Proaktiva lågkonjunktursvar – 7 kreativa sätt att tjäna extra pengar på fastigheter

Introduktion

Pengar kan bli lite tightare under en lågkonjunktur. Vi vet att priserna på nästan alla produkter går upp, medan våra satsningar förblir desamma. Bättre spänna fast. Det kan bli mycket värre. Vi frestas att krypa under täcket, sticka fingret i munnen och inte komma ut.

Det finns mer i livet än pengar, men vi kan nöja oss med pengar om vi måste. En lösning är att öka antalet inkomstströmmar du har. Ju fler inkomstströmmar vi har, desto bättre förberedda är vi på att överleva en lågkonjunktur. Följ mina förslag så får du en fastighetsaffär som fungerar som schweiziska klockor.

1. Köp Fixer Superior Homes

Tiden att köpa fastigheter är när priserna är låga och milda och när räntorna är låga. Om det låter som den nuvarande situationen vi befinner oss i, så har du rätt. Att köpa fasta överlägsna bostäder ger den extra premien att köpa bostäder till ännu lägre priser och använda eget kapital för att öka deras värde. När du är klar kan du vända ditt hem för kortsiktiga vinster (även om det kanske inte är lika lätt att sälja i en lågkonjunktur) eller hyra ut det för långsiktiga vinster.

2. Ta hantverkarjobb

Använd dina fixarfärdigheter för att ta jobb som händig man. När folk vet att du fixar höga hus lyser deras ögon. De tänker på olika jobb runt deras hus som de skulle vilja att du gör. När det står klart att jag fixar reparationer i ett samtal med någon slutar samtalet oftast med att den andre kommenterar “åh förresten, jag har den här läckande kranen (eller toaletten eller taket). Jag undrar om du kan kolla upp det. “

3. Förvandla tomrum till kontanter – hyr ett rum

Jag vet, “vem vill ha en främling i sitt hus”. Men det här kan vara en vän eller en släkting. Gör om en del av huset till ett hyrt rum. Studenter är bra hyresgäster.

4. Bygg ett separat gästhus

Om du har plats på din gård och stadskoder tillåter. Det kan vara billigare än att köpa en ny fastighet.

5. Skriv en bok om dina fastighetsupplevelser

Deras erfarenheter är unika och folk köper böcker som visar dem hur man tjänar pengar. Skriv och publicera boken själv och, ja, (flämt!), lär dig marknadsföra den också. Sälj på Amazon.com.

6. Skriv en blogg.

Berätta för folk om dina dagliga aktiviteter inom fastighetsinvesteringar och publicera din bok samtidigt. Glöm inte att du är en expert. En expert är bara en vanlig person som har skrivit en bok.

7. Genomför seminarier eller klasser.

Titta på undervisning på en “öppen” högskola eller universitet. De letar alltid efter nya lärare. Kan du inte prata inför folk? Gå med i Toastmasters och ha kul medan du lär dig.

Leave a Comment