Raise the Roof Fundraising – Hur man samlar in pengar till ett skiffertak för din kyrka eller ideella organisation

Ideella organisationer som kyrkor och skolor är ofta inhysta i historiska byggnader med skiffertak. Medan många skiffertak kan hålla över hundra år, kommer det en tidpunkt då bältrosen kommer att behöva bytas ut eller tas bort. Eftersom skiffer är det dyraste takmaterialet kan kostnaden för ett nytt skiffertak, beroende på storleken, uppgå till hundratusentals dollar. Även om ersättningstaket inte är av skiffer blir kostnaden ändå betydande.

Naturligtvis kan det vara en skrämmande uppgift för en ideell organisation att samla in pengar till ett nytt tak. Organisationer behöver ofta samla in pengar under flera år för att samla in tillräckligt med pengar för ett nytt tak eller annat byggprojekt. Möjligheten att få bidrag från nationella, statliga eller lokala myndigheter bör övervägas. Ibland har en givare möjlighet att donera hela beloppet eller kan upprätta ett matchande fonderprogram.

Eftersom skifferplattor är så värdefulla bör de aldrig transporteras till en soptipp och slängas. Gamla plattor kan återvinnas och användas för att samla in pengar till din organisation.

Några av sätten att samla in pengar från dina gamla skifferplattor är:

Be företaget som ska installera det nya taket att köpa det gamla tegelpannan. Många gånger kommer företaget att göra detta och använda styrelserna för ett annat projekt.

Sälj de begagnade skifferna till takskifferåtervinnare eller byggnadsrestaureringsföretag.

Sälj skifferna till andra organisationer eller individer som behöver dem för sina takinstallationer.

Spara några av de gamla tavlor för att använda för dina insamlingsaktiviteter.

Skifferplattor har vanligtvis två hål som gör dem utmärkta att förvandla till kakel. Du fäster helt enkelt en kedja och du har en skylt eller gobeläng. Du kan sälja tomma skivor som de är, eller så kan du dekorera dem. Om det finns konstnärligt begåvade personer i din organisation kan du dekorera skifferbrädorna på en mängd olika sätt. Eller så kan du låta en konstnär i ditt samhälle dekorera dem åt dig. Skifferna kan dekoreras som souvenirer för medlemmar i din organisation, till exempel genom att applicera ett foto av din byggnad. Skifferplattor kan också göras till klockor och andra dekorativa föremål.

Priset på dina brickor beror på din insamling. Om du använder dem som en minnessak kan du be om en donation på minst 50 USD eller mer och ge som gåva i utbyte mot donationen.

Även om du håller på att bli av med dina skifferplattor, försök att behålla några av dem för insamling. Din styrelse eller insamlingsteam kan förmodligen brainstorma lite och komma med några kreativa och lönsamma idéer om hur man använder dem.

Leave a Comment