Osäkra tider skriker efter smidighet

Osäkerheten kräver taktisk smidighet nu.

När vi går in i 2000-talet, vare sig det är professionellt eller personligt, sak förändras i snabb takt, vilket kräver större operativ och taktisk smidighet. När det kommer till affärer kan nu förmögenheter göras eller förloras på bokstavligen millisekunder! Tro inte? Fråga bara några av de nu smutsiga rika eller helt brutna högfrekventa handlare som attackerar världens aktie-, obligations- och valutamarknader. Från styrelserummet till vardagsrummet tar det fart!

För dig som bryr dig om att driva ett sunt företag samtidigt som du håller dig frisk, fortsätter insatserna och utmaningarna att öka. Med tanke på dagens kombination av megatrender som IT-beroende, generationsspänningar, läggs till dessa svårförståeliga nya ekonomiska paradigm med elementen av en perfekt finansiell, politisk och social storm, måste du vara allt snabbare på fötterna eller, som det är nu kallad, vig.

Men det räcker kanske inte ens att vara pigg längre!

Ta Toyota, till exempel, affischbarnet för den japanska industriboomen. De var ett av företagen som bokstavligen skrev boken om agility för två decennier sedan. Men sedan dess verkar de ha gett efter för denna framgång och tappat sin kvicka kant. Besegrad av det mesta vi kallar de viktigaste drivkrafterna för förändringToyota drabbades av stora återkallelser, ett skadat rykte och ett lägre lagerpris.

Att bli gårdagens företagsagilityexpert garanterar inte framgång i framtiden. Vad som krävs för att hålla sig på topp är kraftfulla verktyg ytterligare en önskan att dominera dem. Detta kräver konstant vaksamhet, utbildning och en medvetenhetsnivå som spänner över både transaktionssidan av ditt företag och relationssidan; men våga inte sluta där. Att ha lojala relationer med dina kunder kommer att börja ruttna inifrån och ut om du misslyckas med att bygga goda personliga relationer med varje anställd och leverantör. Det innebär att behärska dina interpersonella färdigheter och kroppsspråk också.

Win/Win är också en komponent som dominerar företagsflexibilitet

Detta kommer att ge dig en fördel i framtiden, men även Win/Win garanterar inte din framgång. Erfarenhet och forskning tyder upprepade gånger på att du bör öva på att se framåt snarare än att förlita dig på historiska fakta, siffror och grafer, hur nya än! Precis som att segla en båt eller köra bil blir du och din besättning säkrare och effektivare om du spenderar din tid och energi på att titta rakt fram genom din vindruta istället för din backspegel.

Ett av de tydligaste exemplen på detta demonstreras genom att skapa ett verktyg som kan hjälpa dig att se framåt, utifrån din organisations bästa ögon, dina säljare. Ett verktyg som detta låter dig utnyttja din förmåga att vara smidig med några icke-påträngande, men välarbetade och genomtänkta frågor. Dessa effektiva frågor kan ställas på cirka 30 sekunder. av dem som har bäst tillgång till sina kunder. Resultat kan också katalogiseras och spåras för trender. Ju mer information du samlar in, desto mer kommer du att veta och kunna hantera:

  • Detaljer om dina produkter och tjänster som retar upp/retar dina kunder

  • Kunderna förväntar sig av dig framöver

  • Konkurrenter erbjuder som är frestande för dina kunder

  • Meddelandemarknadsföring måste fokusera för att maximera dess effekt

  • Du korrigerar och förbättrar och allt eftersom tiden går

Lite av denna information är tillgänglig från en typisk företagsinstrumentpanel eller från dagens standardtyp CRM och affärssystem. Agility innebär nu mycket mer än bara flexibel mjukvaruutveckling. Nu är det dags att lära sig hur smidighet kan bli det sinnestillstånd som driver dig och ditt företagsteam genom det hackiga vattnet som nu hopar sig framför din företagssegelbåt.

Leave a Comment