Sociala medier – nästa stora makeover för marknadsföringsmedier

Skakar New Age Media om gamla värderingar? Internet skapar cyberchockvågor i alla aspekter av våra liv. Inklusive deras andra liv så att säga. Titta på Youtube, Facebook, MySpace, SecondLife för att nämna några, och faktiskt kanske du redan är medlem i en eller flera av dem. Nedan finns en sammanfattning av var och en med statistik som vi hoppas ska övertyga dig om effektiviteten hos sådana kanaler.

Facebook. Detta är en webbplats där användare kan gå med gratis och som låter användare gå med i ett eller flera nätverk som en skola, arbetsplats eller geografisk region för att enkelt kunna ansluta och interagera med andra. Användare kan skicka meddelanden för sina vänner att se och uppdatera sin personliga profil för att meddela vänner om sig själva. Sajten har över 69 miljoner aktiva användare världen över och rankades 7:e den 7 september. Det är den mest populära webbplatsen för fotouppladdning med 14 miljoner dagliga uppladdningar.

Mitt utrymme. Detta är en populär webbplats för sociala nätverk som erbjuder ett interaktivt nätverk av vänner, personliga profiler, bloggar, grupper, användarinskickade foton, musik och videor för tonåringar och vuxna internationellt. Kontonummer 100 miljoner skapades den 6 augusti 2006 i Nederländerna och en nyhetsrapport gjorde anspråk på 106 miljoner konton den 8 september 2006, och sajten lockar enligt uppgift 230 000 nya registreringar om dagen.

Youtube. Detta är en webbplats för videodelning där användare kan ladda upp, visa och dela videoklipp. Den använder Adobe Flash-teknik för att visa ett brett utbud av användargenererat videoinnehåll, inklusive filmklipp, TV-klipp och musikvideor, såväl som amatörinnehåll som videobloggar och korta originalvideor. I november 2006, Google Inc. förvärvade företaget för 1,65 miljarder dollar i Google-aktier. I juli 2006 avslöjade företaget att mer än 100 miljoner videor sågs varje dag, och 2,5 miljarder videor sågs i juni 2006. 50 000 videor lades till per dag i maj 2006, och detta har ökat till 65 000 i juli I januari 2008 Bara nästan 79 miljoner användare tittade på över 3 miljarder videor på YouTube.

Andra liv (förkortat SL) är en internetbaserad virtuell värld som släpptes 2003. Ett nedladdningsbart klientprogram som heter Second Life Viewer tillåter dess användare, kallade invånare, att interagera med varandra genom rörliga avatarer, vilket ger en avancerad nivå av sociala nätverkstjänster i kombination med allmänna aspekter av en metavers. Invånarna kan utforska, träffa andra invånare, umgås, delta i individuella och gruppaktiviteter, ha virtuell sex och skapa och byta ut varandras föremål (virtuella egendomar) och tjänster. I slutet av mars 2008 har cirka 13 miljoner konton registrerats, även om en stor andel av dessa är inaktiva och vissa invånare har flera konton. I januari 2008 tillbringade invånarna 28 274 505 timmar, så i genomsnitt var cirka 38 000 invånare online vid varje given tidpunkt.

Vad ser du egentligen gemensamt? Du ser socialt centrerade webbplatser som försöker bygga gemenskaper genom mun till mun. Varje sida erbjuder unika och övertygande skäl att bli medlem i sina respektive gemenskaper, där varje sida delar olika värderingar och övertygelser.

Den använder vad vi kan kalla en viral marknadsföringsstrategi, som utnyttjar sociala medier för att öka webbplatsens varumärkesmedvetenhet med det yttersta målet att marknadsföra eller sälja en produkt. viral marknadsföring det är i huvudsak kraften i mun-till-mun-metoden som exemplifieras av nätverkseffekterna av Internet.

Den mest övertygande anledningen av alla, som du som sanna marknadsförare bör hålla utkik efter i ovanstående information, är den enorma mängd trafik som genereras inom dessa webbplatser fungerar de som stora affärsmöjligheter som du inte kan ignorera.

Här är ett avskedsmeddelande till alla marknadsförare. I slutet av första kvartalet 2008, helt enkelt genom att räkna de bästa sociala medieplattformarna ovan, fanns det hela 270 miljoner användare (men antar dubbletter av konton på flera webbplatser), vilket gav upphov till viral marknadsföringspotential.

För att få dig att tänka, föreställ dig att du kan fånga bara 0,1 % av det som räknas för ditt företag, vilken typ av intäkter skulle det generera för dig?

Leave a Comment