Säljchefer behöver motivera sin säljkår – sant eller falskt?

Motivera ditt säljteam Denise. Det var en av de första instruktionerna jag fick när jag började leda mitt första säljteam.

Under de första åren av min försäljningschefskarriär fick jag höra hur viktigt det var att ha en motiverad säljkår. Jag minns inte att någon satte mig ner och sa, Denise, det här är vad du behöver göra för att motivera människor. Istället lärde jag mig av mina kamrater och hittade min egen väg.

Tråkigt faktum inte från min chef. Han var före detta armé. Mycket styv överläpp. Jag var också den första kvinnan han fick. Fast jag lärde mig värdet av att ha rena skor och en välpressad kostym!

Så en dag gick jag en kurs i säljledning. Jag lärde mig en viktig sanning: du kan inte motivera någon annan än dig själv. Som säljchef kan du bara “skapa en miljö” där ditt säljteam är motiverat.

Det är sant att vissa chefer tror att sättet att motivera människor är med rädsla. Rädslan för ledningens ilska, rädslan för att se dum ut eller till och med rädslan för att förlora ditt jobb.

Även om rädsla kan motivera människor, är den enkla sanningen att bara under korta perioder. Kom ihåg dina biologilektioner i skolan. Det är en del av en flyg- och kampmekanism utformad för att endast fungera i små doser. Skaparen designade den för att hjälpa oss att komma bort från de saker som inte för oss samman.

Den här är värd att komma ihåg. Förresten, vanligtvis accepterar säljare bara denna typ av negativa incitament under en kort tidsperiod. Så de gav upp.

Jag tror att som säljchef är att skapa en miljö där ditt säljteam är självmotiverat en av de viktigaste delarna av din roll. De mest framgångsrika säljcheferna gör det till en heltidssysselsättning. Även om alla för många inte gör det.

Det finns fem enkla steg du kan ta just nu som hjälper dig att börja skapa den typ av miljö där du kan uppnå den framgång du vill ha och förtjänar:

Steg 1 Ta reda på vad som är viktigt för ditt team

Gör det viktigt att skapa tid för att prata med varje gruppmedlem och ta reda på vad som är viktigt för dem i arbetet de gör.

Steg 2 Lyssna

Efter att ha frågat din gruppmedlem vad som är viktigt för dem, lyssna. Jag menar verkligen lyssna, ta mentala anteckningar. Skriv ner saker senare så att du kommer ihåg. När allt kommer omkring vet du bara vad som motiverar din medarbetare.

Steg 3 Undvik att döma och respektera deras svar

Var och en av oss är unik. Vi kommer att ha olika saker som är viktiga för oss. Undvik att döma din kollega eftersom han svarade på den här frågan annorlunda än du gjorde. Respektera dina svar.

Steg 4 Använd informationen

Fundera på hur du kan använda denna information för att skapa en arbetsmiljö för ditt team som uppfyller dina motivationsbehov. Det är mycket lättare att göra det och vet att laget kommer att vara motiverat som ett resultat.

Steg 5 Inse framgång

Hitta sätt att erkänna dina teammedlemmar för deras framgångar och ansträngningar. Kom ihåg att agera som en förespråkare för dina säljteammedlemmar med din egen chef, marknadsföringskollegor och andra högre chefer.

Tillämpa dessa enkla steg och ditt team kommer att motiveras att förbättra din försäljningsframgång om du konsekvent tillhandahåller miljön. Men tro mig inte. Testa dem själv.

När du börjar använda dessa fem enkla steg och gör dem till en del av hur du arbetar med ditt team, kommer du att märka hur motiverat ditt team blir och du kommer att bli mer framgångsrik än du någonsin föreställt dig.

Leave a Comment