Planerar du att handla Monero kryptovaluta? Här är grunderna för att komma igång.

En av de viktigaste föreskrifterna för blockchain-teknik är att ge användarna orubblig integritet. Bitcoin, som den första decentraliserade kryptovalutan, byggde på denna premiss för att marknadsföra sig till en bredare publik som behövde en virtuell valuta fri från statlig inblandning.

Tyvärr, på vägen, har Bitcoin visat sig vara full av ett antal svagheter, inklusive icke-skalbarhet och föränderlig blockchain. Alla transaktioner och adresser skrivs på blockkedjan, vilket gör det enkelt för vem som helst att koppla ihop punkterna och avslöja användarnas privata detaljer baserat på deras befintliga register. Vissa statliga och icke-statliga organ använder redan blockchain-analys för att läsa data på Bitcoin-plattformen.

Dessa brister har fått utvecklare att leta efter alternativa blockchain-tekniker med förbättrad säkerhet och snabbhet. Ett sådant projekt är Monero, vanligtvis representerat av tickern XMR.

Vad är Monero?

Monero är ett integritetsorienterat kryptovalutaprojekt vars huvudmål är att ge bättre integritet än andra blockkedjeekosystem. Denna teknik skyddar användarinformation genom smygadresser och ringsignaturer.

Stealth-adress hänvisar till att skapa en enda adress för en enskild transaktion. Två adresser kan inte fixas i en enda transaktion. Inkommande mynt går till en helt annan adress, vilket gör hela processen otydlig för en utomstående observatör.

Ringsignering, å andra sidan, hänvisar till att blanda kontonycklar med publika nycklar, vilket skapar en “ring” av flera undertecknare. Detta innebär att en övervakningsagent inte kan koppla ett abonnemang till ett specifikt konto. Till skillnad från kryptografi (en matematisk metod för att skydda kryptografiska mönster) är ringsignering inte nytt på marknaden. Dess principer undersöktes och registrerades i en artikel från 2001 av Weizmann Institute och MIT.

Kryptografi har förvisso fångat hjärtan hos många utvecklare och blockchain-aficionados, men sanningen är att det fortfarande är ett begynnande verktyg med få användningsområden. Eftersom Monero använder den beprövade Ring-signaturteknologin, har det framstått som ett legitimt projekt värt att anta.

Saker att veta innan du börjar handla Monero

monero marknaden

Monero-marknaden liknar andra kryptovalutor. Om du funderar på att köpa den är Kraken, Poloniex och Bitfinex några av börserna att besöka. Poloniex var först med att adoptera det, följt av Bitfinex och sist Kraken.

Denna virtuella valuta verkar ofta vara knuten till dollarn eller mot andra kryptovalutor. Några av de tillgängliga paren inkluderar XMR/USD, XMR/BTC, XMR/EUR, XMR/XBT och många fler. Handelsvolymen och likviditeten för detta mynt visar mycket bra statistik.

En av de fina sakerna med XMR är att vem som helst kan delta i gruvdrift som individ eller genom att gå med i en gruvpool. Vilken dator som helst med avsevärt bra processorkraft kan bryta Monero-block med några få hicka. Bry dig inte om att välja ASICS (applikationsspecifika integrerade kretsar), som för närvarande är obligatoriska för Bitcoin-brytning.

prisvolatilitet

Trots att det är ett formidabelt kryptovalutanätverk är det inte så speciellt när det kommer till volatilitet. Praktiskt taget alla altcoins är extremt flyktiga. Detta borde inte oroa någon ivrig handlare, eftersom det är denna faktor som gör dem lönsamma i första hand – du köper när priserna faller och du säljer när de är i en uppåtgående trend.

I januari 2015 prissattes XMR till 0,25 USD, steg sedan till 60 USD i maj 2017 och är för närvarande över 300 USD. , innan den börjar sjunka tillsammans med andra kryptovalutor till 300 USD. I skrivande stund finns praktiskt taget alla decentraliserade mynt i priskorrigeringsfasen, där Bitcoin svävar mellan 10-11 000 $ från dess härliga 19 000 $ ATH.

Fungibilitet och adoption

Tack vare dess förmåga att erbjuda tillförlitlig integritet har XMR antagits av många människor, vilket gör att deras mynt lätt kan ersättas av andra valutor. Enkelt uttryckt kan Monero lätt bytas mot något annat.

Alla Bitcoins på Bitcoin Blockchain är registrerade och därför, när en incident som stöld inträffar, kommer alla inblandade mynt att blockeras från att fungera, vilket gör dem omöjliga att byta ut. Med monero kan du inte skilja en valuta från en annan. Därför kan ingen säljare avvisa någon av dem eftersom det var förknippat med en dålig incident.

Monero-blockkedjan är för närvarande en av de mest populära kryptovalutorna med en betydande efterföljare. Liksom de flesta andra blockchain-projekt ser dess framtid bra ut trots det förestående regeringens tillslag. Som investerare måste du göra din due diligence och research innan du handlar med någon kryptovaluta. När det är möjligt, sök hjälp från finansiella experter för att gå rätt väg.

Leave a Comment