Riskkapitalstrategier för småföretag

När företagaren startar ett nytt litet företag betraktar entreprenören ofta riskkapital som en finansieringskälla. Här är tre tips för att säkerställa riskkapitalfinansiering när du skickar in din affärsplan:

  1. Skicka din affärsplan till rätt personer
  2. Riskkapitalister tenderar att specialisera sig på vissa typer av företag. Vissa kommer att specialisera sig per sektor och investerar bara i nya energibolag, till exempel, medan andra letar efter en viss storlek på företag att investera i. Det är värt att göra lite efterforskningar för att avgöra vilka riskkapitalstödjare är för din bransch innan du börjar skicka in din affärsplan. Riskkapitalister som inte är specifika för din bransch kan ge rekommendationer för att göra din plan mer attraktiv för andra riskkapitalister. Men det skulle naturligtvis vara ett misstag att skicka din plan till potentiella investerare som inte ens skulle överväga den.

  3. Se till att ditt företag har potential att vara tillräckligt lönsamt
  4. De flesta riskkapitalister söker en avkastning på cirka 5 till 10 gånger den initiala investeringen. Till exempel bör en investering på 2 miljoner dollar i ett företag ge en avkastning på 14-20 miljoner dollar efter cirka fem år. För att uppfylla dessa krav är det vanligtvis nödvändigt att ha en verksamhet med potential för hög avkastning på det investerade beloppet. Om det är rimligt att förvänta sig att avkastningen är lägre, som för en klädhandlare, är det förmodligen bäst att söka sig till en alternativ finansieringskälla, som en investerings- eller affärsbank.

  5. Kom ihåg att inkludera en exitstrategi för din investerare
  6. Riskkapitalister vill i allmänhet inte vara involverade i ett nytt företag under en obestämd tid. De flesta planerar att lämna den nya satsningen efter cirka fem år, så du bör ge en tydlig förklaring om hur detta kan uppnås. Det kan finnas en mängd olika anledningar till detta; vissa riskkapitalförvaltare kräver att aktier regelbundet säljs för att köpa andra erbjudanden. Men genom att visa att du förstår den begränsade tidsramen för många riskkapitalister gör du automatiskt din plan mer attraktiv än de som inte gör det.

Sammanfattningsvis, genom att skicka din affärsplan till rätt personer, erkänna vilken avkastning som krävs för riskkapitalisters engagemang, och inkludera en exitstrategi, kan du förbättra dina chanser att få riskkapitalfinansiering för ett nytt företag och växa.

Leave a Comment