Rekrytering och anställning av unga arbetare – sex steg till framgång

Dessa dagar är unga vuxna inte bara bekymrade över att anställa för ett examensrelaterat examensjobb; de är alltmer oroade över fältrelaterade sommar- och terminpraktikplatser. Intressant nog är många av dessa unga vuxna studenter som för närvarande är inskrivna vid universitet och högskolor över hela landet och är ivriga att tillämpa sina nyförvärvade färdigheter i den verkliga världen.

För företag kan rekrytering och anställning av sommarpraktikanter resultera i en rimligt billig och utbildad deltidsarbetskraft. Och för unga vuxna kommer en sommarpraktik att ge betydande affärskunskap, tillämpning av skolarbete och, viktigast av allt, utveckling av läroplanen. Det är en win-win situation.

Så vad är det för olika sätt som framgångsrika företag rekryterar och anställer dessa potentiella anställda?

1. Företag går direkt till källan. En bra metod för att rekrytera studenter är att gå direkt till universitet och högskolor. Många skolor har olika jobbmässor, som ger möjlighet för studenter att umgås med företag som anställer inom sitt område. Med lite eller inget arbete (annat än att visa affischer etc.), kan rekryteringsföretag ha flera CV från potentiella kandidater. Att rekrytera är hur enkelt som helst. Att engagera sig i dessa jobbmässor är inte heller så svårt. Ett snabbt Google på “jobbmässa + (universitetets namn)” ger dig vanligtvis de nummer/e-postmeddelanden som behövs för att ansöka. Annars fungerar det lika bra att ringa antagningen direkt och fråga om jobbmässor. Annonsera också i collegetidningar, på collegeradiostationer och i “beat”-publikationer (dvs. inte bara konventionella tidningar, du måste gå till campus för att hitta dessa små tidningar)

Det finns andra sätt att engagera sig i skolor också. Vissa skolor erbjuder rekryteringsprogram som schemalägger intervjuer på campus. Studenter kan ansöka om dessa intervjuer online och resten av detaljerna (rum, datum och tider) hanteras av programmet. Allt de behöver är affärer. Dessutom har de flesta skolor organisationer på campus helt dedikerade till anställning och professionell utveckling. Studenter älskar att höra vittnesmål från första hand om de yrken de studerar.

Men varnas, dessa unga vuxna kommer att se igenom alla rekryteringsbeskrivningar du kan komma på om att ditt arbete är “bra” och “flexibelt”, tro mig när jag säger att de kommer att vara mycket mer mottagliga för ärlighet.

Vissa professorer är mycket intresserade av gästföreläsare och talare inom området. A) Erbjuder något annat för att behålla intresset och B) Erbjuder verkliga anställningserfarenheter till “grejer” som lärs ut i klassrummet. Det här kan vara lite svårare, men om du är bekant med universitetet eller högskolan kommer antagningen förmodligen att ge dig ett namn att diskutera detta med. Du kan alltid betona för professorn att du är mer än villig att få meritförteckningar i slutet av klassen. Detta kommer inte bara att få eleverna att dyka upp, utan de kommer att stanna kvar hela tiden.

2. Företag erbjuder gratis saker. Studenter älskar allt gratis. Så låt oss säga att du rekryterar till en position och vill överväga att anställa från en lokal högskola. Skapa först ett möte (helst på eller nära campus) som beskriver jobbmöjligheter inom organisationen. För det andra, häng upp flera flygblad runt campus för ett möte för att diskutera denna “FANTASTISKA ARBETSMÖJLIGHET!” Du kan annonsera var som helst: på anslagstavlor, fontäner ovanför vattnet, i studentrum, bakom badrumsdörrar, på svarta tavlor i klassrum, var kreativ! För det tredje, erbjuda incitament att delta i mötet. Pizza är vanligtvis ett bra val. Jag deltog en gång i ett möte där att ställa en fråga (om företaget eller produkten) gav en belöning på $5. Mer än 300 studenter deltog i ungefär två timmar. Den sessionen kan ha kostat företaget 150 dollar, men det skapade medvetenhet bland 300 studenter, som sannolikt berättade för sina vänner hur bra företag “så och så” var.

3. Företag omvärderar sin miljö och undviker negativa upplevelser. Kom ihåg att det finns dålig publicitet. De flesta collegebarn bryr sig verkligen om vad deras kamrater säger. Om någon rapporterar att han har en dålig rekryteringsupplevelse med en organisation eller ett företag och det inte finns någon “positiv image” motbevisning, är organisationen ute. De flesta barn kontrollerar inte ens konsekvenserna mot verksamheten. Vid det här laget är det potentiellt meningslöst att rekrytera vid det universitetet. En annan viktig aspekt för att anställa unga är arbetsmiljön. Är hörlurar tillåtna för kontorsarbete? Vad arbetsklädseln är (om du inte gör det klart kan du bli förvånad över vad du anser är acceptabelt). Är kontoret stelt och stelt eller pratar anställda här och där? När du rekryterar är det viktigt att bedöma om du verkligen kommer att tillhandahålla en plats där unga vuxna vill arbeta.

När du anställer, kom ihåg att om studenten menar allvar med sin specialisering och detta jobb, kommer de att vilja lära sig alla aspekter av det. Så att låta dem engagera sig är viktigt. Studenter är också allmänt förstående, de inser att de kommer att göra administrativt arbete, men de vill också delta i saker som kontorsmöten och kunddiskussioner – allt som verkligen är “hands on” för att få en bra känsla för jobbet. Dessutom skulle det bara göra dem mer kunniga om företaget i det långa loppet, vilket kan resultera i att de anställs på heltid efter examen.

4. Företag är flexibla och erbjuder konkurrenskraftiga löner. Visst, de flesta collegebarn har inte 9-till-5-jobb, men de är extremt upptagna mellan klasser, läxor, deltidsjobb och organisationer. Det mesta av deras fritid är på kvällen (efter middagen, tack, om du inte är villig att erbjuda det). Så de företag som får mest uppmärksamhet, rekryterar och anställer erbjuder workshops klockan 19 på tisdag kväll. De intervjuar på lördagseftermiddagar. Naturligtvis kan denna till synes överväldigande mängd rekrytering vara en verklig huvudvärk – men slutresultatet kommer att göra anställningen så mycket enklare. De här barnen med fullspäckade scheman förfinar inte bara sina nätverksfärdigheter, de lär sig också detaljerna i effektiv tidshantering: en viktig kompetens hos arbetskraften. Dessutom är högskolestudenter inte så bekymrade över förmåner, så en konkurrenskraftig lön är ett otroligt incitament. Var också tydlig och specifik om arbetsförväntningar vid rekrytering och anställning. Tänk på att även om de är artiga har många elever verkligen ingen aning om “vad du gör”. Ha tydliga mål och instruktioner i åtanke och släpp dem.

5. Företag är villiga att resa. Stora universitet och högskolor lockar studenter från hela landet. Se till att du kommer ur ditt område och börja rekrytera på nya platser. Dessa marknader är praktiskt taget outnyttjade i olika regioner. Till exempel kan barn från Pittsburgh besluta sig för att åka till Temple (Philadelphia) eller Penn State för att studera, men ändå vill arbeta hemifrån under sommaruppehållet. De har mycket svårt att hitta hembaserade hyrföretag (inom sitt område). Anledningen är att företag inte annonserar, rekryterar, intervjuar och anställer för alternativa platser i skolor långt från föräldern. Att rekrytera från många olika högskolor är oerhört användbart om ditt företag är en butikskedje på båda orterna. Allt som krävs är ett telefonsamtal till filialen i området och kontakt- och anställningsinformation ifall några regionala meritförteckningar dyker upp.

6. Företag drar nytta av nätverket. Denna nuvarande generation är tekniskt kunnig och en snabbtänkt. De uppskattar allt som omedelbart är inom räckhåll. Ett perfekt sätt att öka detta är att erbjuda rekryteringsmöten och gruppdiskussioner online. Att utveckla ett webbseminarium genom en stor campusorganisation säkerställer att åtminstone större delen av den organisationen är närvarande. Att erbjuda något nytt och annorlunda till studenter kommer inte bara att placera dig före flocken, utan det kommer också att göra ditt företag mycket eftertraktat och eftertraktat. Vilket för övrigt underlättar rekryteringen. Överväg att vara värd för en online-kollegial jobbmässa där företag från hela området (och andra delar av staten/nationen) är representerade. Meritförteckningar kan enkelt utbytas via filöverföringar, och ingen känner sig obekvämt malplacerad i sina kostymer och slipsar. Detta eliminerar också oron för konfrontation ansikte mot ansikte. Potentiella anställda och arbetsgivare kommer sannolikt att känna sig mer bekväma med att prata online i sina egna hem och sovrum, och detta kan också ge varje arbetsgivare möjlighet att prata med flera personer samtidigt eller bara en åt gången om diskussionen baseras på en individuell chatt låda. .

Undvik att lita på telefonsamtal som det dominerande sättet för kommunikation efter rekrytering och använd istället e-post för att hålla kontakten för anställning. Högskolestudenter är ständigt på mobiltelefoner, men mobiltelefoner kostar också värdefulla minuter under dagen. Detta kan resultera i en tendens att undvika att ringa telefonsamtal till LAN och andra tjänsteleverantörslinjer, särskilt mot slutet av månaden. Alternativt har de flesta universitet e-postkiosker praktiskt taget överallt och/eller trådlöst internet.

En annan stor trend bland den nuvarande generationen är Facebook, Myspace och Second Life. Facebook (som beskrivs på http://www.facebook.com) “Det är ett socialt verktyg som förbinder dig med människorna runt omkring dig. Facebook består av många nätverk, vart och ett baserat på en arbetsplats, region, gymnasieskola eller högskola. ” Utgångspunkten för Facebook är enkel, en användare skapar en profil med information om sig själv, så att användaren enkelt kan hitta andra personer de känner och “vän” dem. Det är som en virtuell rolodex full av allt som din papperskopia inte kan innehålla: alla nummer, datum och viktig information, även foton, kommentarer och intressegrupper. Myspace är väldigt likt jämfört med facebook, men myspace ger mer frihet för webbdesign (dvs grundläggande html och flash-programmering). Second Life skiljer sig från de andra två eftersom andra livet är sin egen virtuella värld. Varje dag ansluter sig nya deltagare till second life ‘metaverse’ och startar företag.

I Second Life är nästan allt möjligt, vilket är anledningen till att många företag öppnar “butiker” och håller möten med kunder från hela världen, rekryterar verkliga anställda, säljer produkter och godkänner transaktioner (Second Life har också en valuta som kan växlas för $USD). Att använda dessa medel är avgörande för att rekrytera och anställa dagens generationer. Företag som Apple och Dell anställer på Facebook, många företag anställer personer som är bekanta med dessa webbplatser för att hantera sina organisationer online, och många musikartister och till och med företagsledare har en Myspace för att tillhandahålla en “blogg” med evenemang som inte bara det får dem att se mer realistiska ut, men ändå lätta att bedöma.

I slutändan skiljer sig rekryteringen av dagens nästa arbetskraft inte så mycket från att rekrytera andra generationer. De är villiga, kapabla och entusiastiska att tillämpa sina kunskaper inom området. Kom ihåg när du anställer att generationsskillnader lätt kan betraktas som styrkor. Till exempel är inträdet i dagens arbetskraft ännu lättare att komma i kontakt med än tidigare. Även om de alltid är i rörelse, med den senaste tidens explosion av mobiltelefoner och trådlös teknik, är denna generation alltid uppkopplad. Allt dagens företag behöver göra är att skriva under.

Leave a Comment