sammanfattning av "One Minute Manager"

One Minute Manager är en av de bästsäljande affärsböckerna genom tiderna. Författarna Ken Blanchard och Spencer Johnson använder en berättelse i liknelsestil för att beskriva situationen för en ung chef som inte lyckas; men han hör om en framgångsrik chef som är så effektiv att han har tid över. Den unga chefen ringer honom för att ta reda på vad han kan lära sig, och den framgångsrika One Minute Manager delar med sig av tre hemligheter till hans framgång. Varje chef bör vara bekant med dessa tre pärlor:

En minuts målsättning: All bra prestation börjar med ett tydligt uttalande om hur bra beteende ser ut, så det är här One Minute Managern börjar. Han låter sitt folk skriva sina mål med 250 ord eller mindre och fokusera på gott beteende. Han uppmuntrar sedan människor att se över sina mål varje vecka och se hur väl deras beteende matchar målet.

One-Minute Praise: One-Minute Praise är One-Minute Managers sätt att fånga människor som gör rätt eller nästan rätt saker. Direkt efter att ha observerat beteendet berättar han för personen vad han specifikt gjorde rätt och hur det fick honom att känna. Han uppmuntrar dem att fortsätta sitt goda beteende och skakar sedan hand för att förstärka det positiva beteendet och hur bra han mår av det.

En minuts reprimand: En minuts reprimand används för att korrigera och omdirigera beteende. När One Minute Manager observerar någon som gör något fel, berättar den specifikt vad de gör fel. Han kommer också att berätta för dem hur det får honom att känna och sedan omdirigera dem tillbaka till en minuts målbeskrivning av hur bra beteende ser ut. Innan samtalet avslutas kommer One Minute Manager att uppmuntra personen att göra bättre ifrån sig genom att fokusera på att korrigera sitt beteende i framtiden och låta dem veta att de kan göra det. Sedan skakar de hand så att One Minute Manager kan stärka självkänslan hos den som får tillrättavisningen. Detta sätter fokus på beteendet snarare än personen.

Dessa är enkla, lättanvända grundläggande ledningsfärdigheter; men många chefer använder dem inte. Som alla andra färdigheter kräver det övning i början. När du väl använder dessa färdigheter kommer de att bli andra natur. Om du inte använder One Minute Manager-hemligheterna, prova dem och se hur du kan få dem att fungera för dig och ditt team. Om du gör dem bra kan du också bli en effektiv One Minute Manager.

Leave a Comment