Optionshandel och journalföring

Jag tänker ofta på andra människor som handlar med optioner lika mycket som jag gör hela dagen. Jag undrar om de använder de bästa rabattmäklarna som finns tillgängliga och ännu viktigare, hur håller de register över alla sina affärer?

Poängen med journalföring i det komplexa yrket med optionshandel är enligt min mening det viktigaste som finns. Hur kan du veta om du har varit framgångsrik i optionshandel om du inte vet din vinst och förlust per aktie, per handelstyp, per dag, per månad under ett helt år? För mig har svaret alltid varit en kombination av 3 metoder. Den första metoden skulle naturligtvis vara att använda ett kalkylblad för att hålla en löpande summa av alla aktier jag äger. Jag behåller ett annat kalkylblad för att registrera alla mina utgifter varje månad, och detta är viktigt för att veta totalsumman för alla inkomstkällor och utgifter, inklusive handelsavgifter.

Det viktigaste verktyget jag använder för all min aktie- och optionshandel är Microsoft Access. Att använda Access-databasen är det perfekta verktyget för att registrera varje aktie- eller optionhandel. För optioner har jag en kolumn som representerar antalet kontrakt för varje optionshandel, och för optioner representerar ett kontrakt 100 aktier. Om jag köper ett optionskontrakt blir kontraktsnumret negativt och om jag säljer blir kontraktsnumret positivt. De andra kolumnerna i tabellen skulle vara för optionspriset och handelsavgiften, så för att beräkna totalsumman för eventuell optionshandel skulle det vara (100*Pris*Kontrakt) – Handelsavgift. Användningen av SQL (Structured Query Language) har gjort det möjligt för mig genom åren att se mycket viktig statistik och rapporter för att låta mig veta hur jag gör för alla typer eller strategier för handel med aktier eller optioner och sammanfatta resultat per aktie, option, månad, dag eller år har varit mycket lätt att genomföra.

Den viktigaste punkten är hur kan du verkligen veta hur du gör om du inte för register? Du kan skaffa en aktie för dig själv och sedan sälja den med förlust, men tänk på att generellt sett, på grund av optionspremien du fick för att sälja PUT, gjorde du faktiskt en vinst på den totala handeln. Utan att föra register skulle du aldrig veta hur du faktiskt klarade dig för någon speciell komplex optionshandel.

Med vilket yrke som helst är det viktigt att föra register för att veta hur du verkligen mår, men med det svåra yrket som optionshandel är att föra register det viktigaste du kan göra.

Leave a Comment