Riskerna med Bitcoin

Bitcoin-risker som investerare måste vara medvetna om

Risk volatilitet för en-Bitcoin

Alla vet hur flyktigt bitcoin är och alla som investerar i det kommer att se värdet av denna kryptovaluta fluktuera dramatiskt. Om du inte kan hantera bitcoins upp- och nedgångar, är det inte något för dig att investera i bitcoin. Det finns lite att vinna om att förlora ditt kapital får dig att förlora sömn. Jag kan inte nog betona vikten av att använda dina diskretionära pengar för att spela kryptovalutamarknaden.

Vad är diskretionära utgifter?

Det är pengar som läggs på resor, mat, underhållning, fritidsintressen och sport.

Du skulle aldrig spendera hyrespengar eller pengar som avsatts för din pensionering på underhållning som en dag på tävlingarna, så du bör inte använda de pengarna för att spela kryptovalutamarknaden heller.

Två riskerar att hacka

Ett företag som heter “Cryptopia” som var en onlinehandelsplattform för bitcoin innehade pengar som investerats i Bitcoin. Det hackades och alla de med bitcoin som investerats i cryptopia förlorade sina pengar. Det fanns några sorgliga historier om den stora summa pengar som vissa individer förlorade.

Det tål att upprepas att du aldrig ska spela kryptovalutapengar med pengar du inte har råd att förlora eller lägga för många ägg i en korg, som många av dessa investerare verkar ha gjort.

Den andra saken jag bör tillägga är att den faktiska summan pengar som förloras av investerare i kryptovaluta sannolikt kommer att bli kraftigt uppblåsta på grund av det stigande priset på bitcoin. Om någon investerat $1 000 i bitcoin och det går upp till $10 000 på några år bara för att förlora partiet. Det kommer att registreras att denna person förlorade 10k när det i själva verket bara var 1k som han förlorade.

Risk för tre förlorade lösenord

En australiensisk man har blivit utestängd från sin bitcoin-plånbok eftersom han inte ens kommer ihåg sitt lösenord. Webbplatsen där han har sin bitcoin kommer att låsa honom permanent från hans plånbok om han gör tio misslyckade inloggningsförsök. Han gjorde åtta. Han har över 300k i sin bitcoin-plånbok.

Lärdomen här är att skriva ner ditt lösenord och förvara det låst på ett säkert ställe.

Det andra rådet är att diversifiera din portfölj så att om något går riktigt fel så förlorar du inte för mycket på en gång.

Fyra statliga riskkontroller

Regeringar har möjlighet att förbjuda handel med kryptovalutor; Kina har gjort just det. Flera byråer i Kina har gått samman för att förbjuda vad de beskriver som “olaglig” kryptovalutaaktivitet. Detta är inte att säga att andra länder kommer att följa efter, men det illustrerar bara en punkt att regeringar har makten att göra det.

Fem-beskattningsrisk

Två saker i livet är säkra, döden och skatter. Du kan vara säker på att IRS någon gång kommer att vilja ha en bit av din bitcoinpaj. Vare sig det är i form av en kapitalvinstskatt eller att öka värdet på bitcoin. Man bör komma ihåg att om du beskattas för dina bitcoin-reavinster kan det vara möjligt att begära skatteåterbäring på eventuella kapitalförluster. En bra revisor kommer att kunna ge dig råd här.

Oavsett vilken form av kapitalvinst du investerar i, bör du alltid komma ihåg att där det finns möjlighet till realisationsvinster finns det också möjlighet till kapitalförlust. Att investera i kryptovaluta är riskabelt, så det kan inte understrykas nog att pengarna du investerar i bitcoin ska vara pengar du kan förlora.

Leave a Comment