Pokémonkort – Det rätta sättet att byta dem

Det finns ett fel sätt och ett rätt sätt att byta Pokémon-kort. Många människor växlar brev på fel sätt och frustrerar personen de just har handlat med, eller slutar uppröra sig själva. Detta händer alltför ofta, men de flesta inser inte exakt varför eller hur en dålig handel uppstår.

Oavsett om den orättvist behandlade parten inser att de har blivit lurade vid den tidpunkten eller till och med bara 10 minuter senare, kommer de förmodligen inte att kunna göra en byte, eftersom de flesta Pokémonkortspelare inte går med på det. Det är därför det är så viktigt att veta hur man byter Pokémon-kort på rätt sätt.

Om du följer de fem reglerna nedan när du handlar med Pokémon-kort, kommer du aldrig att hamna på fel sida av en handel igen.

1. Skapa inte utarbetade avtal

Med det menar jag, byt inte 20 kort mot 1 eller 2 kort. Försök att hålla dina affärer i förhållandet 1:1. Några av de värsta affärerna kommer när en person har ett utomordentligt sällsynt kort och den andra parten erbjuder flera dussin inte så sällsynta kort för det. En person i den här branschen är skyldig att bli lurad.

Nu finns det uppenbarligen några kort som är värda mer än andra av samma sällsynthet, men ju närmare du kan fortsätta byta ett kort mot ett kort, desto bättre är dina chanser att få en rättvis affär.

2. Känn dig aldrig tvingad

Känn dig inte skyldig att slutföra en handel; om du inte känner dig bekväm med det, ta bara dina kort och gå därifrån. Ingen tvingar dig att ändra din pokemon kort. Gör bara detta om du mår bra av att handla.

Även om du känner dig säker på ditt företag bör du fortfarande följa regel nummer 3, som är…

3. Be om en andra åsikt

Fråga en av dina vänner vad de tycker om handel. Den du förhandlar med bör göra detsamma. Det här är en bra idé för att se till att ni två inte uppenbart missar något. Du kanske har glömt att ett visst kort nyligen har ökat i värde, vilket gör en orättvis handel.

Ju fler som tänker på handel, desto mer jämlikt blir det.

4. Handla med människor i din egen ålder

Några av de mest obalanserade förhandlingarna jag har sett inträffar när en äldre individ förhandlar med en yngre person. Den unge spelaren inser ofta inte värdet av sina kort, och den äldre spelaren försöker dra nytta av det.

Om du handlar med människor i samma ålder som du är det mycket mindre troligt att du blir lurad.

5. Var nöjd med affären

Även om du har etablerat rättvis handel, om du inte är nöjd med det, gör det inte! Bara för att var och en av er får samma summa betyder det inte att handeln måste gå igenom. Det kan finnas sentimentalt värde i dina kort som inte kan kompenseras.

Slutför endast förhandlingen om du är helt nöjd med det föreslagna avtalet.

Avslutningsvis, så länge du följer dessa fem Pokémon-handelsregler kommer du aldrig att stöta på problem igen. Det är superenkelt att förhindra att en dålig affär inträffar med denna kunskap. Se till att lära dina vänner dessa regler så att de aldrig hamnar i fällan av en dålig handel igen.

Leave a Comment