Psykisk kirurgi och 4 affärsmodeller du kan överväga

Att starta ett företag har varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv, men jag tänker inte sitta här och ljuga för dig och säga att det är en promenad i parken. Snarare tvärtom, faktiskt, eftersom det kan vara lika smärtsamt som operation. Låt mig förklara.

Jag har en onlinevän och även en företagsägare som nyligen genomgick en öppen axeloperation och hur han förklarade det såg det väldigt smärtsamt ut. På grund av min sicklecellanemi känner jag smärtan och jag skulle fortfarande inte vilja gå igenom det han gick igenom. Sättet han beskrev det lät hemskt.

Denna operation var för att rätta till en skada han drabbades av för tio år sedan, men under den tiden sa han till sig själv att “jag kan överleva”. Under de tio åren, då och då, skadade han axeln igen, men skulle fortfarande inte göra något av olika anledningar, som rädsla för den smärtsamma operationen och att inte vilja betala för ingreppet.

Det var på Alla hjärtans dag 2012 som han återigen skadade sin axel breakdance och till sist sa till sig själv att det räcker och bokade tid för att få proceduren gjord. Än idag, efter att ha genomgått operationen, har han fortfarande ont och återhämtar sig från ingreppet. Men nu vet han att han inte längre kommer att behöva “bara klara sig” med en stukad axel som har begränsat kvaliteten på hans livsstil.

Så hur hänger detta ihop med att starta företag?

övergång från OCH[mployee] Kvadrant för B[usiness owner] Kvadrant som Robert Kiyosaki kallar det i sin bok Kassaflödeskvadranterna, kan vara en smärtsam process. “Det är som att operera någons tankesätt”, säger min hemföretagskollega, entreprenörsvän. Det kräver att någon kliver ur sin komfortzon, tar kalkylerade risker, ramlar och reser sig upp igen. Denna process kan vara smärtsam, känslomässigt och fysiskt. Det fanns tillfällen då jag ville kasta in handduken och ge upp, men då frågade jag mig själv: “Vill jag bara överleva i livet?”.

Att bli företagare kräver att du har en brinnande önskan att skapa den livsstil du önskar, mod, kreativitet, uthållighet och envishet. Allt detta kan jämföras med att man opererar sig så att man inte längre behöver “bara klara sig” i livet.

Om du är redo att planera din mentala operation och starta ditt eget företag, läs vidare. om du har ursäkter för att inte vara redo för denna mentala operation, då kan du sluta läsa här och fortsätta att “bara överleva” i livet.

Här är några typer av affärsmodeller att överväga.

Traditionell tegel och murbruk ~ Detta är din typiska affärsmodell; du vet, mamman och popbutiken runt hörnet, tvättomat, blomsteraffär osv. Detta kan vara lite svårt att ställa in eftersom du behöver hitta ett bra läge och statliga zonindelningslagar kommer att påverka ditt beslut, anställa och hantera (ta hand om ett fåtal) anställda, köpa utrustning och omkostnader som snabbt kan öka. Denna modell fungerar dock mycket bra för många individer och familjer.

Franchising ~ Denna affärsmodell är populär eftersom alla system är på plats och har visat sig fungera. Å andra sidan kommer inte alla att kvalificera sig för att använda franchisemodellen. Låt oss använda McDonald’s som ett exempel.

McDonald’s-företaget kräver en handpenning på 40 % för att öppna en ny restaurang och 25 % för att ta över en befintlig plats. Eftersom kostnaden varierar från plats till plats varierar också den lägsta initiala betalningen. I allmänhet behöver du minst 300 000 USD i obelånade personliga medel för att öppna en McDonald’s.

Dessutom kräver de att du har betydande affärserfarenhet, förmågan att utveckla och genomföra en affärsplan, hantera ekonomi, stor ledningsförmåga, god kredithistorik och delta i pågående företagsutbildning. Utöver allt detta måste du betala dem en avgift på all din försäljning och ta hand om att hyra din lokal.

Så frågan är, har du god kredit, alla dessa färdigheter, omfattande affärserfarenhet och $300 000?

Affiliate Marketing ~ Denna affärsmodell är idealisk för absolut alla som letar efter en förändring i sin ekonomiska situation. I de flesta fall finns det inga krav eller avgifter för att börja tjäna pengar med denna affärsmodell.

Vissa högprofilerade marknadsföringsguruer kan kräva att du äger deras produkter innan du kvalificerar dig för provision och vissa affiliate-nätverk kan kräva att du bevisar att du har erfarenhet genom att begära resultatrapporter. Men för det mesta kan du börja som en affiliate (även på deltid) utan en webbplats eller någon teknisk kunskap och tjäna provision genom att sälja andras produkter och tjänster.

Tänk på affiliate-marknadsföring på det här sättet… Jag gick nyligen på bio och såg filmen Avengers. Jag tyckte det var en fantastisk film så jag berättade om den för min kusin och några andra. Jag vet att min kusin gick för jag rekommenderade det. Om teatern erbjöd ett affiliate-program, skulle jag ha tjänat en provision på vad min kusin spenderade där. Så i princip har vi alla erfarenhet av detta redan, det är bara att lära sig hur man drar nytta av det.

Direktförsäljning/MLM ~ Denna affärsmodell är väldigt lik affiliate-marknadsföring. Skillnaden är att du kan bygga en enorm hävstång genom att utbilda andra att duplicera marknadsförings-, försäljnings- och utbildningsprocessen. När du väl har ett team av personer under dig för att inte bara få betalda provisioner för försäljningen du genererar utan också för att få en procentandel av den totala volymen som dina teammedlemmar genererade. Den initiala kostnaden varierar vanligtvis från $250 till $500, med alternativ för att uppgradera till större, dyrare investeringspaket. Affärsmodellen låter dig också arbeta deltid enligt ditt personliga schema.

Enligt min åsikt och på grund av mina omständigheter när jag funderar på att starta ett företag eller något som skulle tillåta mig tjäna pengar hemma, MLM och Affiliate Marketing var mina enda alternativ. Jag hade inte nästan en kvarts miljon dollar eller affärserfarenhet för att starta en franchise, och jag trodde inte att jag hade kreativiteten eller resurserna för att starta ett fysiskt företag. Jag bestämde mig dock för att gå vidare med mental kirurgi och göra vad som helst för att kunna leva en livsstil enligt min medvetna design.

Leave a Comment