Sälj skrotdelar och tjäna pengar hemifrån

Många tjänar mycket pengar på att sälja bildelar från skrotupplag hemma. Min man har gjort det här ett tag nu och han älskar det! Jag är fortfarande förvånad över hur outnyttjad denna marknad är. Kanske för att när du säljer bildelar från skroten så sitter du inte vid en dator hela tiden?

Men att arbeta hemifrån betyder inte alltid att tjäna pengar online eller bara på din dator, särskilt om du gör någon form av arbitragehandel.

Och det finns tusentals människor som letar efter billiga bildelar på nätet. Varför inte gå med i spelet och vara en av dina leverantörer av reservdelar?

Det här är ett företag som du verkligen inte behöver vara mekaniker eller detaljexpert för att tjäna riktiga pengar, speciellt om du bara har att göra med interiöra eller exteriöra restaureringsdelar eller grundläggande motordelar.

Till exempel är ett nackstöd ett nackstöd. Skruva loss några bitar och dra ut den. Dörrpaneler är dörrpaneler. Skruva loss dem från gångjärnen och ta av dem. Motorkomponenterna kan vara lite mer komplicerade, men du kan alltid gå över till YouTube och ta reda på vad delarna är, vad de gör och till och med hur du tar bort dem.

Men även i den här typen av verksamhet kanske du vill specialisera dig på en nisch. Vad menar jag med nisch när det kommer till begagnade kroppsdelar? Väldigt lätt. Här är några sätt att borra in i en nisch bara genom att specialisera dig…

  1. … på ett visst märke och modell av fordon
  2. … i sportbilar
  3. …i lastbilsdelar
  4. …i motordelar
  5. … på yttre delar av kroppen
  6. … i invändiga restaureringsdelar

Tänk bara på alla delar som är involverade i att bygga ett fordon, oavsett om det är en lastbil eller en bil. Vissa delar är till och med utbytbara mellan märken och modeller. Till exempel behövde jag en ny framskärm till min Mercury Villager 2001. Visste du att Nissan Quest 2001 har identisk kaross som Mercury Villager från samma år?

Dom gör! Så min man tog bort delar från en skrotad Quest och bytte ut min Villagers stötfångare och strålkastare.

Mugghållaren på min Villager sprack också. Men istället för att ersätta den enheten hittade han en smal konsol med inbyggda mugghållare från en Dodge SUV som passade snyggt mellan framsätena på vår Villager. Samma färg och struktur som interiören i vår bil; den här konsolen ser ut som om den följde med vår skåpbil!

Så vi har nu tre “nya” mugghållare i fronten och ytterligare två mugghållare för baksätet, från en begagnad $10 Dodge-konsol.

Du måste göra lite eBay-forskning innan du går ut och spenderar några pengar. Du kan inte bara gå ut och köpa bildelar till skroten och förvänta dig att de ska sälja. Det finns några steg inblandade för att göra detta hemföretag lönsamt.

  1. Skaffa först en prislista från din lokala skrotupplag. Leta efter de billigaste delarna på listan.
  2. Sök efter delar på eBay och filtrera efter sålda listor. Genomsnittligt hur mycket dessa bitar säljer och se vad din vinstmarginal är. Till exempel, om det kommer att kosta $10 att köpa delen och den säljs för i genomsnitt $85 eller mer, och det är många av dem som säljs, har du en vinnare.
  3. Tänk på hur mycket tid och ansträngning du vill lägga på att få ut delar ur fordon. Vissa delar är ganska enkla och du behöver bara några skruvmejslar till hands. Andra delar kan vara ganska knepiga, beroende på om du har att göra med interna, externa eller under huven.
  4. En annan sak att tänka på är vädret! Här på östkusten blir det ganska stormigt under vintern. Och på våren kan det bli ganska lerigt på bakgården. Så du måste se till att du klär dig efter vädret – var beredd på vad som helst.

Leave a Comment