Praktiska tips om hur man handlar med kryptovalutor

Sedan en tid tillbaka har jag noga tittat på cryptocurrency-prestanda för att få en uppfattning om vart marknaden är på väg. Rutinen som min grundskollärare lärde mig – där du vaknar, ber, borstar tänderna och äter din frukost har förändrats lite för att vakna upp, be och komma åt webben (som börjar med coinmarketcap) bara för att veta vilka kryptovalutor som står i minus. .

Inledningen av 2018 har inte varit trevlig för altcoins och relaterade tillgångar. Dess prestanda skadades av bankirernas frekventa åsikter om att kryptobubblan var på väg att spricka. Kryptovalutans ivriga anhängare “HODLing” fortfarande och, ärligt talat, skördar de mycket.

Nyligen drog Bitcoin tillbaka till nästan $5 000; Bitcoin Cash kom nära $500, medan Ethereum fann fred vid $300. Så gott som alla mynt slogs, förutom nykomlingar som fortfarande var i spänningsstadiet. När detta skrivs är Bitcoin tillbaka på rätt spår och säljs för $8 900. Många andra kryptovalutor har fördubblats sedan början av upptrenden och börsvärdet ligger på 400 miljarder dollar från en topp på 250 miljarder dollar nyligen.

Om du långsamt anpassar dig till kryptovalutor och vill bli en framgångsrik handlare hjälper tipsen nedan dig.

Praktiska tips om hur man handlar med kryptovalutor

• Börja blygsamt

Du har hört att priserna på kryptovalutor skjuter i höjden. Du fick förmodligen också nyheten att den här uppåtgående trenden kanske inte varar länge. Vissa pessimister, särskilt välrenommerade bankirer och ekonomer, tenderar att kalla dem bli-rika-snabb-system utan stabil bas.

Sådana nyheter kan få dig att investera i all hast och inte tillämpa måttlighet. En liten analys av marknadstrender och valutor värda att investera i kan garantera god avkastning. Vad du än gör, investera inte alla dina surt förvärvade pengar i dessa tillgångar.

• Förstå hur utbyten fungerar

Jag såg nyligen en vän till mig lägga upp ett Facebook-flöde om en av hans vänner som handlade på en börs som han inte hade en aning om hur det fungerar. Detta är ett farligt drag. Granska alltid webbplatsen du tänker använda innan du registrerar dig eller åtminstone innan du börjar handla. Om de tillhandahåller ett dummy-konto att spela med, passa på att lära dig hur instrumentpanelen är.

• Insistera inte på att förhandla om allt

Det finns över 1400 kryptovalutor att handla, men det är omöjligt att hantera dem alla. Att sprida ut din portfölj till ett större antal kryptovalutor än du effektivt kan hantera kommer att minimera din vinst. Välj bara några av dem, läs mer om dem och hur du får deras handelssignaler.

• Håll dig nykter

Kryptovalutor är volatila. Detta är din undergång och fördel. Som handlare måste du förstå att kraftiga prissvängningar är oundvikliga. Osäkerhet om när man ska göra en flytt gör en till en ineffektiv handlare. Utnyttja hårda data och andra forskningsmetoder för att vara säker på när du ska utföra en handel.

Framgångsrika handlare tillhör olika onlineforum där kryptovalutadiskussioner om trender och marknadssignaler diskuteras. Naturligtvis kan din kunskap vara tillräcklig, men du måste lita på andra handlare för mer relevant data.

• Avsevärt diversifiera

Praktiskt taget alla kommer att säga åt dig att utöka din portfölj, men ingen kommer att påminna dig om att hantera valutor med verklig användning. Det finns några dåliga mynt som du kan hantera för snabba pengar, men de bästa kryptovalutorna att hantera är de som löser befintliga problem. Valutor med verklig användning tenderar att vara mindre volatila.

Variera inte för tidigt eller för sent. Och innan du gör några steg för att köpa någon kryptovaluta, se till att du känner till dess börsvärde, prisförändringar och dagliga handelsvolymer. Att upprätthålla en sund portfölj är sättet att skörda många av dessa digitala tillgångar.

Leave a Comment