Du kan få denna information från din delstats försäkringsdepartement. Försäkring är inte ett fynd om den inte ger den täckning du behöver eller om den krymper ekonomiskt vid en kritisk tidpunkt.

Nyckeln till att spara pengar här är att titta på policyn noga, veta vad du behöver och hur mycket du har råd med i självrisker.

Hyresgästerna måste skydda investeringar

De flesta kanske inte tänker på möbler, vitvaror och hushållsartiklar som en investering, trots allt sjunker de flesta med tiden. Även om det är sant att dessa artiklar minskar, hur mycket skulle det kosta att byta ut dem, särskilt på en gång?

Hyresgäster har ett intresse av att säkra ekonomiskt skydd mot förlust av deras hushållsegendom på grund av brand, översvämning eller stöld. Mot en mindre avgift kan ett försäkringsbolag, vanligtvis samma som försäkrar ditt fordon, även ge täckning för ditt hems innehåll.

Prata med flera försäkringsombud och ta reda på vilken typ av försäkring ditt företag erbjuder, hur mycket det kostar, vad är självrisk och om betalningar är för kostnad eller återanskaffningsvärde.

Även om det kan kosta lite mer, täcker återanskaffningsvärdet kostnaden för att byta ut varorna med jämförbara nya på den nuvarande marknaden. Vissa försäkringar betalar bara för det aktuella värdet av en vara, utöver vilket du måste betala självrisken. I så fall kan det inte bli någon betalning alls.

Få den bästa täckningen du har råd med med ett välrenommerat, stabilt företag som har goda betyg hos den statliga försäkringsstyrelsen. Du är skyldig dig själv att säkerställa värdet av långsiktiga investeringar som nattkläder, lädermöbler och apparater designade för att tjäna en familj i flera år.

din lönecheck

De flesta upplever att varje lönecheck med höjning försvinner lika snabbt som lönechecken man fått innan lönen eller levnadskostnaderna ökar. Det är märkligt att oavsett hur mycket pengar man tjänar, så verkar allt vara spenderat. För att motverka denna trend har flera samtida författare rekommenderat genomförandet av olika sparplaner.

Ett sätt att spara pengar är att aldrig erkänna en höjning. När din lönecheck ökar, sätt in skillnaden mellan det normala beloppet och ökningen. Med nästa höjning efter det, sätt in minst hälften av det också. Du missar inte det du aldrig haft, så det här är ett smärtfritt sätt att spara pengar.

Och den där skatteåterbäringen? Att spendera? Spara den? Jo, naturligtvis är det vettigt att lägga de pengarna åt sidan för nödsituationer eller spara till ett långsiktigt köpmål. Det är lätt att tro att du “bara måste” köpa något med de pengarna när du vet att det kommer, men om du har satt in det direkt på ditt sparkonto kommer du aldrig att se det och förhoppningsvis inte bli frestad att spendera Det.

En annan lönecheckbonus är den femte veckan i månaden du får en extra lönecheck. Om du får betalt varje vecka eller varannan vecka, bör den extra checken gå till sparande. Din månadshyra går inte upp under den femte veckan, och dina bil-, telefon- och elbetalningar är också månatliga, så det finns ingen anledning att spendera de pengarna på något annat än långsiktiga sparmål. Även att göra en extra betalning på hussedeln är en bra användning av pengar. Eller betala kreditkortsräkningen med den högsta räntan och stäng det kontot.

bostadsköp

Var en smart investerare, innan du köper ett hem, se till att det kommer att öka i värde genom att utvärdera kvarteret hemmet ligger i och kvaliteten på finishen på själva hemmet. Dessutom kan besparingar byggas in i bolånet eller läggas till när de blir lönsamma.

Självklart förhandlar man fram bästa möjliga bostadsköpspris, men förhandlingen slutar inte där. Gå nu online eller över telefon med hypotekslångivare. Köp lägsta möjliga ränta. Du kan ofta få en bättre affär på ränta genom att betala kapitalbeloppet med en större handpenning. Om du kan lägga upp 20% och du har bra kredit bör villkoren vara bra. Om du kan lägga upp ännu mer pengar, ibland låter hypoteksbolaget dig betala av lånepoängen eller ge dig en lägre ränta.

Har du inte så mycket pengar i sparande kan du låna en mindre summa av familjen till en lägre ränta än vad bolånebolaget kan erbjuda. Om så är fallet kommer det att vara fördelaktigt att ta ett litet lån på det här sättet i det långa loppet, eftersom bolåneräntan på 80 % kommer att betala sig rejält i sparande.

Ett annat alternativ för att spara pengar på en bostad är att ta lånet på 15 år istället för det traditionella 30-åriga bolånet. Detta sparar räntan som skulle betalas på saldot halvvägs genom lånetiden, men ökar den månatliga betalningen med bara några hundra dollar.

Vad händer om du inte har lika mycket i sparande, din kredit har vissa brister eller om du inte har råd med den högre betalningen som följer med ett 15-årigt bolån istället för ett 30-årigt bolån? Du kan fortfarande spara ett litet paket i ditt hus genom att betala månadsavgiften i två omgångar. Betala två gånger i månaden, en gång den 1 och igen den 15. Gör varje betalning hälften av din totala månadsbetalning. Om du gör detta över tid kommer du att spara på den ränta du skulle ha betalat på förskottsbetalningsdelen.

Det är också värt att göra minst en eller två extra husbetalningar varje år. Med pengarna som sparas genom att inte köpa föremål på impuls eller i onödan, kan en anständig summa pengar samlas in för att betala av den extra husbetalningen.

Denna sanning borde vara uppenbar, det är lättare att spara pengarna du har än att tjäna mer på dem. Så spara det du kan och spendera klokt det du behöver.

Leave a Comment