Spara pengar för att betala av skulden

När tiderna är goda är det lätt att hamna i kreditfällan och samla på sig mer skulder som måste betalas av. Men oavsett om det är dina vardagliga utgifter, din bil eller ditt hem, finns det sätt att spara pengar och spara pengar till pensionen, oavsett hur långt borta din pension är.

Den genomsnittliga vuxen i USA har flera tusen dollar i kreditkortsskulder, månatliga bil-, hyra- eller bolånebetalningar och skyldigheter att betala många andra utgifter. Allt detta kan göra det svårt och göra det så mycket svårare att tänka på att betala av extra skulder och spara för framtiden.

Även de små sakerna som vi gör varje dag och ofta tar för givna kan snabbt stämma när det kommer till att spendera pengar. Ingen kommer att ta hand om oss när vi blir gamla. Att hålla reda på hur vi spenderar våra pengar nu hjälper oss att bättre bedöma hur vi kan spara pengar.

Det kallas ekonomi och ekonomiska vanor är bra lärdomar att föra vidare till våra barn för framtiden. Genom att föregå med gott exempel och uppmärksamma de pengar vi spenderar kommer våra barn att förstå mycket bättre värdet av att spara för framtiden och värdet av en dollar.

Lyckligtvis finns det sätt att spara pengar som kan tyckas små, men när de sätts ihop kan det bli verkliga besparingar över tid. Särskilt när tiderna är goda kan det göra underverk för din plånbok att vara uppmärksam på att spendera pengar. Efter några tips som finns i “Energispartips”, det kan innebära mer pengar i plånboken i slutet av varje månad.

De flesta människor blir förvånade över att se hur mycket de spenderar varje vecka när de spårar sina dagliga utgifter. Om du är som de flesta stannar du till vid kaféet varje morgon och äter lunch med dina arbetskamrater. Några tips för att spara massor av pengar. Istället för den där $4 latten på kaféet i kvarteret, prova att brygga ditt kaffe hemma och ta med det till jobbet i en resemugg. Ta med en smörgås, lite chips och kanske lite yoghurt eller pudding till jobbet och gå inte ut och ät lunch. Du kommer sannolikt att äta hälsosammare och upptäcka att du sparar fyrtio till femtio dollar i veckan!

För vissa människor är det splurges som kan bryta banken. Att gå ut på en bar med vänner eller äta en biffmiddag kan vara kul, men det kan också vara ganska dyrt. Ett annat tips; bjud in några vänner och ta lite mat på grillen och lite drinkar. Du kan göra det till ett BYOB-evenemang och låta alla ta med sig sin egen öl och andra drycker. Du kommer att ha så roligt med dina närmaste vänner utan att spendera en förmögenhet på middagscheckar, drinkar och tips.

Du kan ta de pengarna och lägga dem i pensionssparande eller använda dem för att minska andra personliga skulder. Oavsett vad du gör med de extra pengarna kommer det utan tvekan att vara trevligt att veta att du gör något för att spara pengar till något mer värdefullt, din framtida sinnesfrid.

Leave a Comment