Strategier för handel med binära optioner

Tidigare, i artikeln “Binära optioner, det nya investeringsverktyget för investeraren på språng”, diskuterade vi ursprunget och grunderna för binära optioner. I den här artikeln kommer vi att diskutera de strategier som du kan använda vid handel med binära optioner.

Konventionella strategier

Vanligtvis, när handlare handlar med konventionella terminer och optioner, använder handlare olika strategier såsom Collar, Covered Call, Straddle, Spread, Protective Put och mer för att minimera risken för förlust när marknaden fluktuerar upp och ner oregelbundet; allmänt känd som en volatil marknad. En förlust på en CALL-handel kan kompenseras eller till och med lönsam genom en PUT-handel som görs på en annan tillgång på en annan handel som görs samtidigt. Uppriktigt sagt bör denna typ av strategi överlåtas till den erfarna handlaren. Jag skulle kunna fortsätta med många artiklar som förklarar alla olika strategier som används vid handel, men det skulle bara tråka ut erfarna handlare och förvirra nybörjare för mycket.

Förenklad handel när den är som bäst

Enkelheten med binära optioner har gjort det möjligt för personen på gatan att komma in i handel utan att behöva lära sig de djupgående strategierna för konventionell handel. Som ett resultat har det fört in en hel del nya pengar till handelsscenen, till stor glädje för den genomsnittliga investeraren på gatan. Enkelheten med Price Up eller Price Down och två musklick med handel med upp till 81 % vinst fångade uppmärksamheten hos ett helt nytt segment av investerare.

“RTSB” – Den förenklade strategin

Tillsammans med förenklad handel kommer en förenklad strategi för handel med binära optioner. Jag gillar att kalla det “RTSB” som står för “Read the Screen Bud”. Ja det stämmer. Öppna dina ögon, stäng av TV:n, sluta skicka sms till dina vänner, stäng dina chattrumsfönster och se vad som finns på handelsskärmen precis framför dig. Förutom att visa det aktuella priset och handelsperioden har varje handelsskärm för binära optioner en knapp som låter dig visa grafen för föregående handelsperiod.

Medan “RTSB” är den visuella signalen för att se vad som finns framför dig, är den analytiska signalen för dig att se om tillgångens pris går upp eller ner. Rörelseriktningen kallas Trendlinjen och frågan du behöver svara på är om Trenden stiger eller faller.

Om trenden är stigande, överväg att ta en CALL-handel. Men om trenden faller bör du överväga att ta en PUT-handel.

“DDSS”-strategin

“DDSS”-strategin är också ganska enkel, “Gör inte något dumt”. Denna strategi förklaras bäst med ett exempel. När du tittar på tillgångens diagram och du ser att det aktuella priset börjar stiga, några minuter senare sjunker det med nästan samma belopp, och några minuter senare stiger det igen. Om du tittar på det genomsnittliga priset under den perioden ser du att det förblir ungefär detsamma. Vissa handlare kallar det “Flat Line”, men handelstermen är “Sideways Movement”. Det är här du tillämpar “DDSS”-strategin och gör INTE några byten för den tillgången. Ett pris som rör sig i sidled är mycket svårt att förutsäga och för det mesta kommer din förutsägelse att vara felaktig. Håll dig borta från det och leta efter en annan tillgång som har en uppenbar trendlinje uppåt eller nedåt.

Jag måste erkänna att RTSB- och DDSS-strategierna är riktigt flashiga för att markera att du måste vara uppmärksam på vad du gör eftersom du kan förlora pengar snabbt om du inte gör din egen research innan handel.

Förökningsstrategin

Spreadstrategin är en riktig handelsstrategi som också har gjorts enkel genom handel med binära optioner. I konventionell optionshandel använder du Spread- eller Straddle-strategin för att köpa CALLS och sälja PUTS på samma aktie. Vid handel med binära optioner kan du dock inte göra en köp- och säljhandel för samma tillgång om du inte använder två olika handelsmäklare, vilket inte rekommenderas.

Grundidén med Binary Options Spread är att hitta två aktier där trendlinjen är upp för den ena och ner för den andra. På tillgången där trendlinjen är upp placerar du en CALL-handel, medan du på tillgången där trendlinjen är nere placerar en PUT-handel på den samtidigt.

Spreadstrategi kallas ofta “hedging your bet”. Om båda affärerna slutar med pengar kan du få 81 % utbetalning på båda. Ett handelspris på $100 på var och en av affärerna skulle resultera i en vinst på $162. Men om en handel hamnar utan pengar, har du minimerat din förlust till $19; Förlust på $100 på en handel och vinst på $81 på den andra. Men om båda affärerna är slut på pengarna kommer du att ha en förlust på $162.

Riskhantering

Inom handel är riskhantering en viktig process som du måste följa. Lyckligtvis är binära optioner utformade för att ha en fast utbetalning och en fast förlust per handel, vilket begränsar din risk för varje handel. Den enda gränsen för dåligt omdöme och spelfeber från din sida är dock din egen viljestyrka att INTE handla när marknadsförhållandena är dåliga eller när du konsekvent saknar pengar på de flesta av dina affärer. Pausa, ta ett steg tillbaka och analysera varför de flesta av dina affärer är slut på pengarna. Att göra din egen forskning om trendlinjen för varje tillgång är avgörande för att minimera din risk vid handel.

Håll utkik efter nästa artikel i serien för handel med binära optioner, “Vilken marknad är bäst för handel med binära optioner?” Vi kommer att diskutera hur du kan avgöra om du ska handla Forex, Aktier, Råvaror eller Index.

Leave a Comment