Specialty Merchandise Corporation Business Review

Vad är Specialty Merchandise Corporation?

Du har antagligen sett TV-annonser för Specialty Merchandise Corporation (SMC) och varit intresserad och velat undersöka vidare. Annonsen säger att SMC ger dig friheten att arbeta hemifrån och uppnå dina mål. Så vad är SMC och hur gör det att du kan arbeta hemifrån? De är ett enormt lager fullt av varor och tillåter sina medlemmar att köpa sina produkter till grossistpriser och sälja dem till en enorm vinstmarginal utan att någonsin behöva lagra något eget lager. Denna affärsmodell kallas drop shipping. Drop shipping är där du som företagare annonserar och säljer produkter på din webbplats. När någon gör ett köp beställer du produkten från dropshippern, som i det här fallet är SMC, och de skickar den direkt till din kund. Företagets vd hävdar att hans största motivation är att sätta människor i affärer. När Abe Levine startade den här verksamheten hävdar han att han hade två alternativ. En, att anställa en säljkår, eller två, för att få människor i näringslivet att sälja dina produkter. Jag är inte säker på att det är någon stor skillnad här ur hans synvinkel. Oavsett om han gav människor möjligheten att starta ett företag eller anställde dem, säljs hans varor fortfarande. För företagaren som är involverad i SMC är fördelen att du har friheten att vara din egen chef och du får en del skatteförmåner. Du undrar ofta när affärsmöjligheter gör uttalanden som “Vårt grundläggande syfte är att hjälpa dig att starta och bygga ett framgångsrikt företag.” Det grundläggande målet är att tjäna pengar och cheferna tror att att hjälpa människor att starta ett företag är det bästa sättet att flytta produkter.

Fördelar med SMC Business Model

Som du kanske vet finns det många fördelar med SMC eller liknande företag. Först har du möjlighet att bli företagare. Det innebär att schemalägga din egen tid och ha friheten att arbeta för dig och inte någon annan. Att äga ett företag ger också människor möjlighet till enorma skatteförmåner som alltid är attraktiva. En annan stor fördel som SMC erbjuder är att du köper produkterna till riktigt stora rabatter, vilket gör att du har flexibiliteten att sälja produkten och olika priser för att slå konkurrenterna. Eftersom du inte har något lager, dina kostnader är låga, du behöver inte mycket lagringsutrymme och du behöver inte anställa många människor. Faktum är att du förmodligen kan göra allt själv, vilket gör framgången ännu mer kraftfull. Eftersom du inte lagrar något lager behöver du inte heller oroa dig för frakt och paketering. Eventuella avgifter eller kostnader i samband med transaktionen kan inkluderas i produktens pris. Det är därför SMC erbjuder en så attraktiv möjlighet.

Nackdelar med SMC Business Model

Ett misstag som många gör när de går in i den här affären med SMC är att de tror att SMC kommer att sätta ett ramverk för dig och hjälpa dig att driva din verksamhet dag ut och dag in. Att driva en onlinebutik som säljer SMC-varor är i princip detsamma som att driva vilken annan verksamhet som helst med en skillnad. Du har inget lager att oroa dig för. Du måste fortfarande veta hur du förbereder dig för skatter och skyddar dig från konsumenter. Du behöver fortfarande hålla koll på din bokföring och föra goda bokföring. Du kanske måste skaffa en statlig och lokal skattelicens… allt de inte berättar för dig eller hjälper till med. Bara för att informationsreklamen får det att låta enkelt betyder det inte att det är det. Faktum är att de flesta människor inte tjänar pengar utan att anstränga sig. Vanligtvis tjänar du pengar baserat på hur mycket ansträngning eller effektivitet du lägger på det. Drop-fraktföretag som SMC tar ofta ut en avgift för sina drop-frakttjänster, vilket kan minska din totala vinstmarginal. Den andra saken är att Internet är den största och mest mångsidiga marknadsplatsen på planeten. Vad det betyder är att oavsett vad du säljer är chansen stor att många letar efter det. Nyckeln är dock om folk letar efter det du säljer, hur man gör det synligt för dem. Detta kräver att du marknadsför din webbplats och optimerar den. SMC anger inte i sina inforeklamer eller på sin hemsida vad som krävs för att marknadsföra sin butik och sina produkter. Detta är nyckeln till att tjäna pengar online, inte den specifika affärsmodellen.

Jag påstår inte på något sätt att den här affärsmodellen är dålig eller att du inte kan tjäna pengar med dessa metoder. Jag konstaterar helt enkelt att det inte är så lätt som det ser ut på TV och det kräver vissa marknadsföringsfärdigheter för att göra riktiga vinster.

Leave a Comment